تاریخ: ۰۲ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۸:۰۵
بازدید: ۳۵۸
کد خبر: ۲۴۱۲۰۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

همکاری‌های تجاری کرمان و عمان بررسی شد

همکاری‌های تجاری کرمان و عمان بررسی شد
‌می‌متالز - همایش توسعه همکاری مشترک کرمان و استان البریمی کشور عمان روز پنجشنبه با ارائه ظرفیت‌های دو طرف برگزار و زمینه‌های همکاری تجاری بررسی شد.

به گزارش می‌متالز، در این همایش با حضور فعالان تجاری بخش‌های دولتی و خصوصی، فرصت‌های سرمایه گذاری و مبادلات تجاری در بخش‌های معدن، صنعت، کشاورزی و گردشگری مورد بررسی قرار گرفت.

در این همایش اعلام شد که رشد ۱۶۳ درصدی مبادلات تجاری ایران و عمان در سال جاری رقم خورده است؛ عمان محصولاتی از جمله دام زنده، محصولات پتروشیمی، میوه، کشاورزی، سیمان و فرآورده‌های آبزی را از ایران وارد و در مقابل برخی محصولات دیگر از جمله تجهیزات پزشکی، انواع لوله و تیوپ برای موتور‌های گازوییلی و روغن‌دانه آفتابگردان به ایران صادر می‌کند.

در این زمینه استان البریمی عمان با هشت هزار کیلومترمربع وسعت و ۷۲ هزار نفر جمعیت ثابت و نزدیکی به مرز‌ها ظرفیت مناسبی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و مبادلات تجاری کرمان تلقی می‌شود.

استان کرمان نیز به عنوان قطب معادن ایران که ۴۰ درصد ارزش افزوده معادن کشور را در اختیار دارد، همچنین با تولید محصولات صادراتی حوزه کشاورزی ازجمله پسته، خرما و دیگر محصولات ظرفیت بسیار خوب و بکری برای همکاری‌های اقتصاد عمان تلقی می‌شود.

در این همایش مسوولان کرمان از جمله استاندار، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و برخی نمایندگان مجلس در کنار تجار کرمانی حضور د اشتند و بررسی فرصت‌های تجاری مشترک با حضور هیات اقتصادی ۱۸ نفره استان البریمی عمان بررسی شد.

استاندار کرمان در این همایش عمان را برای ایران کشوری دوست و برادر با علایق مشترک تاریخی در ادوار مختلف خواند و گفت: حتی جابه جایی حکومت‌ها هم در این علایق تاریخی ۲ کشور تاثیر منفی نگذاشته است.

علی زینی وند افزود: ظرفیت‌های استان کرمان می‌تواند دوره‌ای پر فروغ برای مبادلات اقتصادی کرمان و عمان رقم بزند، زیرا کرمان به لحاظ تخصص معدنی و صنایع فرآوری از نظر دانش و فناوری حرف‌های زیادی برای گفتن دارد؛ در حوزه کشاورزی نیز استان کرمان محصولات خاص و خارج از فصل مورد علاقه بسیاری کشور‌ها دارد که می‌تواند با جذابیت خاصی برای این کشور‌ها تولید کند.

وی در ادامه با تشریح ظرفیت‌های معدنی و صنعتی استان کرمان تاکید کرد: هم آمادگی ورود سرمایه گذاران عمانی را در این بخش در استان داریم و هم آماده انتقال دانش و توانمندی به کشور دوست و برادر عمان هستیم.

استاندار کرمان تصریح کرد: زمینه دیگر همکاری بحث کشاورزی است که با توجه به تنوع محصولات و فصول در کرمان محصولات مصرفی و خارج از فصل می‌توانیم داشته باشیم و آمادگی داریم کشاورزی قراردادی را با عمان نیز محقق کنیم.

وی ادامه داد: کشاورزی قراردادی مبتنی بر صادرات است که به علت بعد مسافت و نزدیکی برای کشور عمان به نسبت دیگر نقاط کشور از مزیت نسبی برخوردار است و همچنین کیفیت محصولات استان در کمتر جای دنیا دیده می‌شود.

زینی وند افزود: در حوزه گردشگری و درمانی آمادگی همکاری با عمان داریم که در این حوزه توانمندی پزشکی قوی و آمادگی برای احداث شهرک‌های پزشکی جذاب را در عمان داریم و در این زمینه دولت تمام قد آمادگی دارد که از اتاق بازرگانی حمایت کند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این همایش کرمان را سرزمین شگفتی‌ها در عرصه‌های مختلف اقلیمی، طبیعی و منابع خواند و ضمن تشریح ظرفیت‌ها و فرصت‌های تجاری و اقتصادی در این استان افزود: استان البریمی شرایط ویژه‌ای برای ورود کرمان به قاره آفریقا دارد؛ ضمن آنکه در نزدیکی بنادر مهم امارات، ارمنستان و کشور‌های آفریقایی قرار دارد.

سیدمهدی طبیب زاده افزود: استان البریمی عمان می‌تواند مرکز فرآوری مواد معدنی و سنگ‌های تزئینی باشد و این پایه اساسی برای مشارکت ماست؛ ضمن آنکه در کرمان همه زنجیره‌های معدن ایجاد شده است و عمان نیز به بخش معدن توجه کرده و می‌تواند روی همکاری کرمان حساب کند.

در ادامه همایش رییس شرکت شهرک‌های صنعتی عمان هم در این نشست گفت: هدف ما جذب سرمایه و افزایش با مزیت رقابتی در منطقه است که بتوانیم در حوزه جهانی عمل کنیم و در این زمینه زیرساخت ایجاد کند.

عبدالله المیاسی وضعیت شرکت شهرک‌های صنعتی این کشور را تشریح کرد.

رییس اتاق بازرگانی البریمی عمان نیز در این نشست گفت: مبادله تجاری و اقتصادی در زمینه‌های مختلف صنعت، گردشگری و اداری از مهمترین اهداف این سفر است.

ظاهر الکعبی افزود: معتقدیم بین ۲ استان شباهت بسیاری وجود دارد از جمله نزدیکی به دریا که ظرفیت بسیار خوبی به شمار می‌رود.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت