تاریخ: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹:۱۵
بازدید: ۳۸۳
کد خبر: ۲۳۵۲۸۲
سرویس خبر : انرژی
ظرفیت تولید ۱۴۰ هزار مگاوات برق بادی و خورشیدی داریم

۳۲ هزار مگاوات تقاضای سرمایه‌گذاری به «ساتبا» ارسال شد

۳۲ هزار مگاوات تقاضای سرمایه‌گذاری به «ساتبا» ارسال شد
‌می‌متالز - مدیرعامل سازمان «ساتبا» از ارسال ۳۲ هزار مگاوات تقاضای سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: ظرفیت خدادادی تولید ۱۴۰ هزار مگاوات برق بادی و خورشیدی داریم.

به گزارش می‌متالز، «محمود کمانی»، مدیرعامل سازمان انرژی­‌های تجدیدپذیر و بهره­‌وری انرژی برق (ساتبا) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدا تا الآن در مجموع ۹۰۰ مگاوات ظرفیت در بخش نیروگاه‌های تجدیدپذیر احداث شده که از این رقم ۳۱۰ مگاوات نیروگاه بادی، ۳۹۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و بقیه در حوزه نیروگاه‌های برق‌آبی کوچک، زیست‌توده و توربین انبساطی است.

وی افزود: به طور متوسط ۳۰ درصد برق جهان از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شود و در برخی کشور‌ها تا ۸۰ درصد برق آن کشور از انرژی تجدیدپذیر تأمین می‌شود. همچنین کل جهان به سمت توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حرکت است و در برخی کشور‌ها سال ۲۰۳۰، در برخی سال ۲۰۴۰ و در برخی دیگر سال ۲۰۵۰ به عنوان سال پایان استفاده از سوخت‌های فسیلی برای تولید برق اعلام شده است.

کمانی با اشاره به برنامه احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دولت سیزدهم گفت: این عدد در مقایسه با ظرفیت‌های کشور و میزان استفاده کشور‌های دیگر متوسط جهانی از انرژی تجدیدپذیر، رقم بالایی نیست.

معاون وزیر نیرو تصریح کرد: ایران ۱۰۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی و ۴۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق از انرژی بادی دارد و می‌توانیم پیک روز را از انرژی خورشیدی و پیک شب را با انرژی بادی تأمین کنیم؛ یعنی در شرایطی که ۱۴۰ هزار مگاوات ظرفیت خدادادی تولید انرژی برق از باد و خورشید داریم، هنوز به ظرفیت ۱۰۰۰ مگاواتی در این بخش نرسیده‌ایم.

وی ادامه داد: مسیر خرید تضمینی برق دیگر قابل ادامه نیست چرا که منابع مالی آن را در اختیار نداریم، اما برای ۹۰۰ مگاوات نیروگاه در مدار بهره‌برداری و تمام سرمایه‌گذارانی که تاکنون قرارداد منعقد کرده‌اند و پروانه گرفته‌اند، مسیر خرید تضمینی برق انجام می‌شود، اما برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر، از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و با استفاده از سوخت صرفه‌جویی شده و اعطای حواله سوخت، طی ۳ تا ۴ سال هزینه‌های سرمایه‌گذاری و سود سرمایه‌گذار بازگشت داده خواهد شد و ۶ تا ۷ سال زمان تعهد سرمایه‌گذار است و پس از آن تا ۲۰ سال می‌تواند برق تولیدی نیروگاه را در بورس به قیمت روز به فروش برساند.

کمانی با بیان اینکه "متعهد شده‌ایم تا پیک تابستان ۱۴۰۱ به میزان ۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر به مدار بهره‌برداری وارد کنیم"، گفت: از محل عوارض قبوض برق که سهم توسعه انرژی تجدیدپذیر است در سال جاری ۱۰۰۰ میلیارد تومان آورد مالی خواهیم داشت که این رقم، صرف هزینه‌های خرید تضمینی برق می‌شود.

وی افزود: نمی‌توانیم قول بدهیم که ظرفیت ۱۰ هزار مگاواتی تولید برق از انرژی تجدیدپذیر در طی ۴ سال محقق شود؛ اما تلاش می‌کنیم سازوکار‌ها اجرایی شده و این برنامه محقق شود؛ اگر سازوکار‌ها انجام نشود و سازمان‌های مختلف از قبیل سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت همکاری لازم را انجام ندهند و در واقع امکان بازگشت سرمایه برای سرمایه‌گذار فراهم نشود، قطعاً این برنامه محقق نخواهد شد.

معاون وزیر نیرو با اشاره به فراخوانی که برای جذب سرمایه احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر منتشر شده، گفت: تا امروز ۳۲ هزار مگاوات تقاضای سرمایه‌گذاری به ساتبا ارسال شده و پیش‌بینی می‌کنم این درخواست‌ها به ۵۰ هزار مگاوات برسد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده