تاریخ: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۵۲
بازدید: ۲۱۴
کد خبر: ۲۳۸۹۲۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بازگشت به کار بیش از ۱۵ هزار و ۴۹۰ نفر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور

بازگشت به کار بیش از ۱۵ هزار و ۴۹۰ نفر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور
‌می‌متالز - با راه اندازی مجدد واحد‌های صنعتی راکد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور تا امروز ۱۵ هزار و ۴۹۲ نفر در این واحد‌ها به سر کار بازگشتند.

به گزارش می‌متالز، رئیس جمهور در همه برنامه‌های کاری و سفر‌های استانی خود بر کاهش تعداد واحد‌های تولیدی تعطیل و راکد و احیای آن‌ها در کشور تأکید ویژه داشته است.

روند کاهش واحد‌های صنعتی و تولیدی تعطیل در کشور آغاز شده و مطابق آمارها، از ابتدای امسال تا کنون ۹۶۱ واحد راکد به چرخه تولید بازگشته است.

برنامه اعلام شده از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برای امسال، راه اندازی یک هزار و ۶۰۰ واحد راکد و غیرفعال بود که بازگشت ۹۶۱ واحد از آن‌ها به چرخه تولید به معنای تحقق ۶۰ درصدی برنامه در این حوزه است.

با احیاء یک هزار و ۶۰۰ واحد یاد شده، ۲۸ هزار و ۸۰۰ نفر به سر کار خود بازخواهند گشت که مطابق آخرین آمارها، تا کنون ۱۵ هزار و ۴۹۲ نفر (معادل ۵۴ درصد برنامه) مجدد مشغول به کار شده‌اند.

۴۱ هزار و ۱۵۶ میلیارد ریال سرمایه گذاری برای احیاء و فعالیت مجدد این واحد‌های راکد درنظر گرفته شده است.

صنایع شیمیایی، غذایی و آشامیدنی، فلزی، کانی غیرفلزی، خدمات، سلولزی، نساجی و برق و الکترونیک، عمده واحد‌های راکد مجدد راه اندازی شده در این مدت بوده‌اند.

کمبود نقدینگی، عمده‌ترین عامل تعطیلی این واحد‌ها اعلام شده و پس از آن فقدان بازار، اختلاف شرکاء، تأمین مواد اولیه، نقصان ماشین آلات، مشکلات قضایی و مشکلات زیرساختی، دیگر عوامل تعطیلی واحد‌های راکد عنوان شده است.

پارسال احیاء و فعال سازی یک هزار و ۵۰۰ واحد راکد موجود در شهرک‌های صنعتی سراسر کشور پیش‌بینی شده بود، اما در نهایت یک هزار و ۵۵۷ واحد احیاء شدند.

به گفته رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، احیاء واحد‌های تولیدی راکد مرهون همت و تلاش سرمایه گذاران و کارآفرینان است که با وجود مشکلات اقتصادی موجود در بخش‌های مبادلات و تأمین مالی، کمبود سرمایه در گردش و مواد اولیه توانسته‌اند فعالیت خود را حفظ و توسعه دهند.

علی رسولیان اظهار داشت: بدیهی است که واحد‌هایی که مشکل تأمین نقدینگی دارند، در ادامه به بانک‌ها معرفی می‌شوند. همچنین این سازمان به ارائه ضمانت نامه به واحد‌هایی که نیازمند ضمانت نامه بانکی باشند، اقدام می‌کند.

وی افزود: برای سایر واحد‌هایی که با مشکلات قضایی، مالیاتی، تأمین اجتماعی و ... مواجه‌اند نیز در کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید استانی، تصمیم گیری شده و راهکار مقتضی ارائه می‌شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در زمینه تأمین مالی مورد نیاز واحدها، امسال پنج هزار میلیارد تومان نیز در اختیار سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران قرار داده شده تا به واحد‌های نیازمند کمک کند.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۶ شهرک و ۳۲۶ ناحیه صنعتی و سه منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره برداری، ۸۱ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، هفت شهرک فناوری، ۳۸ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۹۵ هزار و ۴۱۵ قرارداد منعقده و بهره برداری از ۴۸ هزار و ۱۱۹ واحد صنعتی و سه هزار و ۱۵۰ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۶۱ هزار و ۱۷۴ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده