به گزارش میمتالز، دکتر حسن روحانی در هفتاد و نهمین دوره افتتاح پروژههای بزرگ صنعتی فرمود: افتتاح این طرحها یک معنا و مفهوم بسیار مهمی هم برای دوستان و هم دشمنان ما دارد برای دوستان ما این پیام را دارد که ملت بزرگ ایران با استعدادش با شرکتهای دانش بنیان و سرمایه گذاریها و با حضور مردم با استفاده بهینه و درست از همهی امکانات کشور و تکنولوژیهای مهم قادر هست که در شرایط جنگ اقتصادی، تولید و جهش در تولید را به پیش براند و هر روز و هر هفته شاهد افتتاحهای بسیار مهم در کشور باشیم.
مردم ما شاهد هستند که امروز ۴۰ هزار میلیارد تومان طرح و پروژه در یک استان افتتاح میشود و این نشانگر توانمندی این ملت و برنامه ریزی درست و کارآمدی دولت و ملت است.
دولت و ملت در کنار یکدیگر در سختترین شرایط مهمترین پروژهها را به ثمر رساندند. اینکه ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مجتمع بزرگ فولادی را با طرح کوره بلند برای اولین بار افتتاح میکنیم نشان میدهند که مردم و جوانان و مهندسین و کارگران ما به طور منظم برای سربلندی ایران عزیز، آنی درنگ نمیکنند و راه و مسیر خودشان را ادامه میدهند.
وی افزود: امروز طرح عظیمی در تولید فولاد با ظرفیت یک و هفت دهم میلیون تن افتتاح شد که ظرفیت بسیار بالایی است و میتواند در صنعت تولید فولاد و برای توسعهی کشور بسیار تاثیر گذار باشد و همانطور که ملاحظه کردید تقریبا این مجتمع در یک استانی ادعای خودکفایی دارد یعنی زنجیره تولید از سنگ آهن تا محصول نهایی را در استان تامین میکند. همچنین آب را از داخل استان از طریق آبفا تامین میکند که این نکته بسیار مهم است.
در پایان رئیس جمهور افزود: وقتی در منطقهای یک مجتمع صنعتی را به پا میکنیم باید از جوانان و متخصصین همان منطقه و یا شهرستان استفاده کنیم، همچنین امیدواریم بتوانیم در مسیر آبادانی ایران بیش از گذشته تلاش کنیم و مردم ما شاهد تحول بزرگ در کشور بزرگمان باشند. ان شاءالله.
مهندس علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم گفت: از این ۵ پروژه ۲ پروژه ویژگی ممتاز دارند که باید مورد توجه همه قرار بگیرند، اولین پروژه تولید شمش فولادی با یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن به روش کوره بلند است.
در دنیا ۷۰ درصد فولاد جهان با روش کوره بلند تولید میشود، ولی چون در ایران انرژی گاز داریم اکثر تولید فولاد ما به روش احیای مستقیم ایجاد میشود.
نکتهی مهم دیگری که این مجموعه انجام داده است ۴ هزار هکتار زمین فقط برای جنگل کاری در منطقه در اختیار این شرکت قرار گرفته که از نظر محیط زیست بسیار حائز اهمیت است، نکتهی مهم دیگر اینکه آب واحدهای صنعتی این مجموعه از طریق فاضلاب شهر کرمان و زرند تامین میشود.
یکی دیگر از این پروژهها نیز پروژه تولید مس کاتد به ظرفیت ۵۰ هزار تن در سال به روش جدید استحصال مس از طریق باکتریها می باشد که به همت مرد صنعتی ایران یعنی دکتر علی اصغر پورمند انجام و به ثمر رسیده است.
دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد و رییس هیأت مدیره شرکت میدکو نیز در سخنانی گفت: در چارچوب سیاستهای دولت و در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی به صورت مستقیم و غیرمستقیم سهامداران، میدکو اولین هلدینگی است که که با ثبت در بورس فعالیت خود را در بورس شروع کرده است. یکی از ویژگیهای ما در بورس مشارکت آحاد مردم است که با ۱۰۰ میلیارد تومان شروع شده است و ارزش میدکو امروز در تابلو ۱۳۵ میلیارد تومان بوده است که از چهار شرکت برتر بورس محسوب میشود.
وی در پایان سخنرانی خود خطاب به رییس جمهور گفت: اعقتادم این است که اگر به اندازه تعداد انگشتان این دست در کشور کسی به نشان ملی سازندگی نائل باشد، قطعا یکی از آنها دکتر علی اصغر پورمند است.
دکتر پورمند نیز در سخنانی افزود: آغاز به کار شرکت میدکو از سال ۱۳۸۷ بود، ولی پروژهها بخشی در سال ۹۰ و قسمت عمده در سال ۹۲ آغاز شد که ما ۳۵ پروژه را با هم شروع کردیم، مهمترین ویژگی این ۳۵ پروژه این است که ما از معدن شروع کردیم و شعار ما نیز همین است که توسعه ما از معدن آغاز میشود.
در این مراسم دکتر سهراب نژاد مدیر عامل شرکت فولاد زرند ایرانیان، مهندس میرزایی مدیر عامل شرکت بابک مس ایرانیان، مهندس موسوی مدیرعامل شرکت کاراوران صنعت خاورمیانه و مهندس ایران نژاد مدیرعامل شرکت گسترش ونوسازی معادن خاورمیانه (ممرادکو) گزارشی از روند پروژههای خود برای رییس جمهور ارائه و به سوالات وی پاسخ دادند.
منبع: میدکو