به گزارش میمتالز، شاخص کل بورس از چند ماه گذشه تا به امروز با تحرکات مثبت خود بازدهی ۲۰ درصدی را ثبت کرد. همچنین حرکت مثبت و متعادل بیشتر نمادهای بازار در ماههای گذشته آغاز شد و دیگر صفهای فروش قفل شده در بازار به چشم نمیخورد.
کارشناسان بازار سرمایه از ماه گذشته پیشبینی کرده بودند که ممکن است بازار سهام در شهریور ماه دچار ریزش و اصلاح شود. گمانههای زیادی وجود دارد تا دلایل ریزش بازار را توجیه کند. از جمله این دلایل میتوان به نوسانات نرخ ارز در روزهای گذشته اشاره کرد، دلار با سیگنالهایی که از از مذاکرات برجام و تحولات افغانستان گرفته است در یک هفته گذشته تغییرات زیادی را داشته و حالا ابهام بزرگی را برای سهامداران به وجود آورده است.
همچنین اقدام دولت برای ساخت مسکن ارزان قیمت و اجبار شرکتهای سییمانی برای تامین مصالح ارزان برای ساخت این اخنهها سیگنال منفی را به شرکتهای ساختمانی بازار سهام داده است. البته گمانههایی هم وجود دارد که ممکن است دوباره قطعیهای برق صنایع از سر گرفته شود و باز هم شاهد کاهش تولیدات در بخش فولاد و سیمان و انعکاس این مساله در گزارشهای این شرکها باشیم.
شاخص کل بورس در روزهای گذشته تا یک میلیون و ۵۸۰ هزار واحد هم رسید، اما در دو روز قبل و وارد شدن بازار در سیکل اصلاحی شاخص تا یک میلیون و ۴۳۸ هزار واحد افت داشت. اما چرا بازار اصلاح کرد؟
بعد از شکلگیری روند صعودی و بالا رفتن شاخص، به نظر میرسد به وجود آمدن روند اصلاحی غیرطبیعی نیست، زیرا لازمه هر صعودی شکلگیری ریزشهای مقطعی است. البته ناگفتنی نیست که بازار بعد از کسب بازدهی ۲۰ درصدی و صعود مدام نیاز به یک وقفه و استراحت داشت.
کارشناسان بازار سرمایه مثل فردین آقا بزرگی بر این نظر هستند که دلایل مختلفی از جمله عرضههای بلوکی سهام عدالت، کنترل نرخ ارز با سیاستهای دستوری و برخی همزمانی ریزش بازار در سال جاری با سال گذشته و ایجاد ابهامات را در نظر گرفت. اما فردین آقا بزرگی میگوید: گمانههای شکل گرفته برای احیا مذاکرات و برجام تاثیر منفی را در نرخ دلار گذاشته و به نظر میرسد در سودآوری شرکتهای کامودیتی محور این موضوع به شدت تاثیرگذار باشد.
او در توصیه به سهامداران برای اتخاذ یک استراتژی معقول و توجیهپذیر در بازار میگوید: سال گذشته P/E بازار سهام در محدوده ۳۴ بوده است، اما امسال به صورت متوسط بر روی عدد ۷ قرار گرفته و این رقم معقول و توجیهپذیر است پس لزومی برای شکلگیری هیجان و خروج از بازار وجود ندارد و بهتر است با تحمل بیشتری در بازار حرکت کنند تا متوجه زیان نشوند.
به عقیده وی، در حال حاضر خروج سرمایه از بازار درست نیست، زیرا حرکت اصلاحی شکل گرفته کاملا طبیعی است و به نظر میرسد مقطعی باشد. پس اگر سرمایهگذاران با سرمایه مازاد خود و با دید بلند مدت در بورس سرمایهگذاری کنند و درگیر نوسانگیری و هیجانات منفی نشوند میتوانند سود خوبی را کسب کنند.
منبع: تجارت نیوز