تاریخ: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۵۵
بازدید: ۲۶۷
کد خبر: ۲۳۱۹۹۲
سرویس خبر : انرژی

آژانس بین‌المللی انرژی: بحران انرژی بهبود اقتصاد جهان را تهدید می‌کند

‌می‌متالز - آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد قیمت بالای انرژی بر فشار تورم افزوده و در کنار کمبود برق باعث کاهش فعالیت‌های صنعتی و کند شدن روند بهبود اقتصاد می‌شود.

به گزارش می‌متالز، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد بحران جهانی انرژی تقاضا برای نفت را ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داده و می‌تواند باعث بالا رفتن تورم و کند شدن روند بهبود اقتصاد جهان از همه‌گیری کرونا شود.

قیمت نفت و گاز طبیعی اخیراً افزایش قابل‌توجهی داشته و باعث بالا رفتن قیمت برق به‌دنبال کمبود انرژی در آسیا و اروپا شده‌است.

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش ماهانه خود از بازار نفت اعلام کرد: «بالا رفتن قیمت زغال‌سنگ و گاز و همچنین خاموشی‌های گسترده، تولیدکنندگان برق و صنایع وابسته به انرژی را مجبور کرده برای ادامه فعالیت خود به نفت روی بیاورند».

«قیمت بالای انرژی بر فشار تورم هم افزوده و در کنار کمبود برق باعث کاهش فعالیت‌های صنعتی و کند شدن روند بهبود اقتصاد می‌شود».

این آژانس پیش‌بینی می‌کند تقاضای جهانی برای نفت در سال آینده میلادی به سطح قبل‌از بحران کرونا بازگردد.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی خود از تقاضای نفت در سال جاری و سال آینده میلادی را به‌ترتیب ۱۷۰ هزار و ۲۱۰ هزار بشکه در روز بالا برده‌است.

در گزارش این آژانس آمده‌است: «افزایش تقاضا در فصل تابستان باعث کاهش ذخایر نفتی به پایین‌ترین رقم طی ۸ سال گذشته شده‌است. هنوز هم تقاضا برای نفت و میعانات گازی جهت استفاده در نیروگاه‌های برق در بسیاری از کشور‌ها از جمله چین، ژاپن، پاکستان، آلمان، فرانسه و برزیل بالاست».

آژانس بین‌المللی انرژی تخمین می‌زند تولیدکنندگان اوپک پلاس در سه‌ماهه پایانی سال جاری میلادی ۷۰۰ هزار بشکه کمتر از تقاضای پیش‌بینی‌شده نفت خام تولید کنند. این بدان معناست که تقاضای نفت در پایان ۲۰۲۱ فراتر از عرضه آن خواهد بود.

این آژانس عقیده دارد ظرفیت تولید نفت در کشور‌های خاورمیانه متمرکز شده و کاهش تولید، لزوم افزایش سرمایه‌گذاری برای تامین نفت مورد نیاز در آینده را نشان می‌دهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده