به گزارش میمتالز، یک تحلیل گر اقتصادی گفت: وضعیت دلار همیشه به عنوان یکی از مسائل مهم، توسط تحلیلگران مورد بحث و بررسی قرار گرفته و روشهای متفاوتی برای تحلیل آن وجود دارد.
محمد حسین مجیدی با اشاره به اینکه، تورم داخلی و رشد نقدینگی، بیشترین تاثیر را در قیمت دلار دارند، عنوان کرد: با وجود ۴۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در کشور، عدد مورد نظر برای نقدینگی به صورت دلاری باید بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ میلیارد دلار باشد تا تعادل ایجاد شده و قیمت دلار به ۲۵ تا ۲۶ هزارتومان برسد.
وی با بیان اینکه با قیمت ۲۵ تا ۲۶ هزارتومان دلار، نقطه تعادلی بنیادی قیمت دلار مشخص میشود، اظهار کرد: مذاکرات و رفع تحریمها تاثیر بسیاری بر قیمت دلار دارد به طوری که اگر تیم مذاکره کننده تشکیل شود، شاهد خبرهای مثبت در بحث مربوط به قیمت دلار و عرضه آن خواهیم بود.
مجیدی در ادامه با اعلام اینکه در صورت نامساعد بودن شرایط، با کاهش عرضه دلار و عدم آزاد کردن منابع مواجه خواهیم بود، افزود: در حال حاضر شرایط فعلی تعادلی است و امید برای دریافت اخبار مثبت در حوزه بازار سرمایه دور از ذهن نیست.
این کارشناس بازار سرمایه، هدایت نقدینگی با هدف کمک به رونق تولید را موجب کنترل تورم دانست و تصریح کرد: ضرورت دارد با هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه، شاخصهای تولید و اقتصاد کلان کشور را افزایش داد.
وی اعلام کرد: با مدیریت صحیح نقدینگی و هدایت آن به بازارهای مولدی، چون بازار سرمایه، تولید نیز رونق گرفته و تورم سیر نزولی به خود خواهد گرفت.
به گفته مجیدی؛ اگر تیم مذاکره کننده تشکیل و از هر طرحی برای برداشتن تحریمها استفاده شود، به طور حتم شاهد هدایت منابع به سمت بازار سرمایه، کنترل نقدینگی، تزریق پول به صورت مستقیم در اقتصاد کشور، حمایت از تولید به صورت گسترده و حاکم شدن آرامش نسبی در بازار خواهیم بود.