تاریخ: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۲۶
بازدید: ۳۷۳
کد خبر: ۲۳۸۱۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تورم در منطقه یورو به رکورد ۴.۹ درصد رسید

تورم در منطقه یورو به رکورد ۴.۹ درصد رسید
‌می‌متالز - تورم در منطقه یورو ۴.۹ درصد در ماه نوامبر نسبت‌به سال قبل افزایش یافته و از پیش‌بینی اقتصاددان‌ها در نظرسنجی بلومبرگ که آن را ۴٫۵ درصد اعلام کرده بودند، فراتر رفته‌است.

به گزارش می‌متالز، تورم در منطقه یورو به یک رکورد جدید رسید و از تمام پیش‌بینی‌ها فراتر رفت؛ بنابراین به چالش‌های بانک مرکزی اروپا قبل از اجلاس حیاتی ماه آینده در مورد توقف محرک‌های مالی افزوده شده‌است.

قیمت مصرف‌کننده در اروپا ۴.۹ درصد در ماه نوامبر نسبت‌به سال قبل افزایش یافته و از پیش‌بینی اقتصاددان‌ها در نظرسنجی بلومبرگ که آن را ۴.۵ درصد اعلام کرده بودند، فراتر رفته‌است. بازار‌های یورو و اوراق‌قرضه پس‌از انتشار این اطلاعات تغییر چندانی نشان نداده‌اند.

مقامات بانک مرکزی اروپا با پیش‌بینی افزایش تورم در ماه جاری میلادی، تلاش‌های خود در روز‌های اخیر برای اطمینان دادن به شهروندان در مورد موقتی بودن این شرایط را بیشتر کرده و آن را نتیجه افزایش قیمت انرژی و برخی عوامل موقتی اعلام کرده‌اند.

درحالی‌که کریستین لاگارد، رییس بانک مرکزی اروپا هنوز هم عقیده دارد روند افزایش تورم موقتی است، برخی همکاران او در مورد طولانی‌تر شدن این شرایط هشدار داده و در مورد آینده سیاست پولی این بانک تردید دارند.
شورای سیاست‌گذاری بانک مرکزی اروپا قرار است در اجلاس شانزدهم دسامبر پایان طرح خرید اوراق‌قرضه را اعلام و نحوه توسعه طرح خرید‌های معمول و نرخ بهره را به‌دنبال بهبود از شرایط کرونایی مشخص کند.

تورم در آلمان در این ماه به ۶ درصد رسیده‌است که سریع‌ترین نرخ رشد تحرک تورم از دهه ۱۹۹۰ را نشان می‌دهد. رییس بانک مرکزی آلمان که در پایان سال جاری میلادی از سمت خود کناره‌گیری می‌کند هشدار داده امکان دارد نرخ تورم برای مدت طولانی‌تری بالاتر از هدف ۲ درصد بانک مرکزی اروپا باقی بماند.

رییس بانک مرکزی اسپانیا هم در مورد توقف زودهنگام طرح حمایت مالی هشدار داده‌است. وی با توجه به نرخ تورم ۵.۷ درصدی تاکید کرد هیچ دلیلی برای عجله جهت توقف برنامه خرید اوراق‌قرضه با توجه به فشار بالای قیمت‌ها وجود ندارد.

در این بین، شیوع دوباره ویروس کرونا در اروپا در هفته‌های اخیر باعث شده برخی کشور‌ها ازجمله هلند و آلمان محدودیت‌های جدیدی وضع کنند. اتریش و اسلواکی هم وارد قرنطینه شده‌اند. این اقدامات در صورت گسترده شدن بر تولید در اروپا تاثیر گذاشته و اختلال در زنجیره‌های عرضه را تشدید می‌کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده