به گزارش میمتالز، البته به گفته فعالان بازار، نبود تجار چینی در بازار باعث شد از حجم معاملات در این بخش کاسته شود؛ با این حال پیشبینی افزایش تقاضا و رشد قیمت با اتمام تعطیلات سال نو چینی اجازه کاهش بیشتر نرخ را در این بازار نداد.
اغلب برآوردها از افزایش فعالیت فولادسازی در چین ظرف نیمه ابتدایی سالجاری میلادی حکایت دارد که این برآورد از رشد نرخ سنگ آهن در بازارهای جهانی حمایت میکند. در عین حال احتمال کاهش عرضه معدنی سنگ آهن از سوی بزرگترین تولیدکنندگان این محصول ظرف روزهای اخیر مطرح شده که این موضوع نیز زمینه رشد قیمتی در این بخش را به وجود میآورد. برزیل و استرالیا بزرگترین تامین کنندگان سنگ آهن دنیا ظرف هفتههای اخیر با بارانهای فصلی سیل آسا روبهرو شده اند. این موضوع از سویی تولید را در معادن این کشورها تحتالشعاع قرار داده و از سوی دیگر با ایجاد موانع لجستیکی، استمرار عرضه را دچار اختلال کرده است. در عین حال، استرالیا، اصلیترین تامین کننده سنگ آهن چین نیز با کمبود کارگران معدنی روبهرو شده و این موضوع مانعی جدی در مقابل استمرار تولید در معادن این کشور است. شیوع گسترده سویه جدید کرونا در استرالیا نیز مزید بر علت شده و از سویی بر چالش تامین نیروی کار در شرکتهای معدنی فعال در استرالیا و از سوی دیگر با احتمال اعمال قرنطینههای مجدد به منظور کنترل شیوع این ویروس بر شائبه اختلال در بخش عرضه افزوده است.
به این ترتیب، در حالی که برآورد میشود تقاضای سنگ آهن در بازارهای جهانی رو به افزایش بگذارد، محدودیتهای جدی در بخش عرضه در حال بروز است. این موضوع میتواند با برهم زدن تعادل عرضه و تقاضا زمینه رشد قیمتی در این بخش را فراهم کند. در این شرایط صعود نرخ انرژی نیز با افزایش هزینههای حمل، پتانسیل ایجاد رشد قیمتی در این بخش را دارد.
منبع: دنیای اقتصاد