تاریخ: ۲۷ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۴:۱۸
بازدید: ۱۲۴
کد خبر: ۲۴۵۹۶۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو هیات رئیسه مجلس:

تغییر نرخ ارز محاسباتی در گمرک تورم‌زاست

‌می‌متالز - یوسفی گفت: از جمله دیگر تغییرات بودجه، تغییر نرخ محاسباتی گمرک از ۴۲۰۰ به نرخ ets است که می‌تواند سبب افزایش تورم و فشار بر خانوار‌ها شود.

به گزارش می‌متالز، مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در خصوص موارد تاثیرگذار در تورم در بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: یکی از پدیده‌هایی که در بودجه کشور می‌دیدیم، اوراق اسلامی بود که سبب افزایش نقدینگی می‌شد. براساس برنامه‌ریزی دولت رقم فروش اوراق کاهش یافته است. همچنین تراز عملیاتی بهبود یافته است.

وی افزود: یکی از مواردی که به تورم مربوط می‌شود، حذف ارز ترجیحی است. تا آبان ماه سال جاری ۱۳.۵ میلیارد دلار برای ارز ترجیحی هزینه شده است. حذف ارز ترجیحی سبب بروز نگرانی‌هایی در کشور شده است. یکی از اقدامات مناسب دولت این است که افزایش حقوق را به صورت پلکانی دیده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: از جمله دیگر تغییرات بودجه، تغییر نرخ محاسباتی گمرک از ۴۲۰۰ به نرخ ets است که می‌تواند سبب افزایش تورم و فشار بر خانوار‌ها شود.

کلیات بودجه مشروط تصویب شد/ هیچ برنامه مشخصی برای جبران آثار حذف ارز دولتی اعلام نشد

یوسفی گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری درباره اصلاح ساختار بودجه باید به سمت واقعی‌سازی بودجه حرکت کنیم. اینکه دولت برای خود یک چشم‌انداز رشد هشت درصدی تعیین کرده خوب است، اما چگونه قرار است از رشد پایین‌تر از دو درصد، می‌خواهیم به این هدف برسیم. بر این اساس لزوما نمی‌توان با توزیع پول به رشد اقتصادی رسید.

عضو هیات رییسه مجلس گفت: واقعی‌سازی بودجه زمانی رخ می‌دهد که بودجه را برمبنای آمایش سرزمینی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: روش تخصیص ارز ترجیحی باید اصلاح شود، چرا که اثرگذاری لازم را نداشته است. اما با این حال کلیات بودجه ۱۴۰۱ که مصوب شد، در مجلس تاکید شد که دولت نباید به صورت ناگهانی تغییر در اقلام مصرفی ایجاد کند و دولت باید راهکار‌های خود را به درستی ارائه کند. در حال حاضر دولت هیچ فرآیند مشخصی برای جبران هزینه‌های حذف ارز ترجیحی ارائه نکرده است

یوسفی در مورد تاثیر قیمت کالا‌های اساسی گفت: کالا‌های اساسی در پایین‌ترین بخش هرم مصرفی خانوار است. در نتیجه اگر این کالا‌ها گران شود تمامی کالا‌ها گران خواهد شد. دولت باید یک فرآیند چند مرحله‌ای تعیین کند و به صورت تدریجی ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند..

دولت توان کنترل جو روانی پس از حذف ارز ترجیحی را ندارد

محمد خدابخشی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در خصوص ایرادات بودجه سال آینده گفت: کلیات بودجه ۱۴۰۱ در کمیسیون و صحن علنی مجلس به تصویب رسید. علی‌رغم این مسئله نمایندگان انتقادات جدی در خصوص برخی موضوعات مانند حذف ارز ترجیحی داشتند. شیوه اجرای حذف ارز ترجیحی برای آنکه به مردم برسد و با حذف ناگهانی، قیمت‌ها به صورت نگهبانی رشد نکند، مورد بحث هستند.

وی در ادامه گفت: به دلیل نبود نظارت منابع ارز ترجیحی به هدف نرسید در نتیجه یکی از راهکار‌های دولت برای برخورد ارز ترجیحی به هدف تشدید نظارت‌ها است. همانطور که دولت برای ارز ترجیحی نظارت نداشته توان نظارت و کنترل بر جو روانی پس از حذف ارز ترجیحی را ندارد.

منبع: رادیو گفتگو

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده