به گزارش میمتالز، محمد حسینی، مشاور کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و نماینده دوره دهم مجلس با اشاره به اینکه موضوع عدم وابستگی بودجه دولت به نفت از برنامه سوم توسعه به عنوان یک حکم مورد تأکید قرار گرفته گفت: این موضوع در برنامه چهارم و پنجم و ششم نیز مورد اشاره و تأکید بوده، اما تا به الان اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه عدد منابع نفتی در بودجه کل کشور عدد قابل قبولی است افزود: در سالهای اخیر با توجه به شرایط عدم وصول درآمد نفتی، مجبور شدیم که از منابع نفتیِ پس انداز شده در صندوق توسعه ملی استفاده کنیم و در کنار آن، اسناد خزانه هم منتشر کردیم.
حسینی صرفه جویی و مدیریت هزینهها و شناسایی ظرفیتهای مالیاتی را راهکاری برای کاهش وابستگی به نفت عنوان کرد و گفت: کل منابع مالیاتی پیش بینی شده ما ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است که فقط ۳۶ درصد بودجه را تأمین میکند و این درحالیست که خیلی کشورها بیش از ۷۰ درصد بودجه عمومی را از مالیات تأمین میکنند.
مشاور کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بر لزوم اصلاح قانون مالیات ها، شناسایی پایههای جدید مالیاتی و دریافت مالیات از کسانی که درآمد خیلی بالایی دارند تأکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: قرار بود عایدات نفتی که به حساب ذخیره ارزی واریز میشد ۵۰ درصد آن برای بخش خصوصی و ۵۰ درصد هم برای بخش دولتی باشد، اما عملاً ۹۴ درصد آن را دولت استفاده کرد و فقط ۳ درصد آن به بخش خصوصی داده شد.
حسینی با اذعان به اینکه معافیتهای مالیاتی در کشور ما با تمام دنیا متفاوت است گفت: ما باید معافیتهای مالیاتی موجود را مورد بازنگری قرار دهیم.
مشاور کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه همه حسابها و پرداختها باید در بانک مرکزی تجمع پیدا کند افزود: وزارت دارایی، سازمان برنامه و دیوان محاسبات تلاش کنند تا حقوقها از طریق پرداخت الکترونیکی به صورت مستقیم توسط خزانه به حساب افراد واریز شود تا جلوی حقوقهای نجومی و ریخت و پاشهای دولت گرفته شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم