تاریخ: ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۵۷
بازدید: ۳۹۰
کد خبر: ۲۲۷۶۵۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد:

مسیر حرکت شاخص بورس به کدام سمت است؟

مسیر حرکت شاخص بورس به کدام سمت است؟
‌می‌متالز - یک کارشناس بازار سرمایه گفت: به نظر می‌رسد در کوتاه مدت شاهد نوسانات پیاپی شاخص بورس در محدوده‌های یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد باشیم و پس از آن روند صعودی باقدرت شاخص بورس آغاز خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، گرچه در چند روز اخیر اکثر فعالان بازار سهام، موضوع قیمت‌گذاری دستوری را عاملی در اصلاح اخیر شاخص بورس عنوان کردند، اما در این میان "سیدمحمد هاشمی نژاد"، کارشناس بازار سرمایه دیدگاه متفاوتی دارد که در ادامه گفت و گوی وی در خصوص روند فعلی معاملات بورس و عوامل تاثیرگذار در نوسان اخیر شاخص را می‌خوانید.


از نظر شما اصلی‌ترین علت نوسان بازار سهام و افت شاخص بورس به کانال کمتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد چیست؟



برای پاسخ به این پرسش، بررسی روند تاریخی به ویژه سه سال اخیر که با ورود بخش زیادی از جامعه به بازار سرمایه مواجه بودیم حائز اهمیت است.

بازار سرمایه طی سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ رشد بسیار شتابان و قابل توجهی را در کارنامه خود دارد و در ادامه از مرداد سال ۱۳۹۹ روند اصلاحی را درپیش گرفت که منجر به واکنش شتابزده بسیاری از سهامدارن حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه شد.

در حالی که شاهد بودیم در بین تعداد زیاد سهام مورد معامله در بازار، برخی سهام بنیادی ارزشمند، کمترین ریزش و اصلاح را تجربه کردند و در کمترین زمان دوباره به مدار رشد بازگشتند و سود قابل توجهی را نصیب سهامداران خود کردند.

هدف از طرح این موضوع، تاکید بر ذات و کارکرد‌های نوسانی در بازار سرمایه بوده و فعالان بازار نباید انتظار تداوم رشد بدون وقفه و یکطرفه را داشته باشند؛ چرا که مجموعه عوامل و محرک‌های متعددی در بازار سرمایه می‌توانند به عنوان عوامل رشد و ریزش اثرگذار باشند.

در دو ماه اخیر بواسطه افزایش نرخ دلار، ایجاد چشم انداز تورمی، رشد قیمت‌های جهانی کالا‌ها در کنار سودآوری جذاب برخی سهام، شاهد رشد قیمت اغلب سهام بنیادی و جذاب بازار بودیم تا جایی که شاخص کل بواسطه آن از اعداد یک میلیون و ۱۰۰ هزار تا محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار با حدود ۴۵ درصد رشد همراه شد.

در روز‌های اخیر، علاوه بر اینکه از نظر تکنیکال با مقاومت سطح یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد روبرو بودیم، همزمان انتشار برخی خبر‌های سیاسی باعث ابهام در جهت گیری اقتصادی برای برخی سهامداران شد و به تبع آن با واکنش سهامداران با دید کوتاه مدت به منظور شناسایی سود و خروج کوتاه مدت از بازار مواجه شدیم.


نوسان شاخص بورس تا کجا می‌تواند ادامه دار باشد؟


در شرایط فعلی بررسی عوامل بنیادین و اثر گذار بر بازار سرمایه شامل کسری بودجه محتمل، نرخ ارز، تورم انتظاری و قیمت جهانی کامودیتی‌ها حاکی از آن است که بازار سرمایه با ریسک چندان زیادی در خصوص اصلاح قیمتی روبرو نیست.

همچنین مطابق بررسی‌های صورت گرفته با ابزار‌های تحلیل تکنیکال پیش بینی می‌شود در کوتاه مدت، انتظار نوسانات پیاپی شاخص بورس بین محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد تا یک میلیون و ٦٠٠ هزار واحد را داشته باشیم و پس از آن روند صعودی جدید شاخص بورس دوباره آغاز خواهد شد و می‌توان انتظار شکست سقف تا محدوده دو میلیون و ١٠٠ هزار واحد را داشت.

بهتر است سهامداران برای رسیدن به این نقاط جذاب شاخص بورس با صبوری، تحمل نوسانات و با نگاه میان مدت و بلندمدت از فرصت‌های سود آوری بازار بهره ببرند.

آیا بازار سرمایه تا پایان سال می‌تواند بیشترین بازدهی را نسبت به سایر بازار‌ها در اختیار سهامداران قرار دهد؟

برای تحلیلگران و فعالان بازار پول و سرمایه، همیشه روند گذشته تجربه خوبی برای پیش بینی آینده قلمداد می‌شود.

روند ۱۰ سال گذشته اقتصاد ایران نشان می‌دهد که به علت تاثیرات اهرمی، چشم انداز تورمی اقتصاد و به تبع آن سودآوری مطلوب اغلب شرکت‌های فعال در بازار سرمایه شاهد رشد چند برابری شاخص کل نسبت به نرخ ارز و مثقال طلا (در بازه زمانی مشابه) بوده ایم.

انتظار می‌رود در آینده نیز این موضوع تکرار شود و بازدهی بازار سرمایه با فرض تداوم وضعیت کنونی و عدم تغییر بااهمیت در متغیر‌های اثرگذار از همه بازار‌های موازی (کالایی و مالی) بیشتر باشد.


توصیه شما به سهامداران در زمان روند اصلاحی بازار چیست؟


نوسان ذات بدیهی بازار سرمایه بوده و در شرایط نوسانی معاملات بازار که بیشتر متاثر از عوامل سیاسی، اقتصادی و بین المللی رخ می‌دهد نباید برخورد غیرحرفه‌ای با بازار سرمایه صورت بگیرد.

فعالان حرفه‌ای بازار که نوع استراتژی مشخص کوتاه مدت یا میان مدت دارند متناسب با اهداف سرمایه گذاری خود از فرصت‌های کوتاه مدت بازار، منتفع می‌شوند، اما به سرمایه گذاران تازه وارد و کم تجربه پیشنهاد می‌شود در وضعیت اصلاحی شاخص کل، با توجه به اینکه این اصلاح بخشی از روند صعودی است، سهام ارزنده را با دید نگهداری خریداری کرده و تحت تاثیر جو روانی بازار قرار نگیرند.

همچنین پیشنهاد می‌شود که سرمایه گذاران به منظور پوشش ریسک و مدیریت بهینه دارایی ها، سبد سهام خود را حداقل به سه بخش شامل صندوق‌های درآمد ثابت، صندوق‌های سهامی و در نهایت سهام، اختصاص دهند.

سهامداران با اتخاذ این رویه می‌توانند در هنگام نوسانات بازار ضمن بهره مندی از فرصت‌های رشد، دارایی خود را از نوسانات هیجانی دور نگه دارند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده