تاریخ: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۱:۱۰
بازدید: ۴۴۰
کد خبر: ۲۲۱۴۵۰
سرویس خبر : انرژی

پالایشگاه گاز بیدبلند؛ ورود خوارزمی به سولفورزدایی هیدروکربن‌های مایع

پالایشگاه گاز بیدبلند؛ ورود خوارزمی به سولفورزدایی هیدروکربن‌های مایع
‌می‌متالز - شرکت دانش بنیان گسترش فناوری خوارزمی در آستانه هشتمین سالگرد تاسیس خود، در راستای سیاست‌های توسعه دانش فنی و بومی سازی کاتالیست‌های استراتژیک مورد نیاز صنایع مادر کشور، تولید کاتالیست‌های تصفیه هیدروژنی برش‌های نفتی را آغاز نمود.

به گزارش می‌متالز، خوارزمی با توجه به فعالیت‌های گسترده پژوهش و توسعه خود بر روی موضوع سولفورزدایی و نیز بومی سازی تولید کاتالیست‌ها و جاذب‌های مختلف سولفور از خوراک‌های گازی و مایع، موفق به اخذ پروژه تولید کاتالیست‌های تصفیه هیدروژنی نفتا در فاز دوم پالایشگاه گازی بیدبلند شد.

تصفیه هیدروژنی نفتا

فرآیند تصفیه هیدروژنی نفتا یکی از گام‌های اساسی در پالایشگاه‌ها برای تولید بنزین پاک‌تر از خوراک‌های مختلف می‌باشد. این فرآیند برای پیش تصفیه نفتا جهت استفاده در واحد‌های پائین دستی همچون ایزومریزاسیون پارافین و ریفورمینگ کاتالیستی که کاتالیست هایشان بسیار به وجود ناخالصی حساس هستند، نیز از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است.

پروژه واحد تصفیه هیدروژنی فاز دوم پالایشگاه گاز بیدبلند

این پروژه به دلیل به کارگیری یکی از جدیدترین طراحی‌های «شرکت تاپسو» به عنوان لایسنسور واحد و الزام لایسنسور در استفاده از کاتالیست‌های تولیدی خود شرکت «تاپسو»، استراتژیک بودن نقش پالایشگاه گاز بیدبلند در صنعت عظیم گاز کشور و تامین یکی از نیاز‌های حیاتی کشور در این مجتمع، از اهمیت بی نظیری برخوردار بود.

در این پروژه علاوه بر شرکت خوارزمی، شرکت‌های تولید کننده کاتالیست دیگری از کشور‌های مختلف از جمله چین و اروپا حضور داشتند که در نهایت با بررسی‌های فنی متعدد و بازدید از توانمندی‌های این شرکت، گسترش فناوری خوارزمی موفق به اخذ این پروژه استراتژیک گردید و بلافاصله مراحل مقدماتی تولید این کاتالیست را آغاز نمود که تا کنون از پیشرفت قابل توجهی برخوردار بوده است.

تصفیه هیدروژنی برش‌های نفتی

خوارزمی با اخذ این پروژه علاوه بر جاذب‌های سولفورزدایی فاز گازی و نیز تصفیه هیدروژنی فاز گازی که در زمینه تولید آن‌ها در صنعت فولاد و نفت و گاز پیشتاز است، پا به عرصه بزرگ تولید کاتالیست‌های تصفیه هیدروژنی برش‌های مختلف نفتی از جمله نفتا، گازوئیل و کروزن نهاد. در همین راستا درخواست‌های متعددی از مجتمع‌های عظیم پالایشگاهی و شیمیایی کشور و نیز تولید کنندگان انواع سوخت‌های پرمصرف دریافت شده است که در غالب پروژه‌های جداگانه در حال پیگیری می‌باشند.

با توجه به نتایج درخشان بدست آمده از انواع تست‌های انجام شده بر روی کاتالیست‌های این حوزه در واحد پژوهش و توسعه خوارزمی و آزمایشگاه‌های مرجع، امید است در آینده نزدیک با تنوع بخشیدن به انواع کاتالیست‌های مورد نیاز در این خصوص و نیز افزایش ظرفیت تولید، گامی عظیم در جهت خودکفایی کشور در تولید این کاتالیست‌ها برداریم.

منبع: گسترش فناوری خوارزمی

عناوین برگزیده