به گزارش میمتالز، رسول علیمحمدی کارشناس بورس کالا در مورد صحبتهای اخیر رئیس سازمان بورس مبنی بر ورود خودروهای لوکس به بورس کالا، گفت: از آنجایی که تا کنون خودروهای لوکس مشمول قیمت گذاری دستوری نشدند و از طرفی دیگر مکانیزم مشخصی نیز برای کشف قیمت ندارند بورس کالا میتواند به سبب زیرساختها و ابزارهایی که دارد مکانیزمی برای شفافیت قیمت این دست از خودروها فراهم آورد.
او با اشاره به همکاری وزارت صمت برای انجام این کار تصریح کرد: وزارت صمت این بار به منظور ارتقاء شفافیت در نرخ قیمت خودروهای لوکس با سازمان بورس و بورس کالا همکاریهای لازم را به عمل آورده تا این طرح با شکست مواجه نشود.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: اگر ورود خودروهای لوکس به بورس کالا با مدیریت و نظارت درستی صورت گیرد به نحوی که قیمت این خودروها براساس عرضه و تقاضا مشخص شود به طور قطع جذابیتی که برای فروشنده و سهامداران به دنبال میآورد میتواند سبب ترغیب ورود سایر تولیدکنندگان خودرو به این بازار شود.
این کارشناس بورس کالا بیان کرد: با وجود شفافیتی که در بورس وجود دارد، متأسفانه قیمت خودرو براساس مکانیزم عرضه و تقاضا مشخص نمیشود، در حالیکه به نظر میرسد با وجود مصائبی مانند تحریمهای متعدد، وجود دلالان، لاتاری خودروسازها و سایر موارد، بهترین مسیر شفاف برای کشف نرخ خودرو عرضه این محصول در بورس کالا باشد.
علیمحمدی تصریح کرد: خودرو هنگامی که در بورس کالا عرضه میشود به سبب رقابتی که به دنبال خود میآورد، میتواند کمی از بحث حضور دلالان در این صنعت بکاهد، اما این امر به طور صددرصد رخ نمیدهد، زیرا تمام متقاضیان میآیند و درخواست خود را ثبت میکنند و سپس با یکدیگر به رقابت میپردازند، در این میان دیگر نمیتوان به تشخیص چنین مسئلهای پرداخت که آیا اشخاص دلال در لیست خریداران هستند یا خیر؟ بنابراین ادعایی مبنی بر اینکه این امر میتواند حضور دلالان را به صفر برساند اظهار نظر اشتباهی است، اما قطعا منفعت عرضه این کالا در بورس کالا به مراتب بیشتر از اشکالات احتمالی است.
او بیان کرد: عرضه خودرو در بورس کالا به سبب قیمت مطلوب با استقبال خوبی از سمت اشخاص مواجه خواهد شد که لازمه آن تامین زیر ساختهای اساسی و وجود دستورالعملهای خاص است بنابراین مکانیزمی که اکنون در بورس کالا وجود دارد نیاز به تغییرات و اصلاحاتی برای پاسخگویی به عرضه و تقاضا این محصول دارد.