تاریخ: ۰۸ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۲۲
بازدید: ۲۲۴
کد خبر: ۲۳۴۰۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اقتصاد ایران در هفته‌ای که گذشت/ بازار‌های مالی به کدام سو خواهند رفت؟

اقتصاد ایران در هفته‌ای که گذشت/ بازار‌های مالی به کدام سو خواهند رفت؟
‌می‌متالز - بازار‌های مالی در هفته گذشته شاهد یک ثبات نسبی بودند و تنها در بازار خودرو به دلیل ادامه سیاست‌های ضد رقابتی قیمت‌ها رو به افزایش بوده است.

به گزارش می‌متالز، در هفته گذشته بازار‌های مختلف بنا بر اخبار متفاوتی که از حوزه‌های مهم اقتصادی مخابره شد، روند خود را ادامه دادند.

در بازار خودرو همچنان قیمت خودرو‌های تولید داخل به دلیل ممنوعیت ادرات خود در حال افزایش است، پراید ۱۱۱ در طول هفته گذشته ۱ میلیون تومان گران‌تر شد، تیبا ۲ به ۱۶۱ میلیون تومان، ساینا دنده‌ای EX به ۱۶۲ میلیون و کوییک دنده‌ای آر با فازیش ۲ میلیون تومانی به ۱۷۵ میلیون تومان رسید.

در گروه محصولات ایران خودرو نیز پژو ۲۰۶ تیپ ۲ از ۲۴۵ به ۲۴۸ میلیون تومان رسید، پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما نیز ۶ میلیون تومان افزایش قیمت پیدا کرد. سمند نیز با ۲ میلیون تومان افزایش قیمت به ۲۷۲ میلیون تومان رسید.

در بازار لوازم دیجیتال نیز ثبات نسبی بر روند قیمت‌ها حاکم شد و در مهم‌ترین کالای مصرفی این بازار یعنی تلفن همراه، قیمت‌ها با نوسانات اندک همراه شد.

ثبات در بازار ارز

اخبار مرتبط با مداکرات برجام در روز‌های گذشته با پالس‌های مثبت دو طرف توافق هسته‌ای همراه بود. دیدار‌های برجامی باقری کنی معاون وزیر امور خارجه در بروکسل و استقبال چین از این اقدامات در نهایت منجر به ثبات در بازار ارز، طلا و سکه شد.

قیمت دلار در بازار آزاد در نهایت توانست به قیمت ابتدای هفته خود نزدیک بماند و نوسان قیمت سکه تمام آزادی در طول یک هفته کمتر از ۱۵ هزار تومان شد.

ثبات در بازار ارز و طلا علاوه به بر برجام ناشی از افزایش قیمت نفت و افزایش حجم فروش نفت ایرا نیز می‌باشد.

بر اساس داده‌های اوپک، صادرات نفت خام ایران از ابتدای سال ۲۰۲۱، صادرات نفت رو به بهبود بوده و از ماه ژوئن تا کنون به ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است. قیمت فروش نفت خام سنگین ایران نیز بهبود یافته و از ۴۰ دلار در ماه اکتبر ۲۰۲۰ به حدود ۸۰ دلار دلار افزایش یافته است.

دو عامل افزایش حجم و قیمت نفت خام سبب شده تا درآمد رسمی صادرات نفت خام به حدود ماهانه ۲ میلیارد دلار صعود پیدا کند.

بورس در سراشیبی سقوط

بازار بورس در پی عدم اطمینان به سیاست‌های آینده توط تیم جدید مدیریت این بازار هم چنان در حالت نزولی قرار دارد و در هفته گذشته در مجموع بیش از ۴۰ هزار واحد ریزش کرد.

سهام شرکت‌های پالایشی، فلزی و پتروشیمی در هفته گذشته کمتر در برابر ریزش‌ها ضربه دید، اما سهام شرکت‌های کوچک به شدت افت کرد که در همین خصوص کاهش شاخص هم وزن بازار سرمایه بسیار شدیدتر از ریزش شاخص بورس رخ داد.

با توجه به اخبار مربوط به قیمت نفت، پیشبینی می‌شود روند بازار بورس به همین شکل در روز‌های آینده ادامه پیدا کند.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی جماران (جی پلاس)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده