تاریخ: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۴۶
بازدید: ۲۷۹
کد خبر: ۲۳۸۲۰۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
نگاهی به دستاورد‌های ذوب آهن بیستون در نیمه نخست امسال

اجرای شتابان طرح‌های توسعه با تمرکز بر بومی‌سازی

اجرای شتابان طرح‌های توسعه با تمرکز بر بومی‌سازی
‌می‌متالز - شرکت ذوب آهن بیستون در نیمه نخست امسال علی‌رغم تمام محدودیت‌ها از جمله محدودیت‌های مصرف برق، تمرکز خود را بر تداوم تولید، اجرای شتابان طرح‌های توسعه و بومی‌سازی قطعات، ماشین‌آلات و فرآیند‌ها گذاشت. این شرکت در حوزه‌های مختلف تولید، بومی‌سازی و طرح‌های توسعه توانست به دستاورد‌های مهمی دست یابد.

به گزارش می‌متالز، جهاندار شکری، مدیرعامل ذوب آهن بیستون اظهار داشت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی‌بر جهش تولید، کلیه اعضای هیئت مدیره، مدیران ارشد و پرسنل شاغل در شرکت ذوب آهن بیستون تولید را وظیفه شرعی و ملی خود دانسته و تمام سعی خود را در چرخش چرخ‌های صنعت در این شرایط بحرانی و حساس بکار برده‌اند.

داخلی‌سازی و استفاده از توان و دانش بومی

به گفته شکری، در این سال با وجود تداوم شرایط تحریمی در کشور عزیزمان ایران، امکان دسترسی به تجهیزات و ماشین آلات با مشکلات فراوانی روبرو بوده، اما به یاری خداوند و برنامه ریزی دقیق اعضای هیئت مدیره و مدیران ارشد مجموعه، این شرکت توانست با اتکا به توان داخلی مهندسین و متخصصین و با همکاری کارخانجات دانش‌بنیانی همچون کارخانه جهان صنعت کرمانشاه، دانش فنی مورد نیاز خود را بومی‌سازی نماید و با ساخت تمامی قطعات و ماشین‌آلات مورد نیاز خود با دانش بومی این شرکت توانست که تنگنا‌های تحریمی را کمرنگ‌تر نماید.

تمامی تجهیزات تهیه شده توسط نیرو‌های بومی مجموعه علاوه بر کارکرد چندبرابری نسبت به نمونه‌های خارجی که این موضوع اجرای دقیق فرایند ساخت تجهیزات یادشده را نشان می‌دهد، قیمت تمام شده بسیار کمتری نسبت به نمونه‌های مورد استفاده در گذشته داشته است. این امر جلوگیری از خروج ارز، کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری و درنتیجه تداوم حرکت چرخ تولید در این مجموعه به همراه داشته است.

پیشرفت طرح‌های توسعه

در این شرایط دشوار ادامه پروژه‌های در دست اقدام توسط ذوب آهن بیستون با جدیت تمام پیگیری شده و در مدت یک سال و نیم گذشته، پیشرفت پروژه فرآوری سنگ آهن از ۳۵ درصد به ۹۰ درصد افزایش یافته است که این امر موجب شد این شرکت با سرعت بیشتری به کامل شدن چرخه تولید فولاد قدم بردارد.

بومی‌سازی این فرآیندها و توجه به ظرفیت واحد R&D و تحقیقات مهندسین داخلی از جمله امور مهمی بوده که با همت و تلاش متخصصین این مجموعه انجام شده است. امیدواریم در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ کارخانه آهن اسفنجی و نیروگاه برق ۱۲ مگاواتی را با اتکا به همین توان داخلی و بومی به بهره‌برداری کامل رسانده و افزایش اشتغال را در منطقه به همراه داشته باشیم.

طراحی و بهره‌برداری از سیستم تصفیه پساب

همچنین با بکارگیری دانش روز و تکنولوژی‌های نوین و نیز طراحی دقیق، متخصصین این مجموعه توانستند سیستم کارآمدی در خصوص تصفیه پسآب صنایع فولادی را طراحی و مورد بهره برداری قرار دهند که کاهش مصرف آب در این صنعت آب‌بر باتوجه به مشکل کم آبی که میهن عزیزمان با آن دست به گریبان است را به همراه داشته است.

حرکت به سمت صنعت فولاد سبز

در ادامه حرکت به سوی صنعت فولاد سبز نیز همچون سنوات گذشته در دستور کار قرار داشته و متخصصین مجموعه با اتکا به همان دانش بومی که با پشتوانه اصلی این مجموعه می‌باشد، اقدام به باز طراحی Back Filter‌های موجود نموده که تحقق فولاد سبز که شعار اصلی مجموعه می‌باشد را جامه عمل پوشاندیم.

حفظ مشاغل در شرایط دشوار تولید

در نهایت لازم به ذکر است که مشکل تأمین انرژی برق در سه ماهه دوم سال موجب ایجاد مانعی بزرگ بر سر راه تولید شده و بسیاری از صنایع را از چرخه تولید خارج کرده است. اما تلاش و همت و تصمیم‌گیری اعضای هیئت مدیره و مدیران مجموعه در این سمت بوده که نیروی انسانی موجود در مجموعه حفظ و از تعدیل نیرو اجتناب گردد.

منبع: چیلان

عناوین برگزیده