تاریخ: ۲۲ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۹:۵۲
بازدید: ۲۵۸
کد خبر: ۲۳۱۹۲۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

جای خالی سهامداران حقیقی در انتخاب آقای رئیس

جای خالی سهامداران حقیقی در انتخاب آقای رئیس
‌می‌متالز - "کانون سهامداران حقیقی" یک نهاد مالی در بازارسرمایه خواهد بود که تاسیس و راه‌اندازی آن، در گرو تصویب و اعطای مجوز سازمان بورس است اما؛ تاکنون هر بار تنها از زبان روسای سازمان، قول‌های راه‌اندازی این کانون داده شد و هیچگاه حتی به نزدیکی مرحله اجرایی هم نرسیده‌ایم.

به گزارش می‌متالز، شب گذشته رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار رسماً تغییر کرد و مجید عشقی جایگزین محمدعلی دهقان دهنوی شد. نکته حائز اهمیت این جاست که بازار سرمایه از ابتدای سال ۹۹ تاکنون ۴ رئیس به خود دیده است؛ حال آنکه سهامداران خرد مستقیما نقشی در تعیین رئیس سازمان بورس ندارند.

حمید اسدی حقوقدان بازار سرمایه در این خصوص بیان کرد: طبق قانون بازار اوراق بهادار، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار توسط شورای عالی بورس انتخاب می‌شود. شورای عالی بورس متشکل از ۱۲ عضو حقیقی و حقوقی است و ریاست این شورا بر عهده وزیر امور اقتصادی و دارایی است. قانون بازار اوراق بهادار حداکثر مدت ریاست برای سازمان بورس و اوراق بهادار ۳۰ ماه تعیین شده است. در مدت مذکور امکان تغییر، عزل و استعفای رئیس سازمان بورس وجود دارد. اما تا زمانی که شورای عالی بورس تصمیمی در جهت تغییر یا عزل رئیس سازمان بورس نگرفته باشند، رئیس سازمان بورس در سمت خود پابرجا خواهد بود.

اسدی افزود: در بازار سرمایه، سهامداران خرد به واسطه نهاد‌های مالی فعال در بازار سرمایه، ۲ عضو در شورای عالی بورس دارند و از این طریق می‌توانند نظر خود را در مورد ابقاء یا تغییر رئیس سازمان بورس اعلام کنند.، اما نکته اینجا است که سهامداران خرد، نماینده مستقیم در شورای عالی بورس ندارند که احتمال می‌رود با تشکیل کانون سهامداران حقیقی، سهامداران خرد هم بتوانند در مورد تغییر یا عزل رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نظر بدهند.

تعداد بازدید : 1

این حقوقدان بازار سرمایه در رابطه با چگونگی تشکیل کانون سهامداران حقیقی از منظر قانونی اظهار کرد: "کانون سهامداران حقیقی" یک نهاد مالی در بازار سرمایه است که تاسیس و راه اندازی آن، در گرو تصویب و اعطای مجوز سازمان بورس و همچنین تصویب اساسنامه این کانون (که هم عرض کانون کارگزاران و کانون نهاد‌های مالی بازار سرمایه است) توسط سازمان بورس و اوراق بهادار خواهد بود؛ لذا تصویب یا عدم تصویب اساسنامه و اعطای مجوز برای راه اندازی و تاسیس کانون سهامداران حقیقی، در صلاحیت سازمان بورس است. اما قانونگذار برای تاسیس کانون سهامداران حقیقی، هیچ موعد زمانی مشخصی را تعیین نکرده است و لذا نمی‌توان گفت چرا در یک بازه زمانی مشخص، این کانون تاسیس نشده است. ولی با طرح حمایت از سهامداران حقیقی یا در واقع همان طرحی که در مجلس شورای اسلامی به عنوان مجمع سهامداران حقیقی در حال تصویب است، امیدوارم قدرت سهامداران حقیقی در تصمیم گیری‌ها و اعمال نفوذ در بازار سرمایه افزایش یابد که به حقوق سهامداران در این زمینه کمک شود.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده