تاریخ: ۰۷ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۱۶
بازدید: ۳۸۸
کد خبر: ۲۲۴۷۶۳
سرویس خبر : آهن و فولاد

صنعت فولاد، ‏صنعتی که تحریم‌ها آنرا زمین نزدند بلکه به آسمان بردند

صنعت فولاد، ‏صنعتی که تحریم‌ها آنرا زمین نزدند بلکه به آسمان بردند
‌می‌متالز - در شرایطی که تولید فولاد در جهان با کاهشی محسوس مواجه شده است، افزایش تولید فولاد کشورمان با رشد ۱۳.۴ درصدی نشان از پیشرفت صنعت فولاد کشور دارد. از جمله ‏چالش‌های پیش روی صنعت فولاد تصمیمات دولت جدید، زیرساخت‌های حمایتی و پشتیبانی، ‏بحث انرژی، تأمین مواد اولیه و... می‌باشد.

ایران بزرگترین تولید کننده فولاد در خاورمیانه

به گزارش می متالز، صنعت فولاد ایران در سال‌های اخیر در صنایع فولاد جهان رتبه دهم و در منطقه و خاورمیانه به عنوان برترین تولید کننده شناخته شده است.

در سال گذشته با توجه به روند رو به کاهش تولید فولاد در جهان، این صنعت در ایران روندی رو به رشد را تجربه کرده است. به طوری که تولید فولاد در کشور از ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۹ با رشد ۱۳.۴ درصدی به ۲۹ میلیون و ۳۰ هزار تن رسیده است.

مسلماً در شرایط کنونی کشور، مشکلات بزرگی بر سر راه تولید کنندگان در کشور وجود دارد که البته صنعت فولاد نیز از این امر مستثنی نیست.


کاهش ارز آوری نفت منجر به افزایش تولید فولاد شده است

از جمله چالش‌های پیش روی صنعت فولاد تصمیمات دولت جدید، زیرساخت‌های حمایتی و پشتیبانی، بحث انرژی، تأمین مواد اولیه و ... می‌باشد که می‌تواند در روند این صنعت در آینده بسیار تأثیرگذار باشد.

در سال‌های گذشته با وجود تحریم‌ها در کشور صنعت فولاد نیز دچار دگرگونی‌های زیادی شده است. عدم دسترسی به بازار‌های بین‌المللی و تأمین مواد مورد نیاز از خارج کشور از جملات معضلات این صنعت بوده است.

لازم به ذکر است که وجود تحریم‌ها از یک سو در کشور و بخصوص در این صنعت کمک کننده بوده؛ زیرا وجود برخی نیاز‌ها و عدم دسترسی به محصولات خارجی باعث توجه به محصولات داخل و در نتیجه افزایش تولید داخلی شده است. همچنین به دلیل کاهش صادرات نفت و ارز آوری این محصول در کشور، توجه به صادرات محصولات فولاد افزایش یافته است.


کمبود مواد اولیه چالش بزرگ صنعت فولاد کشور

از جمله مهمترین مشکلات پیش روی صنعت فولاد در کشور کمبود مواد اولیه از جمله سنگ آهن است که به دلیل ایجاد شرکت‌های تازه تأسیس تولید کننده فولاد و در نتیجه افزایش تولید، تأمین مواد اولیه با مشکل مواجه شده است.

همچنین وجود واسطه‌ها در بازار‌ها به دلیل تعیین قیمت عرضه در سال‌های اخیر، منجر به از بین رفتن قیمت واقعی محصولات شده است. مسلماً بهترین بازار عرضه و تقاضا بازار بورس است که منجر به از بین رفتن واسطه‌ها و داد و ستد محصولات بین خریدار و فروشنده به قیمت واقعی محصولات است.


خصوصی سازی راه‌حل پیشرفت صنعت فولاد کشور

حال با توجه به چشم انداز بلند مدت صنعت فولاد و رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن در سال نیازمند برخی تحولات در این صنعت هستیم.

امید است در دولت جدید و با اجرای کامل اصل ۴۴ قانون اساسی بتوان با واگذاری صنایع بزرگ همچون فولاد به بخش خصوصی و کاهش حضور و تصدی دولت در این عرصه، شاهد کاهش مشکلات این تولید کنندگان باشیم.

وجود سرمایه‌گذاران خصوصی در این بخش باعث ایجاد رونق در بازار و همچنین مرتفع سازی مشکلات این بخش و با ایجاد رقابت بین تولید کنندگان باعث توانمندسازی این صنعت هم در سطح داخلی و هم بین‌المللی خواهد بود.

در آخر باید امید داشت با روی کار آمدن دولت جدید و اتخاذ تصمیمات درست در زمینه صنعت فولاد، این صنعت بتواند بسیاری از کم و کاستی‌های صنایع دیگر را جبران کند و به قطب اول صادرات ایران تبدیل شود.

منبع: نبض بازار

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت