تاریخ: ۲۳ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۳۶
بازدید: ۱۸۸
کد خبر: ۲۴۰۱۷۸
سرویس خبر : آهن و فولاد
رئیس فراکسیون توسعه شرق و مکران مطرح کرد؛

فولادی‌ها در مضیقه تأمین مواد اولیه/ برای کاهش مشکلات فولاد مبارکه چند راهکار وجود دارد

‌می‌متالز - رئیس فراکسیون توسعه شرق و مکران در مجلس معتتقد است؛ باید حوزه فعالیت زنجیره فولادی‌ها در تأمین مواد اولیه و انرژی به اندازه‌ای گسترده شود تا فعالان این صنعت بدون هیچ مضیقه‌ای راندمان تولید را افزایش دهند.

به گزارش می‌متالز، روح‌الله ایزد خواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون توسعه شرق و مکران در مجلس گفت: یکی از مشکلات صنعت فولاد ایران به دلیل خاص بودن زنجیره تأمین و خرید سهمیه ای، تامین مواد اولیه است. تأمین سنگ آهن مورد نیاز تولید فولاد نیز از دیگر مشکلات این صنعت بزرگ و ارز آور کشور است.

وی تصریح داشت: موضوع دیگر محدود سازی مشارکت و حضور فولاد مبارکه در طرح‌های توسعه‌ای بخش معدن و اکتشاف است. البته در کنار این مشکلات بحث تأمین گاز و برق این شرکت صنعتی است که طبق اعلام آمادگی شرکت فولاد مبارکه برای تولید برق، اما هنوز اجازه ورود به این موضوع را دریافت نکرده اند.

به گفته ایزد خواه؛ یکی از مشکلات و ایرادات طرح جامع فولاد این است که متناسب با تولید محصولات، حوزه تأمین مواد اولیه دیده نشده است. درحال حاضر اگر قرار است به افق چشم انداز تولید ۵۵ میلیون تن فولاد برسیم باید ۱۶۵ میلیون تن سنگ آهن تولید شود که این موضوع همچنان درابهام است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درپاسخ به این سوال که چه راهکاری برای کاهش مشکلات صنعت فولاد مبارکه پیشنهاد می‌شود، گفت: برای کاهش مشکلات صنعت فولاد سازی به ویژه در فولاد مبارکه چند راهکار وجود دارد.

رئیس فراکسیون توسعه شرق و مکران در مجلس تصریح داشت: اولاً بخش اکتشافات باید توسعه پیدا کند که متاسفانه در سال‌های اخیر دولت دراین بخش کم کاری‌هایی داشته است. حالا قرار است دولت سیزدهم در این حوزه جدیت بیشتری به خرج دهد.

ایزد خواه گفت: راه دوم اینکه باید برای توسعه صنعت فولاد و حضور بیشتر در بازار‌های جهانی، کشور به سمت واردات سنگ آهن برود. افغانستان بهترین بازار هدف واردات سنگ آهن است و باید هر چه زودتر در دستور کار دولت قرار بگیرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: واردات سنگ آهن می‌تواند در قالب یک تهاتر انجام بگیرد که قطعاً این موضوع مورد استقبال کشور‌های هدف قرار خواهد گرفت.

این بحثی که فولادی‌ها صاحب معدن شوند و یا معدنی‌ها فولادی شوند، درست نیست. چراکه با این نوع اقدامات اختلال در زنجیره صنعت فولاد ایجاد می‌شود و درنتیجه موازی کاری و رقابت منفی در زنجیره فولاد سازی شکل می‌گیرد.

به گفته ایزد خواه؛ تشکل‌های صنعتی بهترین گزینه برای ورود به حل مشکلات است. بار‌ها بحث ایجاد شورای ملی فولاد در جلسات فولادی‌ها و معدنی ها، مطرح شده است که به عنوان یک تشکل فراگیر بتواند این هماهنگی‌ها را بین حلقه‌های صنعت ایجاد کند.

وی ادامه داد: عطشی که برای سرمایه گذاری در این صنعت وجود دارد باید هدایت شود. یعنی به نحوی باشد که عوامل موجود بتوانند با هم همکاری کنند و کار یکدیگر را تکمیل کنند نه موازی کاری!

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پاسخ به این سوال که موضع گیری‌ها در راستای قیمت گذاری‌ها در این صنعت گفت: اساساً قیمت‌های دستوری در اقتصاد قابل قبول نیست. این موضوع در هیچ یک از صنایع (خودرو، فولاد، مسکن و.) کاربردی ندارد.

رئیس فراکسیون توسعه شرق و مکران در مجلس تصریح داشت: این به معنای این نیست که قیمت گذاری‌ها به به بازار آزاد سپرده شود. مهم این است که تحقق اهداف توسعه تولید فولاد می‌تواند با هماهنگی و همکاری مجلس محقق شود و نیازی به قانون جدید نیست.

ایزد خواه تأکید داشت: باید حوزه فعالیت زنجیره فولادی‌ها در تأمین مواد اولیه و انرژی به اندازه‌ای گسترده شود تا فعالان این صنعت بدون هیچ مضیقه‌ای راندمان تولید را افزایش دهند.

منبع: اقتصاد ۲۴

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده