تاریخ: ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۵۳
بازدید: ۱۷۸
کد خبر: ۲۴۷۵۶۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

واردات ماشین‌آلات مستعمل مهمترین مانع برای احیای هپکو

واردات ماشین‌آلات مستعمل مهمترین مانع برای احیای هپکو
‌می‌متالز - دادستان اراک گفت: واردات ماشین‌آلات مستعمل بر اساس استاندارد و ضوابط خاصی نیست و ادامه این روند پیامدی جزو تعطیلی شرکت‌هایی از جمله هپکو ندارد.

به گزارش می‌متالز، ربیع الله قربانی در نشست اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان مرکزی با اشاره به مشکلات شرکت هپکو و عدم دریافت سفارش‌های مستمر اظهار کرد: بی‌اعتمادی صنایع معدنی کشور برای تهیه ماشین‌آلات مورد نیاز علی‌الخصوص دامپتراک که توان تولید آن در شرکت هپکو وجود دارد و کمبود نقدینگی که بانک‌ها حاضر نیستند در اختیار این شرکت قرار دهند از مهمترین مشکلات پیش روی آن‌هاست.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین موانع سر راه هپکو، مواد ۱۰۹ و ۱۱۰ آیین‌نامه اجرایی قانون معادن می‌باشد که به شرکت‌های معدنی اجازه واردات محصولات و ماشین‌آلات مستعمل خارجی را داده است، افزود: این نوع ماشین‌آلات به‌مراتب با قیمت و هزینه کمتری نسبت به دستگاه‌های صفر تهیه می‌شود که بر اساس ضوابط و استاندارد خاصی نیست که باعث ایجاد مشکل در راه تولید در هپکو شده است.

دادستان اراک ادامه داد: ادامه واردات ماشین‌آلات مستعمل که غالباً در قالب دریافت صادرات مواد معدنی و خام فروشی صورت می‌گیرد علاوه بر اتلاف سرمایه ملی کشور، عملاً پیامدی جز تعطیلی شرکت هپکو و شرکت‌های محصولات مشابه در کشور نخواهد داشت و این مشکل اصلی هپکو است.

قربانی با بیان اینکه باید روند واردات ماشین‌آلات مستعمل تغییر کند اضافه کرد: وقتی تمام معادن کشور محصولات دسته دوم با قیمت ارزان‌تر وارد کنند تولید داخلی عملاً باید تعطیل شود و این برخلاف مصالح ملی و شکوفایی اقتصادی و رونق تولید است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: در حال حاضر شرکت هپکو قرارداد ساخت ۵۱ دستگاه گریدر ۱۵ دستگاه دامپتراک ۱۲ دستگاه بیل زنجیری و ۲۵ دستگاه تراک معدنی و دستگاه لودر را بسته است.

سام دلیری ادامه داد: خروجی موضوع قرارداد‌ها این است که شرکتی که حدود ۹۰۰ کارگر دارد نمی‌تواند پاسخگوی آن‌ها باشد و نمی‌تواند شرکت را سرپا نگه دارد اگر کمک نشود شرکت هپکو که یک برند شناخته شده و بین‌المللی است عملاً نمی‌تواند رقابت داشته باشد.

وی افزود: اصل قضیه این است که شرکت هپکو در بحث ماشین‌آلات صفر باشد می‌تواند رقابت کند، اما خیلی از معدن داران ما واردکننده ماشین‌آلات دست دوم هستند و مزه دلالی و سودی که برای آن‌ها دارد به این راحتی اجازه تولید نمی‌دهند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی بیان داشت: هپکو توان تولید دارد چراکه این شرکت ظرفیت خوبی دارد، اما در مقطعی با مشکل روبه‌رو بوده که باید به آن کمک کرد محصولات نو و صفر شرکت قابل رقابت با برند‌های معتبر است، اما نمی‌تواند با ماشین‌آلات مستعمل و دسته دو رقابت کند.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده