به گزارش میمتالز، سید میعاد صالحی در نشست با رئیس هیات عامل ایمیدرو اظهار کرد: آینده کشور نیازمند تفاهم و همکاری بین شرکتهای توسعهای و پیشران است. اگر موانعی در حوزه مالی یا رگولاتوری وجود دارد باید رفع شود.
وی افزود: یکی از عناصر مهم توسعه، حمل و نقل است که طبق بند ۲۴ سیاستهای برنامه ششم توسعه ابلاغی مقام معظم رهبری، اولویت با حمل و نقل ریلی است، اما به این موضوع توجه نشده است. همچنین در ماده ۲۵ این سیاستها بر حمل ریلی بار و توسعه ترانزیت توجه شده است.
وی با تأکید بر باور خود در خصوص نقش بیبدیل راهآهن در جهش اقتصادی کشور ادامه داد: حمل و نقل ریلی، عنصر اقتدار انقلاب اسلامی است. ایران در موقعیت خاص جغرافیایی قرار دارد و بهترین مسیر ترانزیتی از ایران خواهد بود و میتواند آورده زیادی برای انقلاب و کشور داشته باشد. امروز مزیت کشور دیگر تولید نفت خام نیست بلکه در کنار نفت و گاز و پتروشیمی، بخش معدن و حمل و نقل به خصوص حوزه ریلی، مزیتهای بسیار و آورده بالایی برای کشور دارند.
مدیرعامل راهآهن با اشاره به حمایتهای جدی وزیر راه و شهرسازی از حمل و نقل ریلی و دستور اخیر وی مبنی بر لزوم راهبری پروژههای ریلی توسط راهآهن افزود: برای دست یافتن به این مهم باید از اختیاراتی که در حوزه سیاستگذاری داریم استفاده کنیم تا بتوانیم حمل و نقل ریلی را در کشور متحول کنیم. در این راستا از صنایع مختلف و بخش خصوصی نیز حمایت میکنیم تا در این حوزه سرمایهگذاری و فعالیت کنند. ما به ایمیدرو و بخش معدن به عنوان شرکای تجاری و راهبردی برای جهش اقتصادی کشور نگاه میکنیم که در دو بخش کلی تقاضای بار و سرمایهگذاری در توسعه خطوط، لکوموتیو و واگنهای باری میتوانیم با هم همکاری موثرتری داشته باشیم.
جعفری رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز گفت: با توجه به اینکه در برخی موارد، ظرفیت پایین حمل و نقل و لجستیک، گلوگاه و محدود کننده تولید در برخی صنایع معدنی میباشد، هر کمکی از دست ایمیدرو بربیاید انجام میدهد و آماده همکاری جهت افزایش ظرفیت حمل و نقل ریلی است و در حقیقت کمک به ارتقای حمل و نقل ریلی، تلاش در راستای ارتقای صنایع معدنی کشور است.
وی تاکید کرد: نگاه ما جزیرهای نیست و علاقمند به رشد کشور در همه حوزههای مرتبط و مورد نیاز هستیم. ما آماده سرمایه گذاری و تأمین بخشی از نقدینگی لازم در بخش توسعه خطوط، اتصال مراکز بار به شبکه ریلی و لکوموتیو هستیم.
در این نشست با توجه به مدیرعامل راهآهن مقرر شد به منظور بهرهمندی بهینه از منابع، اطلس توسعه مسیرهای ریلی مرتبط با صنایع معدنی ظرف مدت یک هفته در کارگروه مشترک راهآهن و ایمیدرو تهیه شود تا اقدامات آتی مبتنی بر آن صورت گیرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم