به گزارش میمتالز، حجت الله عبدالملکی، وزیرکار در برنامه پیشنهادی خود به مجلس ایجاد سالیانه یک میلیون فرصت شغلی پایدار در قالب الگوی ایرانی اسلامی اشتغال و رفع بیکاری، کاهش تدریجی نرخ بیکاری طی برنامه پنج ساله هفتم، حرکت به سمت توسعه آموزشهای کسب و کار متناسب با نیاز بازار کار و مزیتهای نسبی مناطق مختلف کشور مطابق با آخرین تکنولوژیهای روز جهان، ارتقای شاخص کلیدی بازار کار و بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید و سرمایه گذاری و ارتقا شاخص سهولت کار کشور در سطح جهان، افزایش تاب آوری مشاغل و حفظ سطح اشتغال موجود با رویکرد آینده پژوهی، توسعه امنیت شغلی و ارتقای کیفیت زندگی جامعه کار و تولید، توانمند سازی اقشار متوسط و کم درآمد جامعه با تکیه بر توسعه مشاغل خرد و خانگی، توسعه متوازن فرصتهای شغلی و درآمدی در سطح کشور، حذف ضوابط زائد و مانع تولید، اصلاح نظام بانکی و بازار سرمایه به منظور تامین سرمایه مورد نیاز تولید و اشتغال، مهار فعالیتهای سوداگرانه، مدیریت واردات و تقویت صادرات با هدف تقویت تولید واشتغال، تاکید ویژه بر پیشرانهای اشتغال در کشور، شناسایی و تقویت مزیتهای شغلی استانها و شهرستانهای کشور با تکمیل زنجیره ارزش آنها را ذکر کرد.
اولین جلسه شورای عالی اشتغال با حضور رئیس جمهور در حالی برگزار شد که ۲۰ مصوبه و ۱۶ قرارداد به دنبال داشت. اصلیترین مصوبه ایجاد یک میلیون و هشتصد و پنجاه هزار شغل در نیمه ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ بود.
مقرر شد به دستور رئیسجمهور بجای هر سه ماه، ماه آینده جلسه بعدی برگزار خواهد شد. رفع موانع اداری و دیوان سالاری (بروکراتیک) مورد تاکید رئیسجمهور بود و یک مصوبه مهم در این زمینه تصویب شد.
رئیسی در اولین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم مهمترین وظیفه دولت را در مقطع کنونی رفع دغدغه مردم و جوانان در زمینه اشتغال دانست.
رییس جمهور همچنین تهیه بانک اطلاعاتی بیکاران و شاغلان و شناخت تواناییهای افراد بیکار را از ضرورتهای جنبش ایجاد شغل برشمرد. بخش خصوصی باید در این جنبش میدان دار باشد. تهیه بانک اطلاعاتی بیکاران و شاغلان و شناخت تواناییهای افراد بیکار از ضرورتهای جنبش ایجاد شغل است و بخش خصوصی باید در این جنبش میداندار باشد.
در نخستین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم ابتدا وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گزارشی از وضعیت اشتغال و بیکاری در کشور ارائه کرد.
وزیرکار در جلسه شورای عالی اشتغال به زیست بوم ایجاد زیست بوم ملی ایجاد اشتغال در کشور اشاره کرد و گفت: این زیستبوم متضمن دو بخش است. یک بخش روشهای ایجاد اشتغال و بخش دوم هماهنگیهایی است که باید بین دستگاههای مختلف اتفاق بیفتد تا اشتغال مورد نظر ایجاد شود.
وی زیست بوم اشتغال کشور را با هدف ایجاد سالانه یک میلیون شغل عنوان کرد و گفت: این زیستبوم ۲ الزام در زمینه تکنیکها و روشهای ایجاد اشتغال و ایجاد و هماهنگی در سطح کلان برای عملیاتی شدن ظرفیتها و زیرساختهای کشور در راستای اشتغال آفرینی دارد.
عبدالملکی بیان کرد: زیستبوم اشتغال، ۲ گروه افراد بیکار و افراد فاقد شغل شایسته را به عنوان مخاطب در نظر دارد و تلاش میکند برای افراد بیکار شغل ایجاد کرده و وضعیت شغلی افراد فاقد شغل شایسته را نیز بهبود بخشد.
منبع: خبرگزاری تسنیم