تاریخ: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۳۶
بازدید: ۲۲۲
کد خبر: ۲۳۱۴۶۴
سرویس خبر : انرژی

محرابیان: ۱۴ هزار مگاوات تراز منفی در برق داریم

محرابیان: ۱۴ هزار مگاوات تراز منفی در برق داریم
‌می‌متالز - وزیر نیرو با بیان اینکه امروز شاهد ۱۴ هزار مگاوات تراز منفی در برق هستیم، گفت: یعنی امکان تولید ۲۲ درصد از نیاز برق خودمان را نداریم و دلیل آن کاهش سرمایه گذاری دربخش نیروگاهی درسال‌های گذشته است.

به گزارش می‌متالز، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در مراسم امضای تفاهم نامه ایجاد ده هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی توسط بخش صنعت، اظهار داشت: در طی دو دهه گذشته شاهد ایجاد ظرفیت‌های عظیم در حوزه صنایع و معادن کشور بودیم و ظرفیت‌های این بخش به صورت چشم گیری رشد داشته، اما در زمانی که شاهد ایجاد محدودیت در تامین برق صنایع باشیم این ایجاد محدودیت به معنای کاهش تولید، کاهش اشتغال و افت ارزش افزوده این بخش است.

وی افزود: در موضوع برق امروز در این صنعت به خودکفایی رسیده ایم و صاحب تکنولوژی و سازنده نیروگاه‌های برق آبی و حرارتی هستیم، اما بسیار متاسفیم که در طی سال‌های اخیر سرمایه گذاری در بخش نیروگاهی به شدت کاهش داشته و نتوانستیم با رشد تقاضا و متناسب با آن در این بخش سرمایه گذاری کنیم و امروز شاهد ۱۴ هزار مگاوات تراز منفی در برق هستیم؛ این به معنای آن است که ۲۲ درصد نیاز برق خودمان را امکان تولید نداریم.

وزیر نیرو تصریح کرد: یکی از برنامه‌های مهم و محوری وزارت نیرو توسعه ظرفیت‌های نیروگاهی کشور متناسب با تقاضا است و در این خصوص ایجاد ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در حوزه‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

محرابیان ادامه داد: ۱۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید در بخش حرارتی توسط خود وزارت نیرو و شرکت‌های تابعه و بخش خصوصی صاحب قرارداد فروش برق، عمدتا به صورت سیکل ترکیبی و بخش بخار ایجاد خواهدشد که در این زمینه پروژه‌های خوبی تعریف شده است.

وی اذعان داشت: در کنار آن برای ایجاد ظرفیت ده هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برنامه ریزی کرده ایم و در کمتر از یک ماه که این برنامه را اعلام کردیم، تقاضا‌های سرمایه گذاری که تا امروز به وزارت نیرو واصل شده بیشتر از برنامه اعلامی است.

محرابیان سرمایه گذاری در بخش نیروگاه‌های خورشیدی در ایران را اقتصادی دانست و گفت: در کشور‌هایی که میزان تابش آفتاب کمتر از ۲۰۰ روز در سال است طرح‌های نیروگاه خورشیدی اقتصادی است و به طور حتم در کشور ما که تابش خودرو به طور متوسط ۳۰۰ روز است و در برخی نقاط این میزان به ۳۳۰ تا ۳۴۰ روز می‌رسد، طرح‌های نیروگاه خورشیدی به مراتب اقتصادی‌تر است؛ در بخش نیروگاه‌های بادی نیز پتانسیل‌های خوبی در کشور وجود دارد که در این زمینه برنامه ریزی خواهد شد.

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه امروز با وزارت صمت، گفت: موضوع امروز تشویق صنایع کشور برای احداث نیروگاه‌های اختصاصی برای مصارف خودشان است که این کار با حمایت وزارت نیرو و وزارت صمت صورت می‌گیرد و قرارداد‌هایی که تا امروز در این بخش منعقد شده به بیش از رقم ده هزار مگاوات رسیده است.

وزیر نیرو افزود: اینکه مصرف کننده گان عمده کشور خودشان در زمینه نیروگاه سرمایه گذاری کنند و حتی بتوانند علاوه بر تامین پایدار برق مورد نیاز خود، مازاد تولید این نیروگاه‌ها را در زمان نیاز به شبکه برق ارسال کرده و ما بتوانیم از تولید مازاد این نیروگاه‌ها برای مصرفکنندگان دیگر استفاده کنیم این اتفاق برنامه ریزی درستی است.

محرابیان خاطرنشان کرد: با ایجاد این نیروگاه‌ها در آینده‌ای نزدیک شاهد این خواهیم بود که درحوزه صنعت به خاطر کمبود برق شاهد کاهش تولید نباشیم.

در ادامه این مراسم فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: درسال‌های گذشته حتی از میزان استهلاک هم کمتر سرمایه گذاری کرده ایم که این موضوع در تمام صنایع مشهود است و در صنعت برق هم با بروز خاموشی‌هایی که عمده آن به صنعت تحمیل شد موضوع کسری سرمایه گذاری‌ها در سال گذشته مشهود بوده است.

وی با بیان اینکه برای رشد ده درصدی در بخش صنعت و معدن برنامه ریزی کرده ایم، گفت: میزان مصارف مورد نیاز برای تحقق رشد ۱۰ درصدی را بررسی کردیم و یکی از موضوعات مهم آن بخش برق بود که در این زمینه مقرر شده در قالب این تفاهم نامه ۱۴ پروژه نیروگاهی با مجموع ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات احداث شده و به بهره برداری برسد که می‌تواند این نیروگاه‌ها به رونق تولید بیشتر در بخش صنعت و معدن منجر شود.

وزیر صمت با بیان اینکه امیدواریم شرکت‌های سرمایه گذار زمان بندی این پروژه‌ها را رعایت کنند، گفت: برای اولین بار است که یک حجم گسترده درحد ۱۰ هزار مگاوات برای بازه زمانی سه ساله برنامه ریزی شده است که امیدواریم این برناه ریزی در زمان مقرر به طور کامل محقق شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده