تاریخ: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۴۲
بازدید: ۱۵۱
کد خبر: ۲۳۲۷۳۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
وزیر صمت:

به دنبال خارج کردن دلار از اقتصاد هستیم

به دنبال خارج کردن دلار از اقتصاد هستیم
‌می‌متالز - فاطمی امین گفت:در کشور مشکل فنی و فناوری نداریم و هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند که نمی‌تواند کار را از پیش ببرد و به جد، دنبال حذف قیمت دلاری هستیم.

به گزارش می‌متالز، سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: بحثی در خصوص ساخت داخل آغاز شده است. واژه صادرات را دیگر به کار نبریم، بگوییم تجارت بین المللی که واژه بزرگ تری است.

فاطمی امین تشریح کرد: چه اشکال دارد در بازار‌های دیگر برنامه تجارتی داشته باشیم و آن را توسعه دهیم. برای این هدف کاری باید انجام داد که باید زیر ساخت راه بی اندازیم، به طور مثال برنامه رایزن بازرگانی را داشته باشیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بحث تامین مالی نیز مطرح می‌شود که اشتباه است منابع صندوق‌توسعه ملی برای سرمایه گذاری در ایران پرداخت شود بهترین استفاده اعتبار خریدار خارجی است یعنی برای خارجی‌ها تامین مالی کنیم که از ایران کالا بخرند.

این مقام مسوول تشریح کرد: سرمایه گذاری در ایران، تعهد ارزی ایجاد می‌کند، با افزایش دلار برخورد می‌کند که در نهایت چالش ایجاد می‌کند؛ کالایی که صادر می‌کنیم را اغلب کشور‌ها می‌توانند تولید کنند؛ زیرساختی را باید ایجاد کنیم که از ۲ هفته گذشته اقدام به انجام آن شده است.

وزیر صمت با اشاره به موضوع تأمین مالی گفت: اشتباه است که منابع صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در ایران استفاده شود. بهترین کاربرد منابع صندوق برای فاینانس خارجی‌ها و اعتبار خریدار به خارجی هاست. اگر از قبل این سیاست را اجرا می‌کردیم دچار مشکلات الان نمی‌شدیم. ۱۰ سال پیش که نرخ دلار ۳ هزار تومان بود منابع صندوق صرف صادرات شد که این صادرات بنا به ادعای خود فرد بود. به دلیل اینکه نرخ دلار از سه هزار تومان جهش قابل توجهی یافت به خاطر عدم اجرای به موقع طرح‌های صادراتی، چالش ایجاد شد.

او گفت: سال آینده نباید تعهد ارزی داشته باشیم، تحریم شدیم و بخش عمده‌ای آن برای درآمد نفتی بود و مصرف ارزی سرجای خود باقی بود بود و کلی نظام بهم خورد و پیچیده شد. امیدواریم سال آینده از اوایل تابستان دیگر تعهد ارزی نداشته باشیم، به حدی درآمد ارزی داریم که نیاز ارزی را تامین کند و مشکلات را رفع کنیم.

در کشور مشکل فنی و فناوری نداریم

فاطمی امین تشریح کرد: موضوع دیگری به ثبات بازار بر می‌گردد، در کشور مشکل فنی و فناوری نداریم، هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند که نمی‌تواند کار را از پیش ببرد، مطمئن هستم مشکل تامین مالی نیز نداریم. جدول منابع و مصارف نشان داده است می‌توانیم به رشد تولید برسیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از ایده ها، خارج کردن اقتصاد از دلاری بودن است؛ مثلا خودرو ۳۰ درصد قطعه وارد می‌کنیم، اما ۴۰ درصد قیمت خودرو محصولاتی که در داخل تولید می‌شود تبعیت از نرخ دلار دارد، برای همین متوجه افزایش قیمت می‌شویم.

این مقام مسوول تشریح کرد: به جد دنبال این هستیم که قیمت دلاری را حذف کنیم که در مورد فولاد رخ داد.

عرضه ۱۲ ماهه فولاد و پتروشیمی در ۲ هفته آینده

او گفت: عرضه ۱۲ ماهه فولاد و پتروشیمی را در ۲ هفته آینده خواهیم داشت. اگر عرضه ۱۲ ماهه را شروع کنیم، هر پیمانکار می‌فهمد قیمت کالا ۲ ماه دیگر چقدر خواهد بود و این یعنی پیش بینی کردن؛ یا بحث حذف سهمیه‌ها که رانت ایجاد می‌کند.

شافعی با بیان اینکه سهمیه بندی حذف می‌شود، تصریح کرد: قیمت شمش در بازار ۱۳ هزار تومان است که اگر قرار بود بر اساس دلار قیمت گذاری شود به بالای ۱۸ هزار تومان می‌رسید. به طور کلی قیمت محصولات باید با واقعیت اقتصادی ایران تعیین شوند نه با نرخ دلار.

وزیر صمت در ادامه گفت: در تولید برخی محصولات کسری داریم که این کسری از طریق واردات جبران می‌شود. منتهی باید این محصولات نیز با قیمت‌های داخلی تطابق نسبی داشته باشند که این مساله با عرضه‌های تلفیقی انجام خواهد شد.

فاطمی امین تشریح کرد: دولت الکترونیک و بخشی که مربوط به صنعت، تجارت باشد تا پایان سال سرو سامان می‌گیرد. تا پایان امسال برای تمام شهرستان‌ها نقشه راه صنعت، معدن تجارت خواهیم داشت که در آن مشخص می‌کنیم چه پروژه‌هایی نیاز به سرمایه گذاری دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: وظیفه ما این است که به جایی برسیم فعالین اقتصادی به جز بحث بازاریابی دغدغه نداشته باشند. باید سال آینده به جایی برویم که سال ۹۷ بوده ایم، یعنی باید به قبل از تحریم‌ها برگشت.

فاطمی امین با بیان اینکه رشد ۱۲ درصد در بخش صنعت و معدن در سال آینده را هدفگذاری کرده ایم، گفت: در واقع با استفاده از ظرفیت‌های داخلی امکان پذیر بوده و همان رشد صنعتی سال ۹۷ است.

فاطمی امین با اشاره به ابلاغیه صادر شده از سوی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، یادآوری کرد: این ابلاغیه در خصوص رفع تعهدات ارزی بسیار کارگشا بود و انشالله از سال آینده هیچگونه تعهد ارزی نخواهیم داشت که در این راستا حضور و همکاری بخش خصوصی راهگشا است.

وزیر ادامه داد: یک برنامه ۳ ماه برای ساماندهی و اصلاح ساختار بازار پایه طراحی کرده بودیم؛ در آن پتروشیمی، فولاد، مس، سنگ معدن، سنگ آهن و… است و امیدواریم تا ۲ سال دیگر که پروژه کامل می‌شود بتوانیم حوزه فلزات و مواد معدنی را جدا کنیم.
او ادامه داد: بدین معنا که این محصولات باید با قیمت ایران قیمت گذاری شود نه باقیمت خارج؛ برای صادرات اهمیت ویژه‌ای قایل هستیم و نگاه افق بالاتری را دیده ایم که آن تجارت بین‌المللی است که یک جز آن صادرات می‌شود و در مفهوم کلان‌تر آن را پیگیری خواهیم کرد.
فاطمی امین گفت: دیگر در سال آینده رفع تعهد ارزی نخواهیم داشت و مشروط به این است که صادرات انجام شود. مصوباتی که گرفتاری امروز را گسترش می‌دهد ابلاغ کرده ایم.
او در خصوص بازار خودرو گفت: برنامه ریزی کرده ایم تولید خودرو را افزایش دهیم، امسال ۱۰۰ هزار دستگاه بیش از برنامه‌ای که پیش بینی شده بود، تولید خواهد شد و سال آینده ۱۶۰۰ هزار خودرو تولید می‌شود و به عبارتی عرضه و تقاضا متعادل خواهد شد.

این مقام مسوول گفت: بحث خودرو جزو اولویت هاست و کار خوبی در خصوص آن انجام خواهد شد.

او گفت: افزایش قیمت ۲ نوع است که با گران فروشی آن برخورد خواهیم کرد. اگر به این نتیجه برسیم افزایش قیمت ضوابط رعایت نشده حتما اصلاح می‌کنیم.

در سال آینده بحث قرعه کشی خودرو را نخواهیم داشت!

فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص برنامه‌های پیش رو بازار خودرو، گفت: برنامه داریم در سال آینده بحث قرعه کشی خودرو را نداشته باشیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

عناوین برگزیده