به گزارش میمتالز، شامگاه دوشنبه، ۱۴ تیرماه، اولین آزمایشگاه صنعت ۴.۰ در کشور با تفاهم نامه همکاری فی ما بین دانشگاه صنعتی اصفهان و شرکت ایریسا، با حمایت ویژه شرکت فولاد مبارکه افتتاح شد.
در این مراسم، احمدرضا تابش، رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان، اظهار کرد: موجب افتخار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان است که توانسته در تعاملی هم افزا با متخصصان شرکت بین المللی ایریسا، و با حمایت ویژه شرکت فولاد مبارکه اصفهان، متولی طراحی، ایجاد و راه اندازی نخستین آزمایشگاه صنعت ۴.۰ کشور باشد.
وی افزود: موضوع صنعت ۴.۰ یا نسل چهارم اتوماسیون صنعتی، به ایجاد یک تحول دیجیتال در صنعت میپردازد. به عبارت دیگر این مفهوم، بیانگر درهم تنیدگی و ارتباط همه جانبه اجزای سخت افزاری و نرم افزاری هوشمند از طریق بستر اینترنت اشیاء در محیط صنعتی است.
رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: اهداف اصلی نخستین آزمایشگاه صنعت ۴، آموزش و ارتقاء مهارتهای دیجیتال متخصصان مهندسی، تربیت نیروی انسانی متخصص آشنا با مهارت دیجیتال برای نسل آینده مهندسان کشور است. توسعه دورههای آموزش مهارتهای نرم افزاری در حوزه دیجیتال، دورههای تحصیلات تکمیلی و دورههای کهاد (ماینور) و دورههای مشترک کارآموزی (کوآپ) از دیگر اهداف تعریف شده است.
تابش گفت: دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان در تعامل با متخصصان شرکت ایریسا و با همراهی مرکز فاوا و پژوهشکده اویونیک دانشگاه صنعتی اصفهان، طراحی و توسعه زیر ساختهای سخت افزاری و نرم افزاری لازم و تجهیزات شبیه سازی و نمونه سازی مرتبط با نخستین آزمایشگاه صنعت ۴.۰ کشور را از بهمن ماه ۹۹ شروع کرده است و ان شاءالله فعالیت رسمی آن از پاییز ۱۴۰۰ با ارائه دورههای تخصصی و علمی آغاز خواهد شد.
وی افزود: از اهداف اصلی ایجاد این آزمایشگاه، فراهم کردن فضای پرورش استعدادها در حوزه صنعت دیجیتال، ارتقا مهارتهای مهندسان و متخصصان صنعت، ایجاد زیرساخت پژوهش کاربردی برای تعریف پایان نامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکترای تقاضا محور، افزایش آگاهی عمومی از طریق بازدیدهای دانش آموزی و دانشجویی و تهیه فیلمهای آموزشی و آشنایی دانشجویان و مهندسان صنعت با پروژههای صنعتی مرتبط با صنعت ۴.۰ است.
رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار کرد: برخی از این پروژهها شامل نمونههای مقیاس کوچک کارخانه و انبار هوشمند، شبیه سازی، مدلسازی و زوج دیجیتال فرآیندهای صنعتی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، رباتهای چند محوره، متحرک و پرنده، لجستیک و حمل و نقل هوشمند است. این آزمایشگاه همچنین فضای مناسب برای کارآموزی و برگزاری دورههای مشترک نظیر کوآپ را فراهم میکند.
گفتنی است پس از انعقاد تفاهم نامه افتتاحیه آزمایشگاه صنعت ۴.۰ دانشگاه صنعتی اصفهان بازدیدی از این مجموعه انجام گرفت.