به گزارش میمتالز، جنگ روسیه در اوکراین و تاثیر آن بر افزایش قیمت انرژی باعث شده تورم در منطقه یورو در ماه مارس به بالاترین رقم یعنی ۷.۵ درصد برسد.
درحالیکه این تورم بالا حدود ۲۳۰ میلیارد یورو (۲۵۴ میلیارد دلار) در سال جاری میلادی برای مصرفکنندگان هزینه داشتهاست، اما پسانداز خانوادهها احتمالاً شدت آن را کاهش میدهد. نرخ تورم در آمریکا هم به بالاترین رقم طی ۴ دهه گذشته رسیده و قرنطینههای کرونایی در چین احتمالاً پیشاز پیش زنجیرههای عرضه را مختل کرده و قیمتها را بالاتر میبرد.
در اینجا نگاهی میاندازیم به آخرین تحولات اقتصادی دنیا:
تورم در منطقه یورو بهدنبال حمله روسیه به اوکراین و تاثیر آن بر زنجیرههای عرضه جهانی و افزایش بیشتر هزینه انرژی، به بالاترین رقم رسیدهاست.
بحران انرژی در منطقه یورو باعث بالا رفتن صورتحساب انرژی مصرفکنندگان به اندازه حدود ۱.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی این منطقه میشود. افزایش هزینه گرمایش و برق در کنار قیمت بالای سوخت برای خودروها ۲۳۰ میلیارد یورو (۲۵۵ میلیارد دلار) به هزینه خانوادهها اضافه میکند.
آمریکا در ماه مارس حدود نیممیلیون شغل ایجاد کرده و نرخ بیکاری در این کشور بیشازحد انتظار کاهشیافته است. دراینبین، هزینهکرد مصرفکنندگان بهخاطر تورم بالا در فوریه کاهشیافته که حاکی از سرعت بالای افزایش قیمتها و تاثیر آن بر تقاضاست.
قرنطینههای کرونایی در چین بیشاز پیش به اقتصاد فشار آورده و زنجیرههای عرضه را مختل کردهاست؛ بنابراین پکن مجبور شده طرحهایی اضطراری برای مقابله با این خطرات برنامهریزی کند. شاخص مدیران خرید در ماه مارس نشان میدهد قرنطینهها در شنژن، مرکز تجارت و فناوری و چانگچون، قطب تولید خودروی این کشور باعث کاهش شدید فعالیتهای کارخانهای در این ماه شدهاست. بخش خدمات هم بسیار آسیبدیده است.
تولید کارخانهای در ژاپن برای اولینبار طی ۳ ماه گذشته رشد داشته که نشانه امیدبخشی در بحبوحه ترس از رکود اقتصادی است.
کلمبیا با افزایش کمتر از حد انتظار نرخ بهره بازارها را شوکه کردهاست. بانکهای مرکزی در شیلی، جمهوری چک و موزامبیک نرخ بهره را افزایش دادهاند.
خروج کارگران خارجی از عربستان پساز یکسال و نیم و بهدنبال بهبود اقتصاد از بحران کرونا و افزایش قیمت نفت، روند عکس به خود گرفتهاست. اشتغالزایی بزرگترین چالش پیش روی بنسلمان، ولیعهد عربستان است. وی قصد دارد اقتصاد وابسته به نفت و واردات نیروی کار در کشور را تغییر دهد.
دولتهای دنیا هنوز به اندازهی کافی از پیامدهای اقتصادی طولانی شدن جنگ روسیه در اوکراین آگاه نیستند. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در اوایل این ماه تخمین زد رشد اقتصاد جهان تحت تاثیر جنگ اوکراین در سال جاری میلادی ۱ درصد کاهش یابد و تورم ۲.۵ درصد دیگر نسبتبه سطح فعلی بالا رود.
منبع: خبرگزاری تسنیم