تاریخ: ۱۴ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۵۹
بازدید: ۳۶۴
کد خبر: ۲۱۷۱۲۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه در آیین راه اندازی نخستین آزمایشگاه صنعت ۴.۰ در کشور؛

تطبیق با اکوسیستم‌های جدید دنیا در دستور کار شرکت فولاد مبارکه است /تعامل سازنده با دانشگاه ها؛ بال دوم تحقق طرح تحول دیجیتال فولاد مبارکه

تطبیق با اکوسیستم‌های جدید دنیا در دستور کار شرکت فولاد مبارکه است /تعامل سازنده با دانشگاه ها؛ بال دوم تحقق طرح تحول دیجیتال فولاد مبارکه
‌می‌متالز - معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه گفت: مطابقت با اکوسیستم‌های جدید دنیا در دستور کار شرکت فولاد مبارکه است چرا که برای حضور در دنیای امروز چاره‌ای جز به روزرسانی با این تغییرات نیست و تحول دیجیتال یک باید است.

به گزارش می‌متالز، شامگاه دوشنبه، ۱۴ تیرماه، اولین آزمایشگاه صنعت ۴.۰ در کشور در قالب تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه صنعتی اصفهان و شرکت ایریسا، با حمایت ویژه شرکت فولاد مبارکه افتتاح شد. در آیین امضای تفاهم نامه راه اندازی و تجهیز نخستین آزمایشگاه صنعت ۴.۰ در کشور، سید مهدی نقوی، معاون تکنولوژی شرکت فولادمبارکه، سید مهدی ابطحی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، رسول سرائیان، مدیرعامل شرکت ایریسا، احمدرضا تابش، رئیس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی و جمعی از اساتید و مدیران شرکت ایریسا و شرکت فولاد مبارکه حضور داشتند.

مطابقت با اکوسیستم‌های جدید دنیا


در این مراسم، سید مهدی نقوی، معاون تکنولوژی شرکت فولادمبارکه، با اشاره به آینده شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: از مدتی پیش، موضوع مطالعه و مطابقت با اکوسیستم‌های جدید دنیا در دستور کار شرکت فولاد مبارکه قرار گرفت و در راستای ایجاد تصویر آینده فولاد مبارکه و حضور در کلیه عرصه‌های تعریف و این ماموریت به مجموعه تکنولوژی این شرکت واگذار شد.

وی با بیان اینکه تغییرات شگرفی در تمامی حوزه‌های صنعتی و علمی دنیا در حال اتفاق است، گفت: برای حضور در دنیای امروز چاره‌ای جز به روزرسانی با این تغییرات نیست چراکه تنها راه بقا در جهان کنونی همانا شناخت و درک این تغییرات است.


آینده پژوهی روی میز مدیریت کلان شرکت فولاد مبارکه


معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: با مرور تاریخی در عالم صنعت به شرکت‌های بزرگ برمی خوریم که امروز اثری از آن‌ها باقی نیست که بر اهمیت آینده پژوهی تاکید دارد و اینکه باید چه مسیری را درپیش گرفت مهمترین مساله‌ای است که بر روی میز رهبران یک سازمان قرار دارد.

وی با اشاره به مطالعه بر روی اکوسیستم‌های تعریف شده بر مبنای دانش گفت: یافته‌های مطالعاتی ما را به ۴ رهیافت رسانید که آینده شرکت فولادمبارکه بر مبنای این ۴ محور تنظیم شده است. اولین محور توسعه فرایند‌ها بود؛ فرآیند‌هایی که به تولید محصولی به نام فولاد منجر می‌شود و بر اساس تکنولوژی‌های موجود در عرصه فولاد ایجاد و به کار گرفته می‌شود.

نقوی محور دوم آینده پژوهی در شرکت فولاد مبارکه را اینگونه توضیح داد: محور دوم توسعه محصولات یک شرکت است. از آنجایی که چرخه معرفی محصولات به بازار در صنعت فولاد طولانی‌تر از سایر صنایع است و فرایند اجرا و دستیابی به محصول دشوار و هزینه بر است؛ بایستی این محور هم به درستی در بررسی‌ها مد نظر قرار می‌گرفت.

وی از «طرح تحول دیجیتال» به عنوان سومین موضوع الزام آور و مهم یاد کرد و گفت: محور سوم حرکت به سوی دیجیتالی شدن است که در این مطالعه به آن رسیدیم. اما چهارمین حوزه که در ایران به آن توجه نشده است و به نظر می‌رسد شرکت فولاد مبارکه به عنوان نخستین واحد صنعتی آن را سیاست گذاری کرده است، موضوع «اقتصاد چرخشی» (secular economy) است که می‌تواند تضمین کننده بقا سازمان در درازمدت باشد.

معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اینکه از تمام ظرفیت‌ها گروه فولادمبارکه در راستای تحقق ۴ هدف سیاست گذاری شده بهره‌مند شده ایم، تصریح کرد: پیش بینی آینده باعث می‌شود تا در بازار جهانی با تثبیت جایگاه، از رقبا پیش بیفتیم.


همکاری با پژوهشکده فولاد به منظور توسعه محصولات شرکت فولاد مبارکه


نقوی با اشاره به ماموریت‌های «پژوهشکده فولاد دانشگاه صنعتی» در جهت توسعه محصولات برای گروه فولاد مبارکه و صنعت فولاد ایران، گفت: مفتخریم در سال گذشته دو اقدام مهم و استراتژیک در این پژوهشکده عملیاتی شد؛ یکی تولید «پروتز‌های انسانی» بود که در صنعت پزشکی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و کشور را در این زمینه از واردات بی نیاز کرد. دومین اقدام این پژوهشکده، تاسیس «شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری‌های شرکت فولادمبارکه» با هدف ایجاد یک مرکز (COE) بود تا بتوان با سرمایه گذاری، شرکت فولادمبارکه را در دو حوزه «توسعه فرایند» و «اقتصاد چرخشی» توسعه دهیم و با بهره گیری از ظرفیت ملی این موضوعات را به عنوان ماموریت پیش ببریم.


طرح تحول دیجیتال شرکت فولاد مبارکه الزام آور و یک «باید» است


معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه استفاده از «طرح تحول دیجیتال» توسط تصمیم گیران مملکت نشان می‌دهد که سیاست گذاری شرکت فولاد مبارکه در این مسیر موفق خواهد بود، گفت: طرح تحول دیجیتال شرکت فولاد مبارکه الزام آور و یک «باید» است و این «باید» با شرط بقا توجیه شده است؛ چراکه در آینده نزدیک شرکت‌هایی که اسب تراوا را برعکس هل دهند؛ محکوم به فنا و شکست هستند.

وی افزود: طرح تحول دیجیتال در شرکت فولاد مبارکه با شعار «شرکت فولاد مبارکه هوشمند از سنگ تا رنگ» تعریف شد چراکه از سنگ آهن وارد شده به این شرکت تا محصول رنگی در این مسیر گام بر می‌دارد.


بال دوم تحقق طرح تحول دیجیتال تعامل سازنده با دانشگاه‌ها است


نقوی با اشاره به اینکه گروه فولاد مبارکه یک بال تحقق طرح تحول دیجیتال است، گفت: بلاشک بال دوم این طرح، دانشگاه‌ها هستند و با تعریف ماموریت‌ها و برنامه‌هایی در تعامل سازنده با دانشگاه‌ها برآمدیم که می‌توان به «مرکز تحول دیجیتال صنعت فولاد» با بهره گیری از دانش استارتاپ‌ها و همراهی دانشگاه تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پردیس دانشگاه تهران کلنگ زنی شد.

وی کلنگ زنی «مرکز تحول دیجیتال صنعت فولاد» را سرآغاز طرح تحول دیجیتال برشمرد و افزود: در موضوعات مربوط به آینده صنعت، با نگاه ملی و تلمیحی به توان استان اصفهان اقدام می‌کنیم که راه اندازی نخستین آزمایشگاه صنعت ۴ در دانشگاه صنعتی اصفهان با همین هدف دنبال شده است.

معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه به دوره پرورش رهبران طرح تحول دیجیتال شرکت فولاد مبارکه با همراهی دانشگاه اصفهان هم گریزی زد و گفت: این طرح به عنوان موردی عملیاتی برای دوره‌های جدید کاربردی آغاز شد و خوشبختانه ترم دوم این دوره در حال برگزاری است و اگر امروز تمام مدیران شرکت فولاد مبارکه با ترمینولوژی «طرح تحول دیجیتال» آشنا هستند و به کار می‌برند ماحصل تلاش شرکت ایریسا و مدیریت شرکت فولاد مبارکه است.

وی به سومین برنامه در راستای تحقق طرح تحول دیجیتال اشاره کرد و افزود: بهترین فضایی که به لحاظ فنی می‌تواند در خدمت احداث نخستین آزمایشگاه صنعت ۴.۰ در کشور قرار بگیرد، دانشگاه صنعتی اصفهان است چراکه همواره همکاری این دانشگاه با مجموعه گروه فولاد مبارکه می‌تواند به تربیت متخصصان در فضای آینده منجر شود و این محققان می‌توانند در آینده نزدیک طرح تحول دیجیتال در کشور را جاری سازند.

نقوی با اشاره به مطالعات موردی از دانشگاه‌های آلمان، فرانسه و پلی تکنیک میلان، انتخاب دانشگاه صنعتی را شایسته دانست و توضیح داد: ایجاد آزمایشگاه صنعت ۴.۰ به عنوان یکی از باید‌های دیگر است و برای طرح تحول دیجیتال اجتناب ناپذیر خواهد بود چراکه معتقدیم موضوع پژوهش و ایجاد خبرگی در نسل جدید بایستی دردانشگاه اتفاق بیفتد و شرکت فولاد مبارکه هم حامی این بخش باشد تا از نتایج آن در کشور بهره‌مند شویم.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده