به گزارش میمتالز، در هفته منتهی به ۳ دی، شاهد کاهش محسوس قیمتها در بازار آهن بودیم. قیمت میلگرد در بازار بهطور متوسط حدود ۲۸۰ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۱.۸ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۱۵۴۴۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۵۰۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۶۱۹۵ به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۲۶۳۵ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲۰.۸ درصد افزایش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۳۷۸۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۵۰۲۵ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در بورس کالا در مقایسه با این قیمت در معاملات ۲۴ آذر، کاهش ۳۹۵ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۲.۷۸ درصدی را تجربه کرد.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۲۵۹۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۳۷۲۳ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در عرضه ۲۳ آذر، ۱۵۳ تومان به ازای هر کیلو یا ۰.۹۴ درصد کاهش یافت.
مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۹ آذر ۱۱.۶ درصد بود، در هفته گذشته به ۹.۵ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۲۰ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۷۹ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت. پیشبینی میشود که با تقاضای ضعیف برای میلگرد در بورس کالا، در هفته پیش رو شاهد کاهش قیمت میلگرد در معاملات بورس کالا باشیم و قیمت میانگین موزون میلگرد (با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) کانال قیمتی ۱۵۰۰۰ تومانی را از دست بدهد.
به گزارش متال بولتن، قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در هفته گذشته ۰.۷۳ درصد کاهش یافت و به ۵۳۵ تا ۵۴۷ دلار به ازای هر تن رسید. قیمت تختال صادراتی ایران هم هفته گذشته ۰.۳۵ درصد کاهش یافت و به ۵۶۸ دلار به ازای هر تن رسید.
در هفته گذشته شاهد افزایش ۲۰۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۳۰۰۰۰ تومان به ۳۰۲۰۰ تومان رسید. نرخ ارز نیمایی حدود ۲۰ درصد پایینتر از نرخ بازار آزاد است و پیشبینی میشود در ماههای پیش رو شاهد افزایش تدریجی نرخ ارز نیمایی باشیم.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میکنیم که همچنان در کوتاه مدت بازار کمرمق و تقاضا ضعیف باشد. این بدان معناست که احتمال کاهش بیشتر قیمتها در کوتاه مدت وجود دارد و در اولین گام احتمالاً نرخ میانگین میلگرد در بورس کالا، حمایت ۱۵۰۰۰ تومانی را از دست بدهد. تقاضای سرمایهای از بازار محصولات فولادی تقریباً خارج شده و تقاضای مصرفی هم به دلیل سرمای هوا و رکود کلی ساخت و ساز و افزایش شدید قیمت مسکن وضعیت خوبی ندارد. چشم برخی از فعالان در بازارهای کالایی نیز به دنبال تعیین تکلیف مذاکرات احیای برجام است و نوعی وضعیت صبر و انتظار هم در بازار وجود دارد. البته در میان مدت وضعیت فرق میکند و افزایش نرخ ارز نیمایی و قطعی گاز تعدادی از واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی و برخی از فولادسازان، عواملی است که از افزایش قیمتها در بازار فولاد حمایت میکند.
منبع: شمانیوز