تاریخ: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۰۴
بازدید: ۳۲۸
کد خبر: ۲۱۷۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نایب‌رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران:

سوء مدیریت‌ها را رفع کنیم، شماتت‌های امریکا هم مدیریت می‌شود

می متالز - بررسی ریشه‌ای مشکلات کشور و اظهارات بسیاری از کارشناسان اقتصادی حاکی از آن است که ضرباتی که این روزها اقتصاد کشور متحمل می‌شود بیش از اعمال تحریم‌ها، ریشه در معضل بی‌تدبیری و سوء مدیریت در کشور دارد.
سوء مدیریت‌ها را رفع کنیم، شماتت‌های امریکا هم مدیریت می‌شود

به گزارش می متالز، به‌کارگیری افراد غیرمتخصص در جایگاهی که دانش و سابقه کافی در آن را ندارند، نه‌تنها در حل مشکلات راهگشا نبوده بلکه موجبات عقب‌گرد و زمین‌گیر شدن اقتصاد کشور در عمده بخش‌ها را نیز رقم‌زده است.

با نگاهی به تجربه فروش 4 پالایشگاه نفتی کشور در دولت احمدی‌نژاد، می‌توان گفت بر اساس این‌گونه بی‌تدبیری‌ها در حال حاضر با اعمال تحریم‌های نفتی امریکا، امتیاز بهره‌گیری از این پالایشگاه‌ها را به‌عنوان ایستگاه‌های اقتصادی کشور ازدست‌داده‌ایم.

در همین رابطه نایب‌رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: آنچه این روزها باعث بحران در اقتصاد کشور شده بیش از تحریم سوء مدیریت است.

آرش نجفی بابیان اینکه در دنیای تجارت هر کس امتیاز بالاتری در مبادلات به‌طرف مقابل بدهد برنده است تبیین کرد: برای مثال اعطای معافیت امریکا به خریداران نفت ایران در صورت کاهش واردات نفتی، از امتیازاتی است که این کشور به خریداران می‌دهد و احتمال کاهش صادرات نفتی ایران می‌رود.

نجفی بابیان اینکه کشورهای زیادی از حذف شدن ایران از بازار جهانی نفت استقبال می‌کنند، گفت: امریکا به‌طور هم‌زمان با کاهش سهم ایران با برخی کشورهای نفت‌خیز امریکای لاتین و ونزوئلا در حال انجام توافقاتی به جهت جایگزین کردن سهم ایران در بازارهای بین‌المللی است؛ بنابراین چاره‌اندیشی برای مدیریت و کاهش آثار تحریم‌ها امری ضروری است.

وی در خصوص راهکارهای موجود در مقاوم‌سازی و مقابله در این جنگ اقتصادی گفت: تجربه نشان داده که ایران همیشه توانسته کوران آسیب‌ها و حملات بدخواهان را پشت سربگذارد؛ بنابراین در شرایط کنونی نیز به طرق مختلف ازجمله تعیین تکلیف ذخایر ارزی، صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی به کشورهای همسایه و.. مشکلات برآمده از شماتت‌های امریکا را با تمهیدات لازم مدیریت و کشور را از این جنگ اقتصادی نجات خواهیم داد.

بر اساس اعلام وزیر نفت، ظرفیت پالایش کشور ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز است که پس از طرح‌های توسعه‌ای قرار است به ۳ میلیون بشکه در روز برسد. در شرایط فعلی و شرایط تحریم فروش نفت، پالایش نفت خام از اهمیت بالایی برخوردار است. حتی در صورت سخت‌ترین تحریم‌ها نیز می‌توان نفت استخراج‌شده را به پالایشگاه‌ها تحویل داده و پالایش کنیم. صادرات محصولات پتروشیمی حتی در بدترین شرایط هم صورت می‌گیرد و فرآورده‌های آن، چنان گسترده است که نمی‌توان جلوی صادرات همه را گرفت و تابه‌حال چنین چیزی سابقه نداشته است. در دوره سابق تحریم‌ها هم پالایشگاه‌ها به فعالیت خود ادامه دادند.

عناوین برگزیده