تاریخ: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۵۸
بازدید: ۱۲۰
کد خبر: ۲۳۱۰۲۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

استخراج ۹۰ درصد از ۲۱ میلیون بیت‌کوین موجود

‌می‌متالز - به گفته تحلیل گران، نزدیک به ۹۰ درصد بیت کوین استخراج شده و احتمال انتشار سکه جدید بعد از سال ۲۱۴۰ بعید است.

به گزارش می‌متالز، بیت کوین، بزرگ‌ترین ارز رمزنگاری شده جهان، محدودیت ۲۱ میلیون سکه‌ای دارد که تقریباً ۹۰ درصد آن استخراج شده است. تحلیل گران حدس می‌زنند که در صورت عدم انتشار سکه جدید، چه اتفاقی برای اقتصاد ارز‌های رمزنگاری شده می‌افتد.

برخلاف سایر انواع پول شامل ارز‌های فیات که به دلخواه بانک‌های مرکزی چاپ می‌شود، بیت کوین دارای محدودیت عرضه ۲۱ میلیون سکه توسط مخترع دست نیافتنی اش ساتوشی ناکاموتو است. این بدان معناست که تنها ۲۱ میلیون بیت کوین وجود خواهد داشت. داده‌های سایت اینوستوپدیا نشان می‌دهد که تا ماه آگوست ۲۰۲۱، تقریباً ۱۸.۷ میلیون بیت کوین در دسترس بوده و تنها ۲.۳ میلیون تای دیگر برای استخراج باقی مانده بود.

محدودیت عرضه، قدیمی‌ترین ارز رمزنگاری شده جهان را به کالای محدودی تبدیل کرده و تورم را کنترل می‌کند که در غیر این صورت می‌تواند ناشی از عرضه نامحدود این سکه باشد. همچنین برآورد فعلی برای بیت کوین نهایی که در سال ۲۱۴۰ استخراج می‌شود، ارائه شده است. سوالاتی را در مورد اینکه آیا شبکه بیت کوین پس از آن زمان عملکرد خود را حفظ می‌کند، به وجود آمده است.

تحلیل گران می‌گویند برای حفظ عملکرد شبکه بیت کوین، این اقتصاد باید تغییر کند. بسیاری پیش بینی می‌کنند که ممکن است سیستم ارز رمزنگاری شده، درست مانند هویت آن تغییر کند. بیت کوین در ابتدا به عنوان وسیله مبادله برای معاملات روزانه معرفی شد، اما بعداً به عنوان دارایی سرمایه گذاری محبوبیت بیشتری پیدا کرد.

همچنین عنوان می‌شود استخراج کنندگان بیت کوین می‌توانند کارتل‌ها را شکل داده، درست مانند مواردی که سایر کالا‌ها را تحت کنترل دارند، مانند سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) که بازار تولید نفت را کنترل می‌کند. احتمال دیگر مطرح شده این است که بیت کوین می‌تواند به دارایی ذخیره تبدیل شود و این امر باعث می‌شود تعداد معاملات در شبکه ارز‌های دیجیتال کاهش یابد، زیرا معامله گران خرد و شرکت‌های تجاری کوچک جایگزین نهاد‌های بزرگ و تجاری می‌شوند.

آن‌ها معاملات کمتر و گران تری انجام می‌دهند و زمان استخراج بیت کوین نهایی را طولانی‌تر می‌کنند و سرانجام ممکن است پروتکل ارز رمزنگاری شده تغییر کند تا پس از رسیدن به خط قرمز ۲۱ میلیون، تولید ادامه یابد. اما این می‌توان ارزش بیت کوین قبلاً استخراج شده را کاهش دهد که بعید است دارندگان این سکه آن را بپذیرند.

در حال حاضر، کمیابی و افزایش قیمت بیت کوین، سوداگران را به خود جلب کرده، زیرا شرط بندی آن‌ها منجر به نوسان‌های بی ثبات قیمت می‌شود که سرمایه گذاران را از ارز رمزنگاری شده دور می‌کند. امسال قیمت بیت کوین از اوج خود در ماه فوریه به ارزش ۶۰ هزار دلار به نصف این مقدار در تابستان و دوباره به ۵۵ هزار دلار در این هفته رسید. با این حال، برخی از کشور‌ها مانند السالوادور و کوبا پتانسیل این ارز را دارند و در حال حاضر اقداماتی را برای خرید قانونی آن انجام داده اند.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده