به گزارش میمتالز، فراموش نکنیم عمده معادن در مناطق دور افتاده و محروم واقع شده اند و توسعه آنها منجر به توسعه اجتماعی –اقتصادی منطقه میشود. نمونههای بسیاری نیز از این موضوع در بخش معدن قابل رویت است.
در این بین شرکت معدنی و صنعتی گل گهر علاوه بر توسعه فعالیتهای خود در حوزه معدن و صنایع معدنی، با تکمیل هر چه بیشتر زنجیره ارزش علاوه بر نقش آفرینی بیشتر در زنجیره فولاد در زمینه اشتغالزایی در منطقه نیز موفق عمل کرده است.
اما گل گهر این بار در حوزه مسوولیتهای اجتماعی پا را فراتر گذاشته با ارائه تسهیلاتی به جوانان بیکار و زنان سرپرست خانوار گام بزرگی در اشتغالزایی منطقه برداشته است. اتفاقی که دستاوردهای مهمی به همراه دارد.
بدون شک با توسعه اشتغال در منطقه میتوان شاهد آسیبهای اجتماعی و کاهش مهاجرت به شهرهای بزرگ بود.
بر اساس برنامه سال ۱۴۰۰، پرداخت ۲۰۰۰ فقره تسهیلات اشتغالزایی در دستور کار شرکت معدنی و صنعتی گل گهر به عنوان معین اقتصادی منطقه ۷ استان کرمان شامل شهرستانهای سیرجان و بردسیر قرارگرفت و این مجموعه تلاش کرد با ارائه این تسهیلات ۲ هزار فرصت شغلی ایجاد کند.
این برنامه در قالب تفاهمنامه همکاری با بانک قرضالحسنه رسالت و تفاهم نامه جداگانه با بنیاد برکت و صندوق کارآفرینی امید در حال پیگیری است و با برنامهریزی انجام شده ایجاد ۲۰۰۰ فرصت شغلی در سال جاری محقق خواهد شد.
اما این اشتغالزایی میتواند تاثیر به سزایی در توسعه شهرستانهای یاد شده داشته باشد. از سویی دیگر گل گهر با این اقدام در حوزه اشتغالزایی به کمک دولت آمده است.
این موضوع حاکی از آن است که بنگاههای اقتصادی با رشد فعالیتهای تخصصی خود میتوانند نقش مهمی در توسعه بخشهای دیگر ایفا کنند. در واقع معدن تنها در دوران تحریم نفتی به کمک توسعه صادرات کشور نیامده بلکه با توجه بیشتر به آن و رفع موانع، میتواند در حوزههای دیگر همچون فرهنگی- اجتماعی نقش آفرین باشد. این بدان معنا است که رفع موانع در بخش معدن و صنایع معدنی تیری با چند نشان است.
یعنی اگر مسیر هموار باشد بخش معدن میتواند بیش از جایگاه امروز خود ایفای نقش کند. شرکت معدنی و صنعتی گل گهر به ویژه با نگاه مدیریتی جوان خود سعی بر آن دارد تا در کنار توسعه فعالیتهای اقتصادی و افزایش سهم ۳۰ درصدی خود در زنجیره ارزش فولاد کشور در اشتغالزایی نیز سهم بیشتری داشته باشد.
این اتفاق میتواند بیش از گذشته مردم استان را با گل گهر همراه کند، بدان معنا که مردم تاثیر افزایش فعالیتهای معدنی در زندگی خود را احساس میکنند. توسعه چنین اتفاقی میتواند تعارضهای محلی را هم میان شرکتهای معدنی و مردم منطقه کاهش دهد. البته فعالیتهای گل گهر در حوزه مسوولیتهای اجتماعی این تعارضات را به کمترین حد ممکن رسانده و دیگر مردم، گل گهر را با زندگی خود عجین شده میدانند.
منبع: تیتر ۲۰