تاریخ: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۵۵
بازدید: ۴۷۵
کد خبر: ۲۳۱۴۰۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

صالح‌آبادی بر بانکداری اسلامی تسلط دارد

صالح‌آبادی بر بانکداری اسلامی تسلط دارد
‌می‌متالز - عضو شورای فقهی بانک مرکزی، حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم با اشاره به مهم‌ترین اقدامات و ماموریت‌های بانک مرکزی گفت: اصلاح نظام بانکی باید مهم‌ترین ماموریت رئیس کل مرکزی باشد و البته مقدم بر تمام این موضوعات مهار نقدینگی و هدایت نقدینگی به سمت تولید است.

به گزارش می‌متالز، حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت درباره انتخاب «صالح‌آبادی» به‌عنوان رئیس کل بانک مرکزی و اولویت‌های پولی و بانکی در دوره جدید اظهار کرد: آقای صالح آ بادی از دوستان بنده است و سال‌ها تجربه همکاری با یکدیگر را داریم. زمانی که بنده معاون پژوهشی امام صادق بودم، صالح‌آبادی دانشجوی دوره کارشناسی ارشد بود.

او ادامه داد: صالح‌آبادی تجربه خوب ۱۰ سال کار در ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار را دارد و پس از آن هم ۷ سال تجربه مدیرعاملی در بانک توسعه صادرات را دارد. انصافا برای ریاست بانک مرکزی تجربه کافی را کسب کرده است و علاوه بر اینها، او، رئیس انجمن مالی اسلامی است و همچنین آثار علمی و مقالات و پژوهش‌های ایشان همه حکایت از علایق وی به مباحث مالی اسلامی و تسلط بر بانکداری اسلامی دارد.

عضو شورای فقهی بانک مرکزی افزود: معتقدم حضور صالح‌آبادی در ریاست بانک مرکزی برای تحول در این مجموعه و سایر بانک‌ها از نظر ارتقای عملکرد در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و بعد انطباق با شرعیت فرصت خوبی است. صالح‌آبادی انسان بسیار مقید و علاقه‌مند به مباحث مالی اسلامی است.

مصباحی‌مقدم گفت: صالح‌آبادی کمیته فقهی بورس را راه اندازی کرد و پای آن هم ایستاد و این کمیته ابزار‌های مالی جدیدی را به بورس ارائه کرد و بازار سرمایه را توسعه داد و از زمان مسوولیت صالح‌آبادی شاهد توسعه ابزار‌ها و نهاد‌های بورس هستیم. از این رو پیش‌بینی می‌کنیم شاهد تحول در بانک مرکزی و بانک‌ها باشیم.

او در پاسخ به این سوال که عده‌ای نگران هستند علاقه رئیس کل جدید بانک مرکزی به مباحث مالی اسلامی باعث ایجاد فاصله با سایر موضوعات بانکی و پولی خواهد شد و در سایر موضوعات دچار عقب‌ماندگی خواهیم بود، اظهار کرد: این نگرانی بسیار بی‌جا است؛ چراکه در دنیا اتفاقا شاهد بحران برای بانکداری متعارف مبتنی بر نرخ بهره هستیم.

عضو تشخیص مصلحت تاکید کرد: آمریکا در سال ۲۰۱۳ بحران بزرگ بانکی را تجربه کرد؛ البته ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۲ بحران بزرگ‌تری را پشت سر گذاشت. این بحران خود ناشی از بانکداری مبتنی بر نرخ بهره است.

او با بیان اینکه بانکداری مبتنی بر نرخ بهره بازار پول را از بازار سایر کالا و خدمات جدا می‌کند و نتیجه آن پیدایش و بروز بحران است، گفت: بعد از اینکه غرب در سال ۲۰۰۸ با ان بحران مواجه شد که به سایر کشور‌ها هم سرایت پیدا کرد، نسبت به این موضوع تامل کردند که چه اتفاقی افتاده که بانک‌های غربی و بانک‌های تابع آن‌ها دچار بحران شدند؛ اما بانک‌های اسلامی از جمله بانک توسعه اسلامی، دچار این بحران‌ها نشدند.

حجت‌الاسلام و المسلمین مصباحی‌مقدم افزود: بعد‌ها با بررسی‌های علمی متوجه شدند که ذات بانکداری اسلامی این گونه است که بحران را برنمی‌تابد و بحران در آن پدید نمی‌آید؛ چراکه بازار واقعی کالا و خدمات با بازار مالی و بانک‌ها ارتباط پیدا می‌کند. از این جهت که آقای صالح‌آبادی بسیار مسلط به مباحث بانکداری دنیا است، جای نگرانی نیست.

وی با اشاره به مهم‌ترین اقدامات ماموریت‌های بانک مرکزی گفت: اصلاح نظام بانکی مهم‌ترین ماموریت رئیس کل مرکزی باید باشد و البته مقدم بر تمام این موضوعات مهار نقدینگی و هدایت نقدینگی به سمت تولید در اولویت کار رئیس بانک مرکزی است.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده