تاریخ: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۹:۲۷
بازدید: ۲۳۳
کد خبر: ۲۳۸۳۷۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس سازمان بورس در نشست با نمایندگان بخش خصوصی:

اعتماد از دست رفته سهامداران جبران می‌شود/ دامنه نوسان فعلا حذف نمی‌شود

اعتماد از دست رفته سهامداران جبران می‌شود/ دامنه نوسان فعلا حذف نمی‌شود
‌می‌متالز - نشست نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در محل اتاق بازرگانی تهران امروز برگزار شد. عشقی در این جلسه از بازگشت اعتماد از دست رفته سهامداران گفت.

به گزارش می‌متالز، نشست نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.

در این نشست، فعالان بخش خصوصی و همچنین نمایندگان این بخش در بازار سهام دغدغه‌ها و توصیه‌هایی را به مجید عشقی، رئیس سازمان بورس ایراد کردند. موضوعاتی نظیر قیمت‌گذاری دستوری، نحوه ورود شرکت‌ها به بورس، بحث بازارگردانی، دامنه نوسان، شفاف‌سازی ناشران و … از مهمترین مسائلی بود که فعالان بخش خصوصی در مورد آن صبحت کردند.

پس از صحبت نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس در ابتدای سخنان خود گفت، با توجه به تغییرات تکنولوژیک، بسیاری از فرایند‌های قبلی سازمان متناسب با بزرگ شدن بازار توسعه پیدا نکرده است، ولی این زیرساخت‌ها در حال بازنگری است که در این بازنگری از مشورت فعالان بخش خصوصی استفاده خواهیم کرد.

رئیس سازمان بورس از ایجاد اصلاحاتی در پذیره‌نویسی خبر داد و گفت سعی بر این است که راه ورود شرکت‌های جدید به بورس هموارتر شود.

عشقی اعلام کرد که سال گذشته دولت تامین مالی زیادی از بورس کرد و این موضوع فشار زیادی به بازار آورد و از طرفی هجوم نقدینگی و حضور زیاد مردم نتوانست کشش بازار را جواب دهد. وی ابراز امیدواری کرد که با پیگیری‌های انجام شده اعتماد از دست رفته سهامداران را جبران کرده و پیشنهاداتی برای حل این موضوع در بودجه لحاظ خواهد شد.

در مورد قیمت‌گذاری دستوری هم عشقی اعلام کرد در صنعت فولاد و پتروشیمی تقریبا این مشکل حل شده و در صنایع دیگر هم این مبحث را باید حل کرد.

عشقی درباره حذف یا افزایش دامنه نوسان گفت، این موضوع به افزایش نوسان و تلاطمات بازار می‌انجامید. البته سازمان در نظر دارد که دامنه نوسان را به تدریج باز کند، ولی این اقدام را ابتدا با شرکت‌هایی انجام خواهد داد که در بازار ثبات بیشتری دارند.

در مورد ضوابط ورود شرکت‌های تکنولوژی محور یا استارت اپ‌ها هم اعلام کرد اصلاح این ضوابط زمان‌بر خواهد بود؛ بنابراین ورود شرکت‌های استارت اپی را با همین ضوابط اجرایی کردیم تا شرکت‌ها بتوانند پذیرش شوند. با این حال با اصلاح این ضوابط در دستور کار قرار دارد.

عشقی گفت یکی از معضلاتی که در سال‌های گذشته داشتیم بحث فرهنگ‌سازی شرکت‌های پرریسک بود. به عنوان مثال در سال گذشته سهام برخی شرکت‌های پرریسک و کوچک میان میلیون‌ها سهامدار تقسیم شد که این موضوع چالش‌برانگیز است.

بخش عمده‌ای از افزایش فروش اوراق بدهی در بورس بین بانک‌ها معامله می‌شود و این ارقامی که در معاملات می‌آید به هیچ وجه به معنای انتشار اوراق نیست.

او همچنین در پایان اعلام کرد به دنبال افزایش معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی هستیم. عشقی همچنین تاکید کرد که قطعا در بودجه برای صنایع بورسی قیمت‌گذاری دستوری نخواهیم داشت.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده