تاریخ: ۰۸ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۲۰
بازدید: ۱۴۴
کد خبر: ۲۴۶۸۷۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان:

کاهش تولید، تحویل و صادرات سیمان/ شب‌ها آسیاب می‌کنیم تا عرضه به مشکل نخورد

کاهش تولید، تحویل و صادرات سیمان/ شب‌ها آسیاب می‌کنیم تا عرضه به مشکل نخورد
‌می‌متالز - دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار داشت: در نه ماهه سال ۱۴۰۰ تولید سیمان حدود ۴۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸.۵ درصد کاهش داشته است. این کاهش تولید روی تحویل سیمان به خریداران و مصرف‌کنندگان هم تاثیر دارد.

به گزارش می‌متالز، عبدالرضا شیخان در مورد آخرین وضعیت تولید و بازار سیمان اظهار کرد: خوشبختانه امسال قطعی گاز با مدیریت بوده و سوخت دوم یعنی مازوت تامین است. بیشتر کارخانجات ما مازوت را به سختی و قیمت بسیار بیشتر تامین می‌کنند، اما نگذاشتند که به تولید آسیب بخورد. موضوع نگران‌کننده محدودیت‌های برق است؛ امیدواریم این محدودیت‌ها به زودی برطرف شود تا بتوانیم روال عادی تولید و تحویل سیمان را اجرایی کنیم. محدودیت‌های برق حدود ۲۰ روز است که کلید خورده و گفته می‌شود به علت سرما محدودیت‌ها بیشتر خواهد شد. مساله برق باعث شده که در تحویل دچار مشکل شویم، اما درحال برطرف کردن آن هستیم.

وی افزود: برای ۷ صبح تا ۱۰ شب و از ۱۰ شب تا ۷ صبح روز بعد میزان برق مصرفی مشخص شده است. این محدودیت‌ها باعث می‌شود، برخی از ماشین‌آلات خود را متوقف کنیم که روی تولید تاثیر می‌گذارد، ولی در مجموع توانستیم مدیریت کنیم که تولید کلینکر انجام شود. شب‌ها آسیاب‌ها را استفاده می‌کنیم و سیلو‌ها را پر می‌کنیم که مشکلی در عرضه به وجود نیاید، ولی در مجموع تاثیر منفی خود را در حد ۲۰ درصد می‌گذارد.

شیخان تصریح کرد: تولید سیمان از نیمه دوم دی ماه تاکنون با کاهش مواجه بوده‌ایم. در نه ماهه سال ۱۴۰۰ تولید سیمان حدود ۴۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸.۵ درصد کاهش داشته است. این کاهش تولید روی تحویل سیمان به خریداران و مصرف‌کنندگان هم تاثیر دارد. این تاثیر در مدت زمان نیمه دوم دی ماه تا بهمن ماه حدود ۲۰ درصد بوده است. یعنی اگر ما در ماه ۴.۵ میلیون تن سیمان تحویل می‌دادیم الان به ۳.۷ تا ۴ میلیون تن رسیده است.

وی با اشاره به وضعیت صادرات گفت: در نه ماهه سال ۱۴۰۰ میزان صادرات مجموع کلینکر و سیمان ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تن بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۷ درصد کاهش را تجربه کرده است. علت این موضوع محدودیت‌های تولید، تامین نیاز داخلی، حمل و نقل، سرما و ... بود. این ۲.۷ حدود ۱۰۰ هزار تن می‌شود که رقم بزرگی نیست. البته به دلیل حضور طالبان در افغانستان و ایجاد مشکل مالی در این کشور صادرات به این کشور کاهش پیدا کرده است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: بیشترین صادرات سیمان ما هم در گذشته افغانستان بود. اما صادرات کلینکر بیشتر از جنوب و به کشور‌های جنوب خلیج فارس، بنگلادش، سریلانکا و ... بود که تاثیر چندانی از این موضوع نگرفته است. صادرات کلینکر در نه ماهه سال ۱۴۰۰ حدود ۲.۴ درصد افزایش و سیمان حدود ۱۲ درصد کاهش داشته است.

وی بیان کرد: در شش ماه ابتدای سال ۹۹ تولید ما وضعیت خوبی داشت. بعد از قطع مدیریت نشده برق، به علت اینکه در انبار‌ها کلینکر داشتیم تولید سیمان انجام می‌شد. قطعی گاز در سال گذشته عملا ما را فلج کرد، اما امسال به این علت که قطعی‌ها مدیریت شده بود کارخانجات سیمان توانستند وضعیت را مدیریت کنند.

شیخان همچنین خاطرنشان ساخت: قیمت‌های سیمان در بورس کالا کشف می‌شود و تقریبا با قیمت پایه که بورس کالا اعلام می‌کند برابری می‌کند. قیمت‌ها چندان رقابتی نیست و تغییر چندانی هم نکرده، اما به محض اینکه شایعه قطعی برق یا گاز می‌پیچد کسانی که سیمان دارند در بازار آزاد قیمت‌های خود را افزایش می‌دهند. وزارت صمت با سامانه جامع تجارت توزیع را رصد می‌کند، اما تولیدکنندگان مشکلی ندارند.

منبع: خبرگزاری کار ایران (ایلنا)

عناوین برگزیده