به گزارش میمتالز، مدیر صندوقهای سرمایه گذاری تامین سرمایه کاردان ضمن بیان مطلب بالا اظهار کرد: قدمت بانکهای تجاری در ایران به صد سال میرسد، به همین دلیل ضمن کسب توانسته اند اعتماد مردم را نیز جلب کنند.
سحر فرهمندی با بیان اینکه در مقابل بانک، صندوقهای سرمایه گذاری بازار سرمایه با سابقهای دوازده ساله همراه هستند، گفت: در سالهای اخیر آگاهی مردم نسبت به این ابزار سرمایه گذاری بسیار بیشتر شده و بر خلاف سپرده بانکی دارای تنوع ریسک و بازدهی هستند که این امر باعث شده تا صندوقهای سرمایه گذاری مورد اقبال سرمایه گذاران و مشتریان بانک قرار بگیرند.
او به سختی رقابت بین بانک و صندوقهای بازار سرمایه در کنار صدها شعبه بانک اشاره کرد و افزود: در این میان برخی از مدیران صندوقها به واسطه ارتباط سهامداری با بانک از شعب آنان برای فروش واحدهای صندوق استفاده کرده و توانستهاند از این پتانسیل برای افزایش حجم صندوقهای سرمایه گذاری تحت مدیریت خود استفاده کنند.
مدیر صندوقهای سرمایه گذاری تامین سرمایه کاردان اظهار کرد: در سال ۱۳۹۶ ابلاغیهای به مدیران صندوقها مبنی بر منع صدور واحدهای صندوق در شعب بانک توسط بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال شد که این اتفاق آغازگر فرایند صدور و ابطال اینترنتی صندوقها بود.
او با بیان اینکه این امر در ابتدا برای مدیران صندوقها به واسطه نبود بستر مناسب و همچنین پذیرش آن برای سرمایهگذاران که تا آن زمان، تنها به حضور در شعب بانک و توسط کاربر شعبه اقدام به صدور واحدهای صندوق میکردند بسیار سخت بود، گفت: با گذشت زمان مدیران صندوق توانسته بودند با فراهم کردن پلتفرمهای مناسب و کاربر پسند از این فرصت برای تسهیل امر صدور و ابطال واحدهای صندوق استفاده کنند.
فرهمندی خاطرنشان کرد: نبود دستورالعمل واحد و مشخص و تصمیمات ارکان نظارتی باعث عدم ثبات شرایط برای مدیران صندوقها میشد که در امرداد ماه ۱۴۰۰ با ارائه دستورالعمل اجرایی دریافت و ارسال برخط درخواستهای صدور و ابطال واحدهای صندوقهای سرمایه گذاری مبتنی بر صدور و ابطال، تکلیف مدیران صندوقها برای استفاده از خدمات برخط صندوقها مشخص شد.
به گفته مدیر صندوقهای سرمایه گذاری تامین سرمایه کاردان، براساس این دستورالعمل و با رعایت موارد مندرج در آن، مدیران صندوقها میتوانند از پلتفرمهای آنلاین برای تسهیل عملیات صدور و ابطال صندوقها استفاده کنند.
او به مزایای صدور و ابطال صندوقهای سرمایه گذاری به صورت آنلاین اشاره کرد و گفت: در دسترس بودن پلتفرمهای صندوق ها، استفاده از اپلیکیشنهای موبایلی و ... بیتردید موجب رضایت سرمایه گذاران خواهد شد و مدیران صندوقها را از شعب بانکها بی نیاز خواهد کرد که این امر به مراتب موجب استقلال بیشتر این نهاد مالی بازار سرمایه میشود.
مدیر صندوقهای سرمایه گذاری تامین سرمایه کاردان با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی، شیوع ویروس کرونا و قدرتمند شدن آن باعث نیاز بیشتر به ابزارهای دیجیتال و انجام امور بهصورت آنلاین برای عامه مردم شده است، اظهار کرد: وجود ابزارهای سرمایه گذاری آنلاین، حضور فینتکها در این زمینه و در دسترس قرار گرفتن آن برای مردم میتواند در توسعه، شناسایی و ایجاد اعتماد هر چه بیشتر به بازار سرمایه کمک کند.
او بر این باور است که ایجاد اعتماد میان سرمایه گذاران در استفاده از ابزارهای سرمایه گذاری آنلاین، افزایش سطح آگاهی مردم نسبت به صندوقهای سرمایه گذاری، ایجاد گرایش مشتریان به خدمات فینتک، امکان استفاده بدون محدودیت از سرویسهای بانکی به منظور انتقال وجوه و افزایش سطح انتقال وجه از طریق درگاههای اینترنتی از جمله مسایلی محسوب میشوند که باید برای راه اندازی پلتفرمهای جدید در نظر گرفته شوند.
فرهمندی در پایان گفت و گوی خود اظهار داشت: بدیهی است پیاده سازی فینتک، بهبود خدمات و تحول را برای خدمات مدیریت سرمایه گذاری در آینده فراهم خواهد کرد.