تاریخ: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۳۲
بازدید: ۱۶۰
کد خبر: ۲۴۰۸۷۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد:

بورس کالا؛ جاده هموار کنترل تورم و افزایش نقدینگی/ پایان عصر سهمیه‌بندی نزدیک است

‌می‌متالز - وزیر صمت در آیین افتتاح معاملات آتی مس و گواهی سپرده مس و میلگرد، بورس کالا را بستری مهم برای مدیریت هوشمند و شفاف بازار‌های کالایی دانست و گفت: یکی از اقدامات وزارت صمت در ساماندهی بازار‌های کالایی این است که از کالای سهمیه‌بندی شده، حدود ۲۰ کالا سهمیه‌ها حذف شد و در ادامه به سرعت برای ۱۰ مورد کالای باقی مانده نیز سهمیه‌بندی برداشته می‌شود؛ نتیجه این روند در کاهش نرخ تورم تولید کننده نمایان خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین افتتاح معاملات آتی مس تصریح کرد: در اقتصاد کشور مشکلات ساختاری زیادی داریم که یکی از این مشکلات در حوزه بازار‌ها است، به همین دلیل در وزارت صمت قصد داریم ساختار بازار‌ها را اصلاح کنیم که به نفع تولید کننده و مصرف کننده باشد.

فاطمی امین افزود: بازار کالا‌های پایه به عنوان یکی از بازار‌های موجود در اقتصاد است از اهمیت خاصی برخوردار است که برای مدیریت این بازار، بازارسرمایه را انتخاب کردیم؛ دلیل این انتخاب هم وجود شفافیت و ضابطه مندی در بازار سرمایه است. از طرفی دیگر با وجود ابزار‌های متفاوت و کارا در بورس، امکان مدیریت دقیقتر و کاملتر از این طریق برای بازار‌های کالایی فراهم است.

وی در خصوص حذف قیمت گذاری دستوری گفت: منظور از این که اقتصاد دستوری نباشد، این است که باید ضوابطی برای کشف قیمت بهینه و تنظیم بازار بگذاریم و ضوابط را اجرایی کنیم که در این خصوص با بورس کالا همکاری بسیار خوبی داشتیم؛ به طوری که بلافاصله بعد از رأی اعتماد مجلس با بورس کالا در مورد سیمان جلسه‌ای برگزار کردیم و نتایج خوبی را در این خصوص شاهد بودیم.


وزیر صمت: یاری‌رسانی به صنعت و تهیه مواد اولیه از کانال بورس کالا می‌گذرد


فاطمی امین تصریح کرد: برای مدیریت بازار کالا‌های پایه ۲۵ ابزار طراحی شده است که امروز ۲ ابزار افتتاح شد، پیش از این طی دو هفته پیش نیز قراداد‌های بلند مدت عملیاتی شد.

به گفته وزیر صمت ابزار‌های معاملاتی علاوه بر شفافیت و اعمال تنظیم گری کمک زیادی به صنعت و تامین مواد اولیه می‌کند، زیرا یکی از نگرانی‌های واحد تولید این است که مواد اولیه نداشته باشد، ولی با قرارداد‌های آتی این هزینه‌ها کاهش می‌یابد.

وی افزود: یکی از اقدامات وزارت صمت این بود که برای بیش از ۳۰ کالا سهمیه‌بندی اعمال شده بود که در مورد ۲۰ کالا این سهمیه‌بندی حذف شد و به سرعت برای ۱۰ مورد کالای باقی مانده نیز سهمیه بندی برداشته می‌شود که نتیجه آن در کاهش نرخ تورم تولید کننده نمایان می‌شود.

فاطمی امین اضافه کرد: این موضوع در مورد بازار ورق‌های فولادی خود را نشان داد، به طوری که در یک روز شاهد معامله ۳۰۰ هزار تن ورق فولادی با کاهش ۲ هزار تومانی قیمت بودیم و البته نویدبخش کاهش تورم تولید کننده در ماه‌های آتی است.

وزیر صمت در ادامه به دو خبر خوب در حوزه معدن اشاره کرد و افزود: هفته گذشته مزایده معدن مس جانجا (معدن استان سیستان و بلوچستان) برگزارشد که یکی از شروط مزایده این بود که باید ۴٠ درصد از سهام شرکت به مردم واگذار شود که این بهترین نوع سرمایه گذاری است، زیرا با این کار هم توزیع ثروت انجام شده و هم فرصت‌های سرمایه گذاری خوب برای مردم فراهم می‌شود. این روش در آذر ماه سال جاری آغاز شد و در دی نیز سه معدن دیگر به همین روش عرضه می‌شود، بنابراین برای معادن بزرگ، یک معدن و معادن کوچک، چندین معدن به صورت یک جا به سرمایه‌گذاران واگذار می‌شود تا صرفه اقتصادی داشته باشد.

فاطمی امین تصریح کرد: در لایحه بودجه دولت مجاز است واگذاری معادن را از طریق ساز و کار بورس انجام دهد، بنابراین در حوزه معدن از ابزار بازار سرمایه استفاده بیشتری خواهیم کرد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده