تاریخ: ۰۱ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۰:۳۷
بازدید: ۲۹۶
کد خبر: ۲۳۰۷۱
سرویس خبر : انرژی
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب:

بومی سازی 10 هزار قطعه اساسی صنعت نفت طی 10 سال گذشته/ ساخت کالاهای مورد نیاز صنعت نفت به دانشگاه ها واگذار می شود

می متالز - مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه از ابتدای برگزاری نمایشگاه تجهیزات صنعت نفت اهواز تاکنون بیش از 10 هزار قطعه اساسی صنعت نفت بومی سازی شده است ،گفت: اگر نگاه به داخل نبود این هدف میسر نمی شد.
بومی سازی 10 هزار قطعه اساسی صنعت نفت طی 10 سال گذشته/ ساخت کالاهای مورد نیاز صنعت نفت به دانشگاه ها واگذار می شود

به گزارش می متالز، احمد محمدی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در مراسم افتتاح دهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت و حفاری اهواز اظهار داشت: نمایشگاه امسال همزمان با سال حمایت از ساخت داخلی کالای ایرانی برگزار شده و این وظیفه آحاد جامعه و دست اندرکاران صنعت نفت را سنگین تر می کند.

وی با بیان اینکه در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب که شعار اصلی آن خودکفایی و معطوف شدن نگاه از بیرون به داخل بوده است، افزود: امیدواریم با حضور و همراهی همه بخش های صنعت نفت بتوانیم در شرایط تحریم سرافراز باشیم .

محمدی با بیان اینکه در شرایطی که ظالمانه ترین تحریم ها به شکلی ناجوانمردانه در ایران روا داشته شده برگزاری این نمایشگاه که  محل ارایه خودکفایی و خوداتکایی است جای تقدیر دارد، تصریح کرد: نمایشگاه نفت و حفاری از سال 88 با این رویکرد که نیازمندی های اساسی و ضروری صنعت نفت بومی سازی شود آغاز شد و با این رویکرد این نمایشگاه سال به سال بهبود کیفیت پیدا کرد و شرکت های توانمند پا به عرصه گذاشتند و اکنون این روند سیر تکاملی دارد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه طی 9 سال گذشته از زمان برگزاری نمایشگاه مهندسان و متخصصان بیش از 10 هزار قطعه اساسی صنعت نفت و حفاری چاه محور و تاسیسات و عملیات حفاری را بومی سازی کرده اند، خاطرنشان کرد: اگر نگاه به داخل نبود این امر میسر نمی شد.

وی تاکید کرد: صنعت نفت صرفا در زمان حفاری یک حلقه چاه 20 هزار قطعه نیاز دارد اگر زنجیره ساخت مصرف بازسازی و اصلاح در این صنعت به کار گرفته شود و توسط داخلی ها ساخته شود سودآوری و ارز آوری به همراه خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به پتانسیل کشور از نظر معادن و نیروی انسانی، دانشگاها، آزمایشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و سازنده گفت: با حضور این جمع اگر به خودکفایی نرسیده ایم شاید بخشی از مدیران میانی مقصر بودند که تدوین استراتژی صورت نگرفته است .

محمدی ادامه داد: بنده با انجمن سازندگان صنعت نفت دیدار داشتم آنها اعلام کردند که هنوز نمی دانند چه کالایی مورد نیاز صنعت است. اگر 50 درصد این گفته درست باشد شاید خودمان نخواسته ایم آنها را پرزنت کنیم بنابراین امروز باید کمیسیونی تشکیل شود که از وزارت نفت نیازهایشان را مطالبه کنند.

وی افزود: باید کالاهای مصرفی و مورد نیاز صنعت نفت در سامانه‌ای در اختیار شرکت های دانش بنیان و دانشگاه‌ها قرار گیرد تا ساخت آن انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب یادآور شد: باید از دل این نمایشگاه‌ها  تفاهم نامه‌ها وقراردادها بیرون بیاید که بخش خصوصی و صنعت نفت هر دو دلگرم شوند و به این ترتیب می توانیم در مسیر خودکفایی و خوداتکایی گام برداریم.

محمدی گفت: اگر نیازهایمان را به دانشگاه و صنعت نگوییم نمی توانیم به اهداف عالیه انقلاب دست یابیم.

وی با ابراز امیدواری از اینکه بیش از گذشته باید بخش خصوصی در عرصه حضور داشته باشد، گفت: باید از ظرفیت راکدی که در استان های مشترک مرزی وجود دارد استفاده شود مناطق نفت خیز جنوب، ملی است و به تمام جغرافیای ایران تعلق دارد عملکرد آن نه تنها به داخل کشور بلکه بر شرکت و مشتریان خارجی نیز اثر می گذارد.مثلا باید از ظرفیت استان های همسایه خوزستان ، بوشهر ، فارس ، ایلام و کهگیلویه وبویراحمد به خدمت گرفته شود تا به نحو احسن از منابع خدادادی استان زرخیز خوزستان استفاده شود.

وی همچنین گفت: در این نمایشگاه از 5 دستاورد مهم کالا تجهیزات حفاری سیستم های کنترلی و فرآیندی که بومی سازی شده اند رو نمایی می شود.همچنین قراردادها و تفاهنامه های ساخت به امضا می رسد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه در نمایشگاه امسال 220 شرکت داخلی در قالب 160 غرفه حضور دارند، افزود: 70 درصد شرکت کنندگان از سازندگان و باقیمانده شرکت های تامین کننده و دانش بنیان هستند.

وی یادآور شد: این نمایشگاه بستری است که بخش خصوصی و تامین کنندگان و شرکت های دانش بنیان حضور داشته باشند در هر اقدامی چه از سوی بخش خصوصی چه دولتی اگر آحاد جامعه و دست اندرکاران پای کار نباشند آن کار انجام نمی شود.

عناوین برگزیده