به گزارش میمتالز، صادرات نفت ایران در سال جاری در بحبوحه افزایش قیمتها و کاهش عرضه انرژی که با درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین تشدید یافته، رشد کرده است.
صادرات نفت ایران در سه ماه اول سال به ۸۷۰ هزار بشکه در روز رسیده است که ۳۰ درصد از میانگین ۶۶۸ هزار بشکه در روز سال ۲۰۲۱ بیشتر است.
این ارقام نشان میدهد که تلاشهای ایران برای تقویت صادرات نفت موثر بوده است، زیرا تهران در حال مذاکره با قدرتهای جهانی برای احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ است.
محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در اواخر اسفند ماه گفت: باوجود تلاشهای آمریکا برای جلوگیری از فروش نفت ایران با توقیف کردن نفتکش ها، صادرات نفت خام این کشور از تابستان ۲۰۲۱ تا کنون ۴۰ درصد افزایش یافته است.
صادرات ایران در سه ماهه اول سال جاری سریع تر از دیگر کشورهای خاورمیانه رشد کرد و بالاترین میزان صادرات نفت را از زمان خروج یک طرفه دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸، به ثبت رسانده است.
بخش اعظم فروش نفت ایران به چین میرود که با وجود کاهش شدید قیمت از زمان حمله روسیه به اوکراین، خرید نفت از روسیه را محدود کرده است. بر اساس ارقام ارائه شده توسط دادههای گمرک چین، چین در ماه مارس ۱۴ درصد کمتر از سال قبل نفت از روسیه خریداری کرده است.
روز چهارشنبه، آنتون سیلوانوف وزیر دارایی روسیه گفت: تولید نفت روسیه در سال جاری به کمترین میزان در ۱۸ سال گذشته خواهد رسید، زیرا این صنعت به دلیل تحریمهای غرب و خروج شرکتهای نفتی خارجی آسیب دیده است.
ایالات متحده تصمیمی عمدتا نمادین برای ممنوعیت نفت روسیه گرفته و اتحادیه اروپا هم تقریبا به تحریم نزدیکتر شده و آلمان، بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا از تحریم حمایت میکند.
پیش از اعمال دوباره تحریمها علیه ایران، تهران حدود ۲.۵ میلیون بشکه در روز صادرات داشت.
تحلیلگران تخمین میزنند ایران حدود ۱۰۳ میلیون بشکه نفت در دریا ذخیره کرده که در صورت دستیابی به توافق هستهای میتواند به سرعت در بازار آزاد شود.