تاریخ: ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۰۲
بازدید: ۱۴۳
کد خبر: ۲۴۶۱۹۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اهمیت روابط متوازن ایران و روسیه در حوزه انرژی/ اهداف مبتنی بر توسعه پایدار چشم انداز مناسب کشور است

‌می‌متالز - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران باید برای آینده خود اهداف دراز مدت مبتنی بر توسعه پایدار داشته باشد، گفت: می‌توانیم روابطی متوازن با روسیه به خصوص در دو بخش انرژی و آموزش عالی داشته باشیم.

به گزارش می‌متالز، «مصطفی طاهری»، نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر رئیس جمهور به روسیه و گفت: یکی از مهمترین دستاورد‌های سفر آقای رئیسی به روسیه در هفته‌ای که گذشت توافق درباره اسناد همکاری‌های مشترک بین دو کشور بود.

وی با اشاره به اسناد مورد توافق روسای جمهور ایران و روسیه عنوان کرد: مقدمات نهایی شدن سند جامع همکاری‌های مشترک، فعال سازی کریدور شمال_جنوب بین ایران و روسیه، هدف گذاری ۱۰ میلیارد دلار برای گسترش روابط اقتصادی، انجام مبادلات با پول ملی دو کشور، توافقنامه‌های دفاعی، هوا_فضا از جمله دستاورد‌های مهم سفر رئیس جمهور به روسیه است.

نماینده مردم رنجان در مجلس با اشاره به اینکه این توافق‌ها برای همکاری مناسب است، به خصوص زمانی که در نظر داشته باشیم که روسیه می‌تواند بازاری برای کالا‌های کشاورزی، باغبانی، و محصولات صنعتی با فنآوری‌های متوسط باشد تصریح کرد: از لحاظ سیاسی دو کشور در مسائل منطقه‌ای از جمله طرفداری از دولت سوریه، مساله نگاه به شرق، و مخالفت با یک جانبه گرایی آمریکا متفق القول هستند.

طاهری با بیان اینکه از لحاظ آموزشی ما می‌توانیم با دانشگاه ها، فرهنگستانها، و مراکز پژوهشی روسیه همکاری‌های سازنده‌ای داشته باشیم تاکید کرد: علیرغم تاریخ تلخ گذشته، می‌توانیم روابطی متوازن با روسیه داشته باشیم، به خصوص در دو بخش انرژی و آموزش عالی.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که قیمت نفت را از هر بشکه برنت ۱۵ دلار در ۲۰۲۰ به ۸۸ دلار در امروز رسانده است، همکاری روسیه و اوپک در چارچوب اوپک پلاس بوده است تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز باید برای آینده خود اهداف دراز مدت مبتنی بر توسعه پایدار داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه استراتژی‌های مناسب برای چنین اهدافی رابطه نزدیک و همه جانبه با دیگر کشور‌ها بخصوص همسایگان را می‌طلبد عنوان کرد: سیاست گذاری صحیح آن است که جامعه روش‌های ازدیاد تجارت ایران با پیرامونش را دنبال کند؛ برنامه ریزی مبتنی بر سیاست گذاری‌ها حکم می‌کند که با روسیه به صورت متوازن واردات و صادرات داشته باشیم ضمن اینکه در این بخش نباید از همکاری‌های آموزشی نیز غافل بود.

منبع: شبکه اطلاع رسانی دانا

عناوین برگزیده