به گزارش میمتالز، در دنیای امروز راه توسعه اقتصادی کشورها، حمایت از کسب و کارها و کمک به رونق تولید و ایجاد هرچه بیشتر اشتغال است که بانک ملت با وجود شرایط تحریم و جنگ اقتصادی در سال گذشته خوشبختانه عملکرد بسیار خوب و قابل دفاعی را در این زمینهها به ثبت رسانده است.
عملکرد بانک ملت در سال گذشته نشان میدهد که شاخصهای مالی این بانک با وجود تمامی فشارهای تحریمهای خارجی، با رشد خوبی رو به رو بوده و هم اکنون یکی از شفافترین صورتهای مالی شبکه بانکی متعلق به این بانک خصوصی شده است؛ ضمن اینکه با توجه به استحکام مالی بسیار بالای بانک ملت، این بانک را میتوان از بهترین و مستحکمترین بانکهای کشور خواند.
جایگاه نخست در بین بانکهای تجاری بزرگ در مانده سپردههای قرض الحسنه جاری، مانده سپردههای ارزی، مانده کل مصارف، سرانه شعب در جذب سپردههای ریالی، سرانه پرسنلی در جذب منابع، سرانه شعب در جذب منابع و همچنین مبلغ و تعداد تراکنشهای بانکی، تنها بخشی ازدستاوردهای بانک ملت در سال ۱۳۹۹ است که باعث شده است تا این بانک همچنان جایگاه ممتاز خود را در شبکه بانکی کشور حفظ کند.
در عین حال بانک ملت در سال گذشته در بخش سپرده پذیری نیز با رشد ۵۷ درصدی سپردههای ریالی رو به رو بوده در حالی که در همین سال طبق آمار بانک مرکزی رشد نقدینگی کشور معادل ۴۰.۶ درصد گزارش شده است. ضمن اینکه سهم درصد بانک ملت از بازار منابع بانکهای تجاری نیز با افزایش یک درصدی از ۱۹ درصد به ۲۰ درصد رسیده و این بانک از لحاظ بالاترین سهم درصد منابع، جایگاه دوم را در نظام بانکی کشور به خود اختصاص داده است.
در همین حال از این نکته نمیتوان گذشت که بانک ملت با وجود نوسانات شدید نرخ تورم در سال گذشته و فراربودن سپردهها از بانکها و همچنین بازدهی مضاعف بازارهای موازی، با مدیریتی هوشمندانه، ضمن حفظ منابع پیشین، بیش از ۱.۲۱۴ هزار میلیارد ریال منابع جدید در سال ۹۹ جذب کرده که با تدابیر اندیشیده شده و برنامه ریزیهای انجام شده، این روند صعودی در سال جاری نیز ادامه یافته است و تا پایان سال نیز تداوم خواهد داشت.
همچنین آمارهای استخراج شده از عملکرد بانک ملت در سال گذشته نشان میدهد که قیمت بهرهای پول در این بانک نیز با کاهش ۰.۶۵ واحد درصدی از ۱۱.۰۸ درصد به ۱۰.۴۳ درصد و قیمت غیربهرهای نیز با ۰.۶۶ واحد درصد کاهش از ۴.۵۲ درصد به ۳.۸۶ درصد رسیده که باعث شده تا قیمت تمام شده پول بانک با کاهش ۱.۳۱ واحد درصدی از ۱۵.۶۰ درصد به ۱۴.۲۹ درصد برسد.
در همین راستا، بانک ملت مانند همیشه به سپرده گذاران خود توجه ویژهای داشته است و با توجه به عملکرد خوب مالی در سال گذشته، امسال برای دومین سال متوالی، تا ۵ درصد سود بیشتر از سود علی الحساب به عنوان ما به التفاوت سود قطعی به حساب سپرده گذاران سال ۱۳۹۹ خود واریز کرد تا ثابت کند که با وجود رعایت نرخهای مصوب بانک مرکزی و دوری از رقابتهای ناسالم بر سر جذب سپرده، میتوان با عملکرد خوب مالی سپرده گذاران را هم در سودآوری بانک شریک کرد.
البته این نکته را نباید فراموش کرد که بانک ملت در سال گذشته نیز پس از ۱۷ سال به عنوان تنها بانک کشور، ۳.۳ درصد سود به عنوان ما به التفاوت سود قطعی به حساب سپرده گذاران خود واریز کرد و این موضوع را به عنوان افتخاری در کارنامه عملکردی خود به ثبت رساند و امسال نیز برای دومین سال پیاپی موفق به تکرار این دستاورد شده است.
امید است که با پیش بینیهایی که صورت گرفته و با توجه به تدابیری که در بخشهای مختلف بانک ملت برای امسال و سالهای آتی اتخاذ شده، این روند پرداخت ما به التفاوت سود قطعی به سپرده گذاران همچنان ادامه دار باشد و بدین ترتیب در کنار ارائه خدمات متنوع و باکیفیت، سپرده گذاران از منفعت مالی سپرده کردن منابع خود در بانک ملت نیز بیش از پیش بهرهمند شوند و اصل مهم در بانکداری بدون ربا و اسلامی جامه عمل بپوشد.