به گزارش میمتالز، فولاد، صنعتی با آلایندههای کربنی و گازهای گلخانهای بالاست، اما همچنین یکی از صنایعی است که نقشی حیاتی در تولید مواد مورد نیاز برای گذار به سمت یک مدل اقتصادی پایدارتر در دنیا نیز ایفا میکند. توربینهای بادی، مزارع خورشیدی، سدهای برق آبی و غیره، همگی زیرساختهای فولادی دارند که از تولید انرژیهای تجدیدپذیر پشتیبانی میکند.
اگر جهان بخواهد با موفقیت تأثیرات تغییرات آب و هوایی را محدود کند، برای رسیدن به آن به فولاد متکی خواهد بود. این صنعت هم برای بهبود کارایی جرخه تولیدش سخت کار کرده و امروزه تولید یک تن فولاد ۴۰ درصد انرژی کمتری نسبت به سال ۱۹۶۰ مصرف میکند و قرار است انرژی خورشیدی نیز نقشی کلیدی در بهبود پایداری صنعت فولاد ایفا کند.
تولید فولاد سنتی از مقادیر زیادی انرژی سوختهای فسیلی برای تولید دمای مورد نیاز استفاده میکند، اما سه شرکت برتر تولید کننده فولاد جهان جهشی به سمت تولید فولاد با انرژی خورشیدی داشته اند. از جمله کارخانه اوراز در امریکای شمالی با پروژه انرژی خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی، کارخانه نوکور امریکا با پروژه ۲۵۰ مگاواتی انرژی خورشیدی و تاتا استیل هند یا یک پروژه خورشیدی ۴۱ مگاواتی.
فولاد تولید شده توسط این شرکتهای مبتکر یکی از سبزترین فولادهای روی کره زمین خواهد بود، ولی در کل صنعت فولاد جهان فقط با هر چه دورتر شدن از مصرف فزاینده زغال سنگ میتواند به سمت پایدارتر شدن گامهای بزرگتری بردارد.
منبع: ایفنا