تاریخ: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۴۹
بازدید: ۲۲۴
کد خبر: ۲۴۰۷۵۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

جزییات قطع شدن گاز ۶۰ کارخانه سیمان

جزییات قطع شدن گاز ۶۰ کارخانه سیمان
بیش از یک ماه است که گاز صنایع سیمان قطع شده است. صاحبان صنایع برای تولید کالا از مازوت استفاده می‌کنند اما نرخ کرایه حمل مازوت از مازوت گران‌تر است.

به گزارش می‌متالز، چالش بخش صنعت تمامی ندارد. یک روز به دلیل کم‌آبی تولید کم می‌شود و بار دیگر به دلیل قطع برق و گاز.

هر ساله در زمستان به دلیل تامین گاز خانگی، گاز صنایع قطع می‌شود. همین مساله تولیدکنندگان را تحت فشار قرار می‌دهد. حالا قطع گاز یک طرف ماجراست.

دولت به صاحبان صنایع وعده داده بود جایگزین گاز یعنی مازوت را به موقع به دست تولیدکنندگان برسد، اما به نظر می‌رسد وعده‌ها عملیاتی نشده است.

حالا خبر رسیده است از ۷۷ واحد صنعتی سیمان گاز ۶۰ کارخانه قطع شده است. دبیر انجمن تولیدگنندگان سیمان با تائید این خبر گفت: گاز سیمانی‌ها از ۱۵ آبان ماه تاکنون به تدریج قطع شد. حدود ۶۰ کارخانه سیمان به جای گاز از مازوت استفاده می‌کنند.

عبدالرضا شخان به تجارت‌نیوز توضیح داد: مازوت به آسانی به دست کارخانه‌ها نمی‌رسد. قرار است مازوت قیمت گاز یعنی ۳۰۰ تومان محاسبه شود، اما به دلیل افزایش کرایه حمل مازوت بیشتر از خود مازوت است.

او ادامه داد: کرایه حمل و نقل بیشتر از قیمت مازوت است. به عنوان مثال یک کارخانه سیمان در خراسان جنوبی برای حمل مازوت از بندرعباس باید بیش از ۷۰۰ هزار تومان کرایه حمل بدهد.

قیمت سیمان چه شد؟


گویا با قطع گاز تولید سیمان کم نشده و همین مساله نقشی در تغییر قیمت سیمان نداشته است. شیخان با اشاره به قیمت سیمان گفت: سیمان همچنان در بورس کالا معامله می‌شود. هنوز با قطع گاز، تولید سیمان کم نشده و قیمت سیمان نسبت به ماه‌های گذشته تغییری نکرده است.

دبیر انجمن سیمان اظهار کرد: چنانچه مازوت به سختی به دست تولیدکنندگان برسد، تولید سیمان متوقف می‌شود و ممکن است در قیمت سیمان اثرگذار باشد. اکنون قیمت سیمان فله بدون ارزش افزوده هر تن ۳۴۵ هزار تومان و قیمت سیمان پاکتی هر تن ۴۸۰ هزار تومان فروخته می‌شود. یعنی هر پاکت سیمان با قیمت ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان فروخته شده است.

براساس این گزارش دولت به تولیدکنندگان وعده داده بود که دیگر گاز صنایع قطع نشود. قطع گاز تاکنون خسارت‌های سنگینی به این واحد‌های تولیدی وارد کرده است.

مهدی صادقی نیارکی، معاون وزیر صمت با اشاره به مذاکره وزارت صمت با وزارت نفت در مورد گاز صنایع گفته بود: وزارت صمت به دنبال این است که تا جایی که امکان دارد جلوی توقف تولید صنایع را بگیرد. در این مسیر می‌توان مدیریت مصرف را اعمال کرد؛ به این معنا که پیک‌ها جا به جا شود، اما گاز قطع نشود.

منبع: تیتر برتر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده