به گزارش میمتالز، رشد صادرات چین به طرز غیر منتظرهای در ماه جولای و به دنبال افزایش موارد ابتلا به کرونا آهسته شد. این در حالی است که واردات این کشور هم شتاب خود را از دست داده است. به نظر میرسد با وجود تقویت اقتصاد پس از برداشته شدن قرنطینههای جهانی بخش صنعت چین در نیمه دوم سال جاری میلادی رشد آهستهای داشته است.
بزرگترین صادرکننده دنیا در چند ماه اول سال گذشته میلادی به دنبال مهار سریع همه گیری کرونا، شاهد یک رشد فوق العاده اقتصادی بود و واکسیناسیون سریع در این کشور اطمینان کسب و کارها را افزایش داد.
ولی افزایش موارد ابتلا به این ویروس در ماه جولای که بیشتر مربوط به نوع دلتای کرونا با قابلیت انتقال بسیار بالا میشد، مقامات محلی را مجبور کرد محدودیتهای کرونایی وضع و برخی کسب و کارها از جمله کارخانهها را موقتاً تعطیل کنند.
سیلابهای فصلی و شرایط نامناسب جوی در ماه گذشته هم به تولید صنعتی در بخشهایی از مرکز چین آسیب رساند.
صادرات چین در ماه جولای ۱۹.۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت، در حالیکه این رقم در ماه ژوئن یعنی یک ماه قبل از آن برابر با ۳۲.۲ درصد بوده است.
شیوع کرونا در استانهای شرقی و جنوبی چین که قطبهای اصلی صادرات آن هستند، تولید کارخانهای را مختل کرده است.
علاوه بر این، صادرکنندگان چینی همچنان درگیر کمبود جهانی نیمه رسانه ها، مشکلات لجستیکی و هزینههای بالای مواد اولیه و حمل و نقل هستند.
واردات چین در ماه جولای ۲۸.۱ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته در حالیکه رشد آن در ماه ژوئن برابر با ۳۶.۷ درصد بوده است و تحلیلگران انتظار یک رشد ۳۳ درصدی را داشتند.
با این وجود، واردات نفت خام چین در ماه گذشته افزایش یافت، چون پالایشگاههای این کشور پس از پایان فصل تعمیرات و نگهداری تولید خود را افزایش دادهاند.
مازاد تجاری چین در ماه جولای برابر با ۵۶.۵۸ میلیارد دلار بود یعنی بیشتر از از ۵۱.۵۳ میلیارد دلار ثبت شده در ماه ژوئن.
تحلیلگران عقیده دارند اقتصاد چین در سال جاری میلادی ۸ درصد رشد خواهد کرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم