به گزارش می متالز، اردشیر سعدمحمدی افزود: هدف در صنعت و معدن تنها تولید فولاد، مس، سرب و روی نیست؛ بلکه آنها ابزاری هستند که در قالب آنها باید شرایط اقتصادی مردم را بهتر کرد.وی با اشاره به اینکه با داشتن چنین دیدگاهی باید شرایط را برای معدنکاری و تولید فراهم کرد افزود: دانش و فناوری روزبهروز به سمتی میرود که میزان تخریب معدنکاری به حداقل میرسد و البته این امر نیازمند آموزش هدفمند است.
قائم مقام ایمیدرو که در چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، ماشینآلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته سخن میگفت خاطرنشان کرد: امروز بیش از ۱۰هزار معدن پروانه بهرهبرداری دارند که تنها ۶۰ درصد آنها فعال هستند و میزان تولید آنها ۴۰۰ میلیون تن است که ۵۰ درصد آن مربوط به سنگ لاشه و مصالح ساختمانی است.
وی خواستار آشنایی با تکنیکهای روز دنیا از لحاظ دانش و آموزش هدفمند شد و گفت: صنعت و معدن یکی از محورهای اصلی برای رفع محرومیتزدایی است.
سعدمحمدی همچنین افزود: متولی و تصمیمساز بخش معدن باید یک مدیریت واحد باشد، گاهی مشکل ما تداخل مدیریتی است. وی تصریح کرد: امروز دانش و سطح رو به رشد علوم به سمت حداقلی آسیب به محیط زیست حرکت میکند و باید آموزش به روز، در این زمینه داشته باشیم و خانه معدن میتواند سیاست فعالیتها برای بهروزرسانی اطلاعات در این زمینه را به عهده بگیرد.
قائممقام ایمیدرو خواستار شرایط بهتر برای اجرایی شدن الگوهای بهتر و تکنیکهای روز شد و تاکید کرد: آموزشها باید هدفمند شود تا به شرایط و برنامه درست برای همکاری معادن و محیط زیست برسیم.
محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران نیز در پنل تخصصی منطقهگرایی و معدنکاری سبز با نگاه ویژه به چالشهای محیطزیستی و صنایع گفت: خانه معدن ایران خود را مسوول میداند که در عملیاتی شدن نهضت فرآوری نگاه ویژهای برای مباحث زیست محیطی داشته باشد.
وی افزود: در نهضت فرآوری باید با تمرکز، در کنار همکاری و هماهنگی با متخصصان در محیط زیست و منابع طبیعی به یک دستورالعمل استاندارد برسیم و در نهایت خروجی مشخصی داشته باشیم. بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی نیز در این پنل گفت: ارزش منابع طبیعی در دنیا ۶هزار تریلیون دلار اعلام شده که در این بین سهم مواد معدنی ۵ درصد، سوختهای فسیلی ۹ درصد، جنگلها و مراتع ۴ درصد و آب ۸۲ درصد است. به گفته وی، سهم بخش صنعت و معدن کشور در مصارف بخش آب تنها ۲ درصد است. شکوری تصریح کرد: بهرغم سهم ناچیز معدن در تخریب محیط زیست و منابع معدنی، نگاه ویژهای برای کاهش این میزان نیز در این بخش وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: ۱۲ درصد از محل حقوق دولتی اخذ شده از معادن باید به احیای معادن اختصاص داده شود و نگرانیهایی درخصوص چرایی عدم استفاده این میزان در احیای معادن وجود دارد. به گفته رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، مستند ساخته شده از فعالیتهای معدن مهدیآباد به وضوح نشان داد که میتوان عملیات معدنکاری را ضمن حفظ محیط زیست و زنده نگه داشتن حیات وحش در مناطق ممنوعه انجام داد. وی گفت: در حال حاضر حدود یک میلیون نفر بهصورت مستقیم در حوزه معدن و صنایع معدنی مشغول به کار هستند که امیدواریم با تعامل ایجاد شده با محیط زیست این میزان افزایش یابد.
نماینده سازمان محیط زیست در پنل تخصصى نمایشگاه ایرانکانمین ٢۰١٨ نیز بر رعایت قوانین زیست محیطى در فعالیتهاى معدنى تاکید کرد. ظهرابى در این نشست افزود: بدون شک فعالیتهاى معدنى با محیط زیست مرتبط هستند و اثراتى را براى محیطهاى طبیعى به همراه دارد. وى ادامه داد: امروز شاهد هستیم در فعالیتهاى معدنى از تکنولوژیهاى جدیدی استفاده نمىشود در نتیجه عمده فعالیتها با تخریب همراه مىشود.
ظهرابى تصریح کرد: در بخش فعالیتهاى معدنى، معادن فلزى داراى آلودگىهایی هستند که باید کنترل شود.
به گفته نماینده محیط زیست، در صنایع معدنى نیز آلودگىهایى مانند گرد و غبار، ذرات معلق و احیانا فلزات سنگین ممکن است وجود داشته باشد. ظهرابى اظهار کرد: امروز باید به دنبال کنترل اثرات فعالیتهاى معدنى باشیم. این کنترل با توسعه پایدار ایجاد مىشود. ما محیطزیستىها باید بپذیریم معدنکارى یک فعالیت سودده و اقتصادى است اما باید تلاش کرد این فعالیتها مغایر با محیط زیست نبوده و کمترین آسیب را به همراه داشته باشد.
وى به یکى از مشکلات اشاره کرد و گفت: شاید یکى از مشکلات آن است که تنها براى فعالیت معادن در محدودههاى چهارگانه از محیطزیست استعلام گرفته مىشود. متاسفانه در خارج از این محدودهها هیچ استعلامى گرفته نمىشود. ظهرابى تاکید کرد: انتظار ما این است که فعالان معدنى نگاهشان را نسبت به محیطزیست بهبود دهند.
نمایشگاه ایران کانمین ۲۰۱۸ صبح روز جمعه آغاز به کار کرد. این نمایشگاه با حضور ۱۶۰ شرکت و واحد تولیدی داخلی و ۴۰ شرکت خارجی یا نمایندگان آنها از ۶ کشور خارجی، ایتالیا، آلمان، ترکیه، چین، روسیه و لهستان ۱۱ تا ۱۴ آبان ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.