تاریخ: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۲:۵۰
بازدید: ۲۹۱
کد خبر: ۲۳۹۹۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
در مراسم تجلیل از هنرمندان طرح «آینه‌دار دوران» مطرح شد

قدردانی از شرکت مس برای بزرگداشت نام استاد باستانی‌پاریزی

می متالز - فرزند استاد «محمدابراهیم باستانی‌پاریزی» در مراسمی که برای تجلیل از هنرمندان شرکت‌کننده در طرح «آینه‌دار دوران» برگزار شد، از همراهی شرکت ملی صنایع مس ایران در بزرگداشت نام و یاد آن استاد فقید قدردانی کرد.
قدردانی از شرکت مس برای بزرگداشت نام استاد باستانی‌پاریزی

به گزارش می متالز به نقل از روابط‌عمومی مجتمع مس سرچشمه، در این مراسم که در این مجتمع برگزار شد مدیر مجتمع مس سرچشمه با بیان این‌که بزرگداشت نام بزرگان چراغ راه آینده ما خواهد بود و فرهنگ کشور ناشی از تکریم همه بزرگان است، گفت: نام استاد محمدابراهیم باستانی‌پاریزی در استان کرمان و کل کشور به یادگار خواهد ماند. استاد باستانی‌پاریزی افتخاری برای مردم کرمان و مردم فهیم پاریز است.

«حسین احمدی» ادامه داد: مرحوم باستانی‌پاریزی با آثار و کتاب‌هایی که از خود به جا گذاشته‌اند، تاریخ جدیدی را برای کشور رقم زده‌اند؛ تاریخی که زبان آن برخلاف کتاب‌های تاریخی دیگر، خوش‌خوان و جذاب است. وقتی کتابی از ایشان را مرور می‌کنیم، نه تنها خسته‌کننده نیست بلکه خواننده را به مطالعه و پیگیری آن ترغیب می‌کند.

وی همچنین گفت: باستانی‌پاریزی یک متخصص تاریخ کرمان است که اشراف کاملی بر فرهنگ اقوام مختلف این استان دارد. او با تاریخ قدیمی منطقه رفسنجان، سیرجان و کرمان آشنایی کامل داشت و اطلاعات فراوانی درباره بسیاری از شخصیت‌های این استان، چه چهره‌های حکومتی و علمی و چه شخصیت‌های بانفوذ داشت. 

احمدی اضافه کرد: اما به‌رغم این دانش فراوان استاد باستانی‌پاریزی انسانی مردمی بود؛ به‌طوری‌که از نام‌گذاری کتاب‌هایش مشخص می‌شود که در کف جامعه و با مردم جامعه حرکت می‌کرده. کتاب‌هایی مثل «فرماندهان کرمان» و «نان جو، دوغ گو» نشان از عظمت این فرد در کنار دانایی و علمش دارد.

مدیر مجتمع مس سرچشمه در بخش دیگری از سخنان خود به تاریخ این مجتمع اشاره کرد و گفت: مجتمع مس سرچشمه با قدمت 40 ساله، پیشتاز تولید مس کشور به شمار می‌رود. از دهۀ 50 کار اکتشاف مس با تأسیس شرکت صنایع مس کرمان در سال 1351 و تأسیس شرکت ملی صنایع مس ایران در سال 1353 انجام شد.

وی افزود: این اتفاق هم‌زمان با انقلاب شیلی رقم خورد و ایرانی‌ها، از این فرصت نهایت بهره را بردند و تجهیزات مورد نیاز را خریداری و در سرچشمه نصب کردند. این صنعت، پس از انقلاب با دست توانمند کارگران و مهندسین همین مرزوبوم راه‌اندازی شد.

مدیر مجتمع مس سرچشمه با بیان این‌که اولین آند تولیدی در سوم خرداد سال 1361 هم‌زمان با آزادسازی خرمشهر در مس سرچشمه تولید شد، گفت: افتخار می‌کنیم امسال با تولید 240هزار تن مس کاتد به عنوان تنها تولیدکننده مس در کشور، در خاورمیانه مقام نخست را داریم و جزو 20 کشور اول دنیا در تولید مس هستیم.

حمید باستانی‌پاریزی: از مسئولان مس برای همراهی با طرح «آینه‌دار دوران» قدردانی می‌کنم

فرزند استاد باستانی‌پاریزی در این مراسم گفت: از مسئولان مجتمع مس سرچشمه و شرکت ملی صنایع مس ایران که همواره در اجرای طرح «آینه‌دار دوران» یاور آن بوده و کمک کرده‌اند تشکر و قدردانی می‌کنم و امیدواریم همواره کنار این طرح باشند.

«حمید باستانی‌پاریزی» با بیان این‌که متأسفانه در کشور ما به هر دلیل افراد توجهی به دستاوردهای قبلی ندارند و راه‌های رفته را دوباره می‌پیمایند، گفت: نتیجه این کار این است که اقدامات چندین بار تکرار می‌شود و کارها به نتیجه نمی‌رسد. اما در کشورهای توسعه‌یافته، هر کسی که قدمی برمی‌دارد، نفر بعدی کار او را ادامه می‌دهد و در نتیجه قدم‌ها خیلی سریع‌تر و رو به جلو می‌رود و نتایج زودتر عاید می‌شود. 

وی ادامه داد: طرح «آینه‌دار دوران» که با همکاری مجتمع مس سرچشمه آغاز شده است، نوعی همراهی و هم‌فکری بین گروه‌های مختلف است که با تجمیع آن‌ها می‌توان نتایجی گرفت که امروزمان بهتر از دیروزمان باشد.

باستانی‌پاریزی افزود: مطمئناً استادان و هنرمندانی که در این طرح به ما کمک کردند به دنبال این نبودند که تنها تابلویی و اثری خلق شود و جایی به دور از دید بماند. بلکه همه ما خواهان این هستیم که این آثار یک راهنما و قدم برای جوانان و نوجوانان باشد تا بدانند هر کدام می‌توانند راه استادان بزرگ را  بروند و توان خود را برای رشد انسانیت، ادب، علم و فرهنگ به خرج دهند.  

منبع: عصر مس
عناوین برگزیده