تاریخ: ۲۵ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۰۵
بازدید: ۲۲۸
کد خبر: ۲۴۵۱۴۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

اولویت پذیرش در پارک فولاد اصفهان، رعایت مسائل زیست محیطی است

اولویت پذیرش در پارک فولاد اصفهان، رعایت مسائل زیست محیطی است
‌می‌متالز - رییس پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: توجه به مسائل محیط زیست، منابع مصرفی، آب، انرژی و تولید "فولاد سبز" جزو اولویت‌ها و محور‌های پذیرش واحد‌های فناور و نوپا در پارک تخصصی فولاد و صنایع فلزی اصفهان است.

به گزارش می‌متالز، پارک تخصصی فولاد و صنایع فلزی از سال گذشته در زیر مجموعه پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تاسیس شد و گروهی از شرکت‌های دانش بنیان و واحد‌های فناور مرتبط با صنعت مذکور در آن فعالیت می‌کنند.

حمید مهدوی، روز شنبه افزود: فراخوانی بمنظور پذیرش واحد‌های فناور جدید در پارک تخصصی فولاد و صنایع فلزی منتشر شده است که بر اساس آن متقاضیان می‌توانند در سه دوره رشد مقدماتی، رشد و پارک علم و فناوری در این مجموعه مستقر شوند.

وی با بیان اینکه فرصت ثبت نام در این فراخوان تا ۱۴ بهمن امسال است، اظهار داشت: شرکت‌های فناور، واحد‌های نوپا (استارتاپ) و شتاب‌دهنده‌هایی که در زمینه‌های فولاد و صنایع و علوم مرتبط با آن فعالیت می‌کنند می‌توانند در این پارک مستقر شوند.

شتاب‌دهنده‌ها شرکت‌هایی هستند که در ایده‌های جدید سرمایه‌گذاری و به صاحبان این ایده‌ها کمک می‌کنند تا بتوانند تعریفی صحیح و نمونه اولیه مناسبی از کالا و یا خدماتی که قصد نوآوری در آن صنعت را دارند، ارائه کنند.

مهدوی، محور‌های این فراخوان را فراوری و تولید فولاد سبز، منابع مصرفی، آب، انرژی و محیط زیست در صنعت فولاد، شناسایی معادن عمیق، پُرعیارسازی سنگ معدن، سنتز نانو مواد پیشرفته، تحول دیجیتال، استحاله و بازیافت مواد و آلیاژ‌های حافظه‌دار عنوان و اضافه کرد: در این موضوعات مسائل زیست محیطی و کاهش آلایندگی مورد تاکید است.

وی با بیان‌اینکه امروزه مسائلی مانند تحول دیجیتال، توسعه فناوری‌های اتوماسیون و نانو مواد پیشرفته جزو اولویت‌های صنعت فولاد در دنیاست، اظهار داشت: شرکت‌ها و شتابدهنده‌هایی که در پارک تخصصی فولاد مستقر می‌شوند از حمایت مالی و خدماتی این پارک بهره‌مند خواهند شد.

رییس پارک علم و فناوری شیخ بهایی اصفهان با اشاره به اینکه حمایت مالی برای تامین اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها در قالب "گرنت" (اعتبارات پژوهانه) یا تسهیلات بانکی کم بهره انجام می‌شود، افزود: حمایت خدماتی نیز در بخش‌هایی مانند دسترسی به تجهیزات آزمایشگاهی، اخذ استاندارد‌ها و مجوز‌ها و مشاوره‌های علمی و بازرگانی انجام می‌شود.

مهدوی با بیان اینکه استقرار واحد‌های فناوری در پارک تخصصی فولاد مزیت‌هایی مانند تجمیع تخصص‌ها و امکانات و اجرای طرح‌های بزرگ را به همراه دارد، ادامه داد: اجرایی شدن طرح‌ها و رسیدن به محصول در قالب شتاب‌دهنده‌ها نیز می‌تواند در زمان کوتاهتر با هزینه کمتر اتفاق بیفتد.

وی، نقش پارک فناوری فولاد را حلقه واسط بین صاحبان دانش و فناوری و بُنگاه‌های اقتصادی فعال در این صنعت خواند و گفت: در پارک فناوری فولاد تلاش می‌شود تا نیاز‌های مختلف صنعت فولاد مانند کاهش مصرف آب و برق و آلایندگی با حمایت از شرکت‌های فناور برطرف و از طرفی برای این واحد‌های دانش بنیان درآمدزایی ایجاد شود.

وی با اشاره به فعالیت حدود ۷۰ شرکت فناور در پارک تخصصی فولاد اصفهان خاطرنشان کرد: بِرندسازی و توسعه صادرات از اهداف این مجموعه است، زیرا یکی از عوامل رشد اقتصادی، گسترش بازار هدف و ایفای نقش در بازار‌های بین‌المللی با تولید محصولات قابل رقابت است.

مهدوی همچنین تخصیص اعتبارات مورد نیاز به پارک تخصصی فولاد برای حمایت مادی و معنوی از شرکت‌های فناور را ضروری دانست.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بعنوان نخستین سازمان موسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور و یکی از زیرمجموعه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید ثروت از علم راه‌اندازی شده است.

این شهرک با سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار در شمال کلانشهر اصفهان و در جوار دانشگاه صنعتی اصفهان واقع است.

در این شهرک علمی و تحقیقاتی، حدود ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور برای بیش از هفت هزار و ۵۰۰ نیروی انسانی خلاق و نوآور اشتغال ایجاد کنند؛ این کسب‌وکار‌ها گردش مالی بیش از سه هزار و ۶۵۲ میلیارد تومانی را برای اقتصاد دانش‌بنیان به ارمغان آورده است.

استان اصفهان با ۲۸ شهرستان و بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت از حیث تعداد واحد صنعتی رُتبه دوم و از لحاظ اشتغال صنعتی رُتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است و با تولید حدود ۶۰ درصد از فولاد، قُطب صنایع فولاد کشور محسوب می‌شود.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) اصفهان

عناوین برگزیده