به گزارش میمتالز، صبح امروز اطلاعیهای مبنی بر قطعی برق ۲ هفتهای صنایع فولای و سیمانی منتشر شد. کارگران بیکار و مدیران سیمانی مجبور شدند ۱۲ روز تولید را متوقف کنند
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه پیشتر از صنایع درخواست شد داوطلبانه میزان برق مصرفی خود را کاهش دهند به فارس گفته بود: صنایع فولاد و سیمان میتوانند در بازه زمانی کنونی به مدت ۲ تا ۳ هفته تولید خود را متوقف کرده و به تعمیرات بپردازند.
وی برای همه صنایع بزرگ و متوسط و کوچک فولاد و سیمان اجرایی میشود، گفت: دامنه طرح مرتبط با همه صنایع فولاد و سیمان است و هر ۲ بخش دولتی و خصوصی باید مصرف برق خود را در قالب این طرح از روز ۳ شنبه کاهش دهند.
حمیدرضا متقاعدی، مدیرعامل سیمان داراب اظهار کرد: امروز ابلاغیهای مبنی کاهش میزان برق اعلام شد و بر اساس این ابلاغیه، تا ۲ هفته دیگر به واحدهای فولادی و سیمانی تنها ۱۰ درصد سهمیه برق تعلق میگیرد.
وی افزود: برق ۱۰ درصدی به منزله توقف تولید سیمان است، با این میزان برق تنها میتوان چراغهای کارخانههای سیمانی را روشن نگه داشت. این ابلاغیه امروز اجرایی شد و با آن برنامههای مدیران معلق و بسیاری از سیمانیها از این تصمیم متضرر شدند.
متقاعدی با بیان اینکه این تصمیم بدون مشورت صنعت سیمان گرفته شده، تصریح کرد: در زمان کمبود برق و بحرانهای این چنینی بهترین راه مشورت گرفتن و به حساب آوردن صاحبان صنایع است. اگر با صنعت سیمان برای مدیریت کمبود برق جلسه گذاشته میشد، سیمانیها از آن جایی که حفظ صنعت را وظیفه خود میدانستند با دولت همراهی میکردند، سیمانیها با یکدیگر جلسه میگذاشتند و به طور مثال توافق میکردند از ۳۰ کارخانه سیمانی، ۱۰ کارخانه برای تعمیرات تعطیل، ۸ کارخانه فعال و ۱۲ کارخانه با حداقل ظرفیت سیمان تولید کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع برق باید به شکل بنیادی حل شود، گفت: در زمستان به دلیل افزایش حجم مصرف گاز، گاز نیروگاههای تولید برق قطع میشود. زمستان ۹۹ علاوه بر مشکل کمبود گاز، کمبود برق نیز داشتیم. از وزارت نفت درخواست کردیم برای حل مشکل تامین مازوت در زمستان، این سوخت در تابستان به سیمانیها فروخته شود، اما از سوی این وزارتخانه مورد قبول قرار نگرفت.
مدیرعامل سیمان داراب بیان کرد: تصمیم قطعی برق سیمانیها، تصمیمی خلق الساعه است و علیرغم اینکه که گفته شده بود، قطع برق سیمانیها از سه شنبه اجرایی میشود، برق بیش از نیمی از سیمانیها هم اکنون قطع است و این واحدها تنها برای روشنایی ساختمان برق دارند.
وی با اشاره به شعار نامه ابلاغی گفت: این نامه با عنوان «سال تولید، پشتیبانیها، مانع زدایی» است، اما به واقع این ابلاغیه بر سر راه تولید مانع ایجاد و سیستم تولید و توزیع سیمان را قطع کرده است. وزارت صمت و نهادهای مرتبط میتوانند دستور العملهای صنایع را به گونهای ابلاغ کنند تا مدیرعاملان و صاحبان صنایع بتوانند، برنامه ریزی کنند.
متقاعدی با بیان اینکه مسوولین راه چاره بیندیشند، گفت:به دلیل قطع تولید سیمان، بازار این محصول در کشور با مشکل روبرو خواهد شد. همچنین رزق و روزی و امرار و معاش کسانی که با این صنعت ارتباط دارند را دچار بحران میکند.
منبع: صدای بورس