به گزارش میمتالز، حجم قابلتوجهی از منابع سنگآهن کشور در منطقه معدنی گلگهر جای گرفته است. صیانت و استفاده بهینه از این منابع عظیم خدادادی وظیفهای بر دوش همگان است. در همین راستا و همجهت با طرح جامع فولاد کشور، چشمانداز منطقه معدنی و صنعتی گلگهر با هدف تولید سالیانه ۲۴ میلیون تن کنسانتره، ۲۱ میلیون تن گندله و بیش از ۵ میلیون تن شمش فولادی مدون شد. تا امروز، در سایه الطاف الهی و به لطف نگاه بلند، خودباوری و همت مدیران این منطقه، بخش عظیمی از این چشمانداز محقَق شده است، تا جایی که در سال گذشته اولین چرخه کامل فولاد کشور از معدن تا تولید شمش فولادی در این منطقه تکمیل شد و امروز منطقه معدنی و صنعتی گلگهر، به عنوان یک بازوی توانمند، نقش بیبدیلی در صنعت فولاد کشور ایفا میکند. با تداوم طرحهای توسعهای در دست اجرا و آتی منطقه و افزایش ظرفیت تولید و تنوع محصولات تا سال ۱۴۰۴، این جایگاه بیش از پیش پررنگ و نمایان خواهد شد.
شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در چند سال اخیر طرحهای بزرگی را اجرا کرده است و یا در دست اجرا دارد. بدون تردید راهاندازی طرحهای توسعه و افزایش بهرهوری خطوط تولید موجود در چند سال اخیر و تلاش خستگیناپذیر همکاران باعث اوجگیری تولید انواع محصولات نظیر کنسانتره و گندله شده است. بخش قابلتوجهی از این افزایش با راهاندازی خطوط جدید کنسانتره، مجموعا با ظرفیت اسمی ۶ میلیون تن، رشد ۹۰ درصدی تولید کنسانتره نسبت به سال ۱۳۹۳ و همچنین با راهاندازی و بهرهبرداری از کارخانه شماره ۲ گندلهسازی، با ظرفیت اسمی پنج میلیون تن، نسبت به سال ۱۳۹۳ رشد ۱۴۲ درصدی تولید گندله را به همراه داشته است. همچنین راهاندازی واحد فرآوری غبار کارخانه تغلیظ به منظور استحصال کنسانتره از غبار و باطله با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال و راهاندازی واحد کوبینگ خطوط ۵ و ۶ و ۷ کنسانتره به منظور افزایش عیار و کاهش باطله خوراک ورودی به کارخانه، که منجر به افزایش ظرفیت خطوط به میزان ۹۰۰ هزار تن در سال میشود، از دیگر طرحهای اجراشده در این شرکت بوده است. با اجرای این پروژهها، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر علاوه بر ایجاد تحول و شکوفایی اقتصادی در سطح ملی و منطقهای، برای هزاران نفر از جوانان منطقه فرصتهای شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده است.
همچنین در سال گذشته مدیران شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، با تشکیل تیمهای تخصصی مقابله با بحران کرونا در زنجیره تامین، تولید، فروش، منابع انسانی و یافتن راهکارهای جدید و جلب مشارکت کارکنان با شفافسازی اقدامات انجامشده و تصمیمات اتخاذشده به همراه رفتار صادقانه، باعث اطمینان ذینفعان شدند. در کنار کشف فرصتهای جدید و بهرهبرداری همزمان از ظرفیتهای تولید و توانمندیهای موجود، در شرایط سخت تحریم و کرونا شاهد تداوم موفق تولید و فروش و همچنین دستیابی به رکوردهای جدید کمّی و کیفی تولید بودهایم.
با توجه به چشمانداز زنجیره فولاد در افق ۱۴۰۴، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، به عنوان بزرگترین تولیدکننده مواد اولیه صنعت فولاد کشور، در راستای افزایش ظرفیت خطوط تولید، ارتقا و بهبود کیفیت و همچنین جنبههای زیستمحیطی، انجام فعالیتها و پروژههای قابلتوجهی را در پیش گرفته که عمده آنها به شرح زیر هستند:
انجام سنگینترین تعمیرات اساسی کارخانه گندلهسازی یک بعد از ۲۴ ماه توسط متخصصان داخلی شرکت با قریب به ۲۱۵ هزار نفر ساعت حجم کار در مدت زمان ۳۲۴ ساعت، که رکوردی بینظیر در صنعت فولاد کشور به شمار میآید. گفتنی است که تعمیرات اساسی گلگهر در بخش گندلهسازی از سالانه به دوسالانه تبدیل شده است که خود نشان از تخصص بالای پرسنل مجموعه گلگهر در راستای انجام این تعمیرات مهم دارد.
پروژه پیشفراوری خوراک خط ۴ تولید کنسانتره (احداث، نصب و راهاندازی کوبینگ) با هدف حذف باطله خوراک و بهبود کیفیت محصول.
پروژه پیشفرآوری خوراک خطوط ۵، ۶ و ۷ تولید کنسانتره (احداث، نصب و راهاندازی کوبینگ) با هدف افزایش عیار و کاهش باطله خوراک ورودی به کارخانه خطوط ۵، ۶ و ۷ کنسانتره به میزان ۹۰۰ هزار تن در سال.
نصب فلوتاسیون در خط ۴ تولید کنسانتره به منظور افزایش کیفیت تولید کارخانه پیشفراوری غبار.
پروژه توسعه ظرفیت و ارتقای کیفیت خطوط ۵، ۶ و ۷ که موجب افزایش ظرفیت اسمی تولید کنسانتره هر خط از ۲ میلیون به ۲٫۷ میلیون تن در سال میشود.
پروژه توسعه ظرفیت و ارتقای کیفیت خط ۴ که موجب افزایش ظرفیت اسمی تولید کنسانتره هر خط از ۲ میلیون به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال میشود.
پروژه توسعه و افزایش ظرفیت کارخانجات گندلهسازی ۱ و ۲ در دو مرحله که در مرحله اول ظرفیت اسمی هر کارخانه از ۵ میلیون تن گندله در سال به ۶٫۵ میلیون تن و در مرحله دوم به ۷ میلیون تن گندله در سال ارتقا پیدا خواهد کرد.
احداث کارخانه سولفور زدایی در راستای حذف آلایندههای زیستمحیطی کارخانه گندله (تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن سولفات آمونیوم).
پروژه حذف غبار از خطوط ۱، ۲ و ۳، خط ۴ و کارخانه پیشفراوری غبار در راستای افزایش کیفیت خطوط و بهبود شرایط محیط زیست.
طراحی و احداث پلنت آبگیری از باطلههایتر کارخانجات کنسانتره که موجب صرفهجویی بسیار زیاد در مصرف آب و بازگرداندن مجدد آب به چرخه تولید میشود.
هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نوین در فعالیتهای معدنکاری.
گفتنی است که با توجه به طرحهای توسعه فعلی، پیشبینی میشود که تا سال ۱۴۰۴ و با راهاندازی پروژههای فوق، تولید مجموعه معدنی و صنعتی گلگهر به بیش از ۳۰ میلیون تن در سال برسد.
منبع: اخبار فلزات