تاریخ: ۰۳ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۲۶
بازدید: ۲۵۰
کد خبر: ۲۴۵۹۸۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

قطعی گاز علت اصلی افزایش قیمت آهن اسفنجی در بازار/ کمبود آهن اسفنجی القایی‌ها را تعطیل کرد

قطعی گاز علت اصلی افزایش قیمت آهن اسفنجی در بازار/ کمبود آهن اسفنجی القایی‌ها را تعطیل کرد
‌می‌متالز - مدیرعامل و عضو هیات مدیره فولاد سفیددشت گفت: قطع و سهمیه‌بندی گاز تولیدکنندگان آهن اسفنجی موجب کاهش تولید و عرضه آهن اسفنجی و افزایش قیمت آن در دو ماه اخیر در بازار شده است.

به گزارش می‌متالز، محمود ارباب زاده با اشاره به افزایش قیمت آهن اسفنجی در بازار افزود: وقتی تولید وعرضه یک کالا و محصول محدود می‌شود، تقاضا بالا می‌رود و قیمت افزایشی خواهد شد. توقف تولید آهن اسفنجی سبب شده مواد اولیه بسیاری از تولیدکنندگان فولاد بویژه القایی‌ها تامین نشود و آن‌ها هم فعالیت واحد‌های تولیدی خود را متوقف کرده‌اند.

وی ادامه داد: وقتی تولید و عرضه یک کالا و محصول محدود می‌شود، تقاضا بالا می‌رود و قیمت افزایشی می‌شود و توقف تولید آهن اسفنجی موجب شده مواد اولیه بسیاری از تولیدکنندگان فولاد بویژه القایی‌ها تامین نشود و آن‌ها هم فعالیت واحد‌های تولیدی خود را متوقف کرده اند.

عضو هیات مدیره فولاد سفیددشت گفت: واحد‌های نوردی، اما هنوز شمش ذخیره شده خود را دارند و در حال تولید میلگرد هستند در نتیجه در بازار قیمت محصولات نهایی کاهشی و قیمت آهن اسفنجی تمایل به افزایش دارد در چنین شرایطی به علت کمبود سوخت و انرژی طبیعتا قیمت محصولات نهایی کاهش پیدا می‌کند و آهن اسفنجی که در بازار موجود نیست قیمتش بالا می‌رود، اما اگر گاز وصل شود و محدودیت‌های گاز رفع شود مطمئن باشید قیمت‌ها مجددا تناسب پیدا خواهند کرد.

ارباب زاده درباره تعطیلی و توقف خط تولید برخی واحد‌های تولیدکننده القایی افزود: یک بخشی از توقف فعالیت القایی‌ها به تامین نشدن مواد اولیه آن‌ها یعنی آهن اسفنجی برمی‌گردد و بخش دیگر موضوع رکود حاکم بر بازار است و در این صورت تولید برای القایی‌ها صرفه اقتصادی ندارد.

وی ادامه داد: در شرایط حاکم بر بازارالقایی‌ها تصمیم گرفته‌اند مدتی فعالیت خود را متوقف کنند تا وضع بازار با توجه به توافق برجام و تامین انرژی گاز مشخص شود و سپس فعالیت خود را آغاز کنند. القایی‌ها چاره‌ای جز ادامه تولید ندارند و باید سرپا بایستند و به فعالیت خودشان ادامه دهند.

ارباب زاده گفت: فعالیت و ادامه حیات واحد‌های تولیدکننده القایی در بلندمدت، اما باید بگونه‌ای باشد که واحد‌های کوچک و خرد با ظرفیت تولید پایین با یکیگر ادغام شوند و یا با واحد‌های بزرگتر تشکل کنسرسیوم دهند و واحد‌های بزرگتری را ایجاد کنند.

وی افزود: واحد‌های کوچک با تولید ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تنی آینده روشنی در بازار فولاد نخواهند داشت و نمی‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند مگر اینکه ادغام شوند و هزینه‌های تولید خود را کاهش دهند.

منبع: فولادبان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده