به گزارش میمتالز، بر اساس اخبار منتشره اوضاع مذاکرات وین رو به بهبود است و تا حد زیادی فعالان اقتصادی را به پایان خوشی امیدوار کرده است. تحت تاثیر این جو خوشبینانه نرخ دلار کاهشی شده و بازار آهن نیز خالی از تغییر نیست و دچار نوسان و کاهش قیمت شده است. در این شرایط خریداران مصرفی نیز به شدت دست به عصا عمل مینمایند و با وجودی که قیمتها تا حد زیادی کاهشی شده است باز هم منتظر کاهش قیمت آهن آلات هستند.
در روز چهارشنبه به موازات اخبار مثبت سیاسی وین، بورس کالا هم شاهد رقابت ۱/۵ درصدی میلگرد بود و البته میزان این رقابت ناشی از کاهش قیمتهای پایه بود چرا که میزان تقاضاها تغییر چندانی نکرده است.
هفته گذشته با ثبات حداکثری قیمتها به پایان رسید و قیمت میلگرد در اکثر شرکتها ثابت اعلام شد البته دو شرکت نیز افزایش ۱۰۰ تومانی و همچنین یک شرکت نیز نرخ محصولاتش را ۱۷۰ تومان کاهش داد و قیمت میلگرد ۱۴ ذوب آهن اصفهان روی ۱۵۱۰۰ تومان اعلام شد.
بازار نبشی و ناودانی نیز آرام و با ثبات قیمت همراه بود و فقط یک شرکت نرخ محصولات نبشی را ۲۰۰ تومان کاهش داد. قیمت تیرآهن نیز در شاخههای پر فروش ذوبی ثابت بود و در بخش کیلو فروشی افزایش قیمت ۱۰۰ تومانی داشت البته دو شرکت نیز ثبات قیمتی را اعمال داشتند. بازار پروفیل یکدست ثبات قیمتی را در پیش گرفت.
بر اساس آخرین اخبار منتشره، اعضای برجام بدون حضور ایران نشستی را با آمریکا برگزار کردند و نماینده روسیه نیز طی انتشار پیامی اعلام داشت که کشورهای عضو برجام بدون ایران با آمریکا نشستی را برگزار کرده اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اظهار داشت که میزان پیشرفت مذاکرات در دور هشتم اندک بوده است و امیدواریم در روزهای آتی روی آنچه باقی مانده است تمرکز شود، چنانچه به زودی تفاهم و درک متقابل در تعهدات حاصل نگردد آنگاه سرعت پیشرفت برنامه هستهای ایران منافع عدم اشاعه که از مزایای اصلی برجام بود نیز از بین خواهد رفت و ناچاریم به راه دیگری روی آوریم.
شنیده شده که گفتگوها به سرعت در حال انجام است و دیدارهایی میان هیاتهای کشورهای عضو برجام در جریان است و دیپلماتها به سرعت دیدارها و رایزنیهای خود را به کار گرفته اند و بر اساس اظهارات پالسهای مثبتی به گوش میرسد. مقامات تهرانی معتقدند که مذاکرات به مرحلهای رسیده که در مورد متن و محتوا مذاکره نمایند و گویا کشورهای اروپایی از مواضع و خواستههای حداکثری خود کمی عقب نشینی کرده اند.
وزارت خارجه کره جنوبی طی بیانهای اعلام داشت که تهران و سئول برای آزادی داراییهای مسدود شده ایران توافق کرده اند و در دیدار دیپلماتهای ایران و کره جنوبی در وین هر دو طرف در مورد جزییات روند انتقال پول به ایران توافق کرده اند.
همه این گزارشات و پالسها در کاهش نرخ دلار موثر است و حتی بر جو روانی منطقه موثر خواهد شد و بازار آهن نیز تحت تاثیر همین جو منتظر کاهش قیمتی و چه بسا رونق بازار آهن تحت تاثیر این مذاکرات خواهد بود.
از آنجایی که هفته گذشته همزمان با تعطیلات سال نو میلادی بود شمش صادراتی ایران مخاطب چندانی نداشت و بازار در آرامش به سر میبرد، به همین دلیل منجر به عدم اعلام مناقصه جدید از سوی تولید کنندگان ایرانی شد.
برخی از فعالان صنعتی و اقتصادی بازار انتظار داشتند که میزان تقاضا برای مواد صادراتی از ایران در شروع سال میلادی در ترکیه و اروپا افزایش یابد چرا که هزینه برق در هر دو منطقه نیز به شدت افزایشی بوده است، و آنگونه به نظر میرسید که برای کنترل هزینهها این کشورها خرید شمشهای ایرانی را در الویت قرار دهند.
برخی دیگر از فعالان بازار نیز معتقد بودند که به دلیل تحریم بودن ایران در سال ۲۰۱۸ مشتریان در ترکیه و اروپا مواد ایرانی را بر مواد کشورهای مشترک المنافع ترجیح میدهند.
بازار شمش صادراتی ایران به میزان تقاضا در چین نیز وابسته است چرا که یکی از مقاصد اصلی مواد ایرانی مشتریان چینی هستند.
قبل از تعطیلات کریسمس بازار چین مجددا وارادات شمش و محصولات اینچنینی را احیا کرد که منجر به افزایش تقاضای سایر مشتریان در آسیا شد، اما در هفته گذشته میزان تقاضاهای چین محدود شد چرا که تحت تاثیر تضعیف بیشتر بازار به دلیل عرضه تعداد زیادی از کارخانههای میلگرد و همچنین بازیهای المپیک پکن قرار گرفت.
منبع: آرتان پرس